[GA4 Migration] Så påverkar automatiskt migrerade målgrupper dina kampanjer

Google Analytics 4 (GA4) har ersatt Universal Analytics (UA). Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Det är viktigt att du migrerar din Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du går över till Google Analytics 4.

Med start den 1 juli 2023 slutade målgruppssegment som har konfigurerats med en standardegendom i Universal Analytics (UA) att lägga till användare. UA-egendomar fortsatte behandla nya träffar fram till den 1 juli 2023. Det är viktigt att du går över till GA4 nu för att garantera att dina GA4-målgrupper får tid på sig att samla in användare när din UA-egendom slutade behandla nya träffar. Läs om hur ditt Google Ads-konto påverkas av automatiskt skapade GA4-egendomar.

Slutdatumet för att migrera till Google Analytics 4 har passerat. Läs mer om hur du går över till Google Analytics 4

Vad är nytt?

• Du kan inte skapa nya målgrupper i Google Ads via en UA-egendom. Du måste skapa en ny GA4-egendom.
  • Du kan migrera din UA-målgrupp till ett GA4-målgruppssegment. Läs mer i guiden för migrering av målgrupper.
  • För att underlätta övergången förenklar vi automatiskt dina Google Ads-kampanjer som är inriktade på en UA-målgrupp så att de inriktar sig på ett motsvarande GA4-målgruppssegment. Du kan välja bort det här beteendet.

Fördelar

• Framtiden för Analytics: AI i Google Analytics 4 är utformat för ett föränderligt ekosystem. Läs mer om Prediktiva målgrupper och Prediktiva mätvärden.
  • Nya innovationer: Du får åtkomst till nya och exklusiva funktioner som bara är tillgängliga i Google Analytics 4.
  • Insikter utan cookies: Google Analytics 4 ger integritetssäkra kundinsikter med eller utan cookies. Läs mer om uppdateringar av målgrupper på Google.

Hur kopplar vi dina GA4-baserade segment till kampanjer som använder UA Analytics?

För att underlätta ändringarna har vi kopplat motsvarande Google Analytics 4-målgruppssegment till kampanjer och annonsgrupper som för närvarande använder UA-målgrupper.

• Från och med maj 2023 skapade Konfigurationsassistent för GA4 en grundläggande GA4-egendom för alla som fortfarande är beroende av Universal Analytics-målgrupper och inte har valt bort dem.
  • Den nya Google Analytics 4-egendomen är länkad till samma Google Ads-konto som motsvarande UA-egendom. Nya målgrupper exporteras automatiskt från GA4 till Google Ads.
  • Motsvarande GA4-baserade segment har lagts till i respektive kampanjer/annonsgrupper som använder UA-målgrupper. Du kan välja bort det här beteendet.
  • Om du vill välja bort detta måste du ange enskilda Google Ads-konto-id:n i formuläret. Om du anger ett id för ett Google Ads-förvaltarkonto väljs inte enskilda länkade Google Ads-konton bort.
  • Observera att inte alla målgruppstyper konfigureras automatiskt. Vi rekommenderar fortfarande manuell migrering som den bästa metoden för att flytta dina kampanjer från UA- till GA4-målgrupper. Läs mer i [UA -> GA4] Guide för målgruppsmigrering.

Hur vet jag om jag för närvarande använder Universal Analytics eller Google Analytics 4?

Om du för närvarande använder Universal Analytics visas en blå avisering högst upp i ditt Google Analytics-konto som anger att Universal Analytics från och med den 1 juli 2023 inte längre bearbetar ny data i standardegendomar. Observera att aviseringen kanske inte visas om du har avvisat den tidigare.

Du kan också titta på ditt egendoms-id:

• Egendoms-id för Universal Analytics börjar med UA och slutar med ett nummer (UA-XXXXXXXXX-1).

• Egendoms-id för Google Analytics 4 innehåller bara siffror (XXXXXXXXX).