Om insikter om responsiva sökannonser

Insikter om söktermer för responsiva sökannonser visar de populäraste sökkategorierna där dina annonser visas och hur detta förändras varje månad. Använd dessa insikter för att fatta bättre beslut när du optimerar din annonsstrategi.

På den här sidan

Fördelar

Använd insikter för att se hur dina kunder söker och hur de interagerar med ditt företag på Google. Utöver detta får du all information du behöver för att

• uppdatera annonsstyrkan och byta ut tillgångar som ger dåligt resultat
  • skapa ytterligare annonser för att spegla sökkategorierna där dina annonser visas
  • förbättra annonsresultatet genom att utöka dina kampanjer med sökord som du inte använder för närvarande.

Här hittar du insikter om söktermer för responsiva sökannonser

Så här ser du insikter om söktermer för responsiva sökannonser:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Leta reda på den responsiva annonsen och klicka på den.
  5. Klicka på Visa tillgångsinformation längst ned i den responsiva sökannonsen.
  6. Klicka på Visa mer i fältet Insikter ovanför tabellen.

Så fungerar det

Insikter om söktermer för responsiva sökannonser visar sökkategorierna där dina annonser visades. Med hjälp av dessa insikter kan du uppdatera dina tillgångar och förbättra annonsresultatet.

Insikter om söktermer

Insikter om söktermer analyserar söktermerna som utlöste dina annonser under de senaste 56 dagarna och grupperar dem i sökkategorier och underkategorier utifrån avsikt för att visa viktiga resultatmätvärden om var och en.

• Sökkategorier: Automatiskt genererade grupperingar av söktermer som leder trafik till din responsiva sökannons. Grupperingarna tar hänsyn till alla söktermer, också sådana som av integritetsskäl inte syns i söktermsrapporten. De kategoriseras utifrån kundens köpavsikt samt produkt- och tjänstattribut.
    • Obs! Söktermer som har lägre utgifter eller som inte har en uppenbar sökkategori grupperas tillsammans som ”andra söktermer”.
  • För varje identifierad sökkategori kan du se följande sammanställda mätvärden:
    • Klick
    • Klickfrekvens (CTR)
    • Konverteringar
    • Konverteringsfrekvens
    • Konverteringsvärde
    • Exponeringar
    • Sökvolym (i alla inriktade länder)

1. Se efter vilka sökkategorier som ger resultat

En illustration som visar ett exempel på insikter om söktermer i Google Ads.

• Kortet Insikter om söktermer visar vilka söktermskategorier dina kunder använder för att hitta ditt företag. Trenderna rapporteras en gång i månaden.
  • Det finns två mätvärden för varje sökkategori i standardvyn: konverteringar och sökvolym. (Du kan välja andra mätvärden, som klick, klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens, konverteringsvärde och exponeringar, via rullgardinsmenyn i kolumnen Konverteringar.)
  • Inom parentes ser du en förändring i procent för varje mätvärde per månad. Då ser du i vilken riktning söktrenderna rör sig.

2. Se mer detaljerad information om sökunderkategorier

• Du kan utöka en sökkategori för att se mer information om underkategorier och annat.
  • Obs! Söktermer som inte har en uppenbar sökkategori grupperas tillsammans som ”andra söktermer”.
  • Läs igenom söktermsinformationen, som innefattar en fullständig lista över underkategorier, motsvarande resultatmätvärden och söktermer. Du kan också se de kampanjer där temat har förekommit.

3. Uppdatera din kampanj och annonsstrategi utifrån insikter

När du har identifierat vilka nyckelsökkategorier som leder till störst efterfrågan för din responsiva sökannons kan du använda dessa insikter för att besluta om ditt annonsmaterial och din optimeringsstrategi.

• Överväg att uppdatera tillgångar med lågt resultat med tillgångar som stämmer bättre överens med de populäraste sökkategorierna.
  • Överväg att anpassa ditt annonsmaterial eller din inriktningsstrategi till de populäraste sökkategorierna.
  • Överväg också att öka budgeten så att det finns tillräckligt med marginal i din kampanj för att fånga upp nya användare.