Om interaktiva funktioner för videoannonser

Om du visar videoannonser för att nå din ideala målgrupp och öka medvetenheten kan du använda interaktiva funktioner för att stärka engagemanget i målgruppen.

När du lägger till interaktiva element kan tittarna interagera med ditt varumärke på en djupare nivå, inte bara titta på din videoannons. När du gör dina videoannonser interaktiva kan du dessutom skräddarsy dem för särskilda annonseringsmål, som att skapa medvetenhet kring ditt varumärke, få fler besök på dina webbplatser eller uppmuntra till köp.

Obs! Vissa interaktiva funktioner kanske inte stöds på alla enheter och plattformar.

Interaktiva funktioner som stöds

Med Google Ads

• Automatiska slutskärmar: Visa en automatiskt genererad skärm i slutet av videoannonsen som uppmuntrar tittarna att göra något specifikt, som att installera en app.
  • Uppmaningsknapp: Uppmuntra tittarna att besöka din webbplats.
  • Tillgångar: Ge mer information om ditt företag, till exempel genom att lägga till länkar till särskilda delar av din webbplats eller lägga till ett formulär där potentiella kunder kan skicka in sina kontaktuppgifter.
  • Produktflöden från Merchant Center: Förvandla dina videoannonser till ett virtuellt skyltfönster med ett interaktivt produktflöde (via Merchant Center).
  • Liknande videor: Visa en lista över liknande videor när en videoannons spelas upp på YouTube.

Med YouTube Studio

• Slutskärmar: Skapa en slutskärm i dina YouTube-videor för att uppmuntra till ytterligare engagemang med ditt varumärke.
Obs! Alla interaktiva funktioner som används i videoannonser måste följa Google Ads-policyerna.

Utöka ett avsnitt nedan för att läsa mer om de interaktiva funktionerna.

Uppmaningsknapp

En uppmaningsknapp uppmuntrar tittarna att besöka din webbplats. Du kan skapa en uppmaningsknapp genom att skriva text i fältet Uppmaning i samband med att du skapar en videoannons. Uppmaningsknappen kan anpassas för specifika användningsfall, till exempel Begär offert, Boka nu eller Registrera dig.
Tittare som tittar på videoannonser på YouTube kan klicka på uppmaningsknappen på sin telefon, dator eller tv.

På mobila enheter och datorer kan tittarna besöka din webbplats genom att klicka på uppmaningsknappen.

Exempel på annons som visas på en YouTube-visningssida på en mobiltelefon

Exempel på annons som visas på YouTubes visningssida för datorer

Om tittarna är inloggade på appen YouTube på tv kan de klicka på uppmaningsknappen för att skicka länken till sin mobila enhet och sedan besöka din webbplats via webbläsaren på den enheten. Uppmaningsknappen för tv är endast tillgänglig för videokampanjer med målen Varumärkesmedvetenhet och räckvidd samt Övervägande av produkt och varumärke.
En illustration som är ett exempel på en överhoppningsbar in stream-annons.

Slutskärmar

Det finns två typer av slutskärmar: automatiska slutskärmar och YouTube-slutskärmar. Automatiska slutskärmar genereras i Google Ads och visas i dina videoannonser. YouTube-slutskärmar skapas i YouTube Studio och kan visas i videor på din kanal och i dina videoannonser.

Automatiska slutskärmar

Automatiska slutskärmar hjälper dig att förbättra annonsresultatet i målgruppen genom att visa information som uppmuntrar tittarna att göra något specifikt, som att installera din app eller köpa dina produkter. I Google Ads genereras automatiska slutskärmar automatiskt med information från din kampanj. De visas i några sekunder i slutet av videoannonsen. I en appkampanj visas till exempel vissa uppgifter om din app, som namn och pris, och en länk för att installera den.
Obs! När automatiska slutskärmar är aktiverade visas inte YouTube-slutskärmar.

YouTube-slutskärmar

I YouTube kan du använda YouTube Studio från ditt Google-konto för att skapa anpassade slutskärmar som visas sist i dina videor. Om du vill lägga till en slutskärm måste videon vara minst 25 sekunder lång. Du kan använda slutskärmar för att generera fler tittare och

• leda tittarna till andra videor, spellistor och kanaler på YouTube
  • uppmana tittarna att prenumerera på din kanal
  • marknadsföra din webbplats, dina varor och dina crowdfunding-kampanjer.

Läs mer om hur du lägger till slutskärmar i videor på YouTube.

Tillgångar

Lägg till tillgångar för att utöka dina annonser och ge kunder fler anledningar att interagera med ditt företag. Tillgångarna visar användbar företagsinformation i annonsen (till exempel praktiska länkar).
I videoannonser kan du lägga till följande:
  • Webbplatslänktillgångar: Webbplatslänktillgångar leder till specifika sidor på din webbplats (till exempel en viss produkt eller dina öppettider). När människor klickar på dina länkar kommer de direkt till det de vill veta eller köpa.
  • Formulärtillgångar för potentiella kunder: Med formulärtillgångar för potentiella kunder kan du generera potentiella kunder genom att låta dem ange sina uppgifter i ett formulär direkt i din annons (till exempel en e-postadress eller ett telefonnummer).
    ​​​​Lead forms convergence, video example
  • Adresstillgångar och affiliate-adresstillgångar: Med adresstillgångar kan människor hitta till dina platser med hjälp av annonser som innehåller din adress, en karta eller avståndet till ditt företag. Om du säljer dina produkter via detaljhandelskedjor eller bilhandlare kan du också ställa in affiliate-adresstillgångar för att hjälpa människor att hitta dina produkter på de platserna.

Produktflöden

Animation av en videoåtgärdskampanj med tillhörande produkter
Förvandla dina YouTube-videoannonser till ett virtuellt skyltfönster genom att lägga till ett produktflöde. Med det här tillägget kan du visa läsbara produktbilder tillsammans med dina videoannonser. Det kan inspirera människor till att köpa dina produkter och generera fler klick och konverteringar.
Innan du kan använda ett produktflöde tillsammans med dina videoannonser måste du skapa flödet i ett Merchant Center-konto, aktivera Shopping-annonser och länka ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto.

Liknande videor

Exempel på en videoannons på YouTube med liknande videor nedanför
Du kan visa en lista över liknande videor nedanför en videoannons när annonsen spelas upp på YouTube. Videorna kan förstärka och utvidga ditt annonsbudskap utöver den primära videoannonsen. Du kan lägga till mellan två och fem liknande videor per kampanj. Liknande videor visas nedanför videoannonsen när den spelas upp i YouTube-appen på mobila enheter.
Liknande videor är tillgängligt för kampanjer med målen Övervägande av produkt och varumärke samt Varumärkesmedvetenhet och räckvidd. Du kan även skapa en videokampanj utan att utgå från ett mål, genom att använda budstrategin CPV eller mCPM.

Använda interaktiva funktioner i videoåtgärdskampanjer

Videoåtgärdskampanjer är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att generera fler konverteringar på fler platser på och utanför YouTube – i en och samma automatiska kampanj. Videoåtgärdskampanjer fungerar med uppmaningsknappar, webbplatslänktillgångar, formulärtillgångar för potentiella kunder och produktflöden. Genom att använda dessa interaktiva element i ditt annonsmaterial kan du uppmuntra människor att utforska din produkt eller tjänst, uppge sina kontaktuppgifter eller göra annat som är värdefullt för ditt företag. Läs mer om videoåtgärdskampanjer.