Statistikk om responsive søkeannonser

I statistikken om søketermer i responsive søkeannonser vises kategoriene av toppsøk som utløser visninger av annonsene dine, og hvordan disse endres fra måned til måned. Ut fra denne statistikken kan du treffe bedre beslutninger om hvordan kreativitetsstrategien kan optimaliseres.

På denne siden

Fordeler

Bruk statistikk til å identifisere hvordan kunder søker etter og samhandler med bedriften din på Google. Utover dette får du informasjonen du trenger for å

• oppdatere annonsekvaliteten og erstatte lite lønnsomme elementer
  • lage flere annonser for å gjenspeile søkekategoriene som utløser visninger av annonsene
  • få bedre annonseresultater ved å utvide kampanjenes nedslagsfelt gjennom å ta med søkeord som kontoen per nå ikke dekker

Her finner du statistikk om søketermer i responsive søkeannonser

Følg fremgangsmåten nedenfor for å se statistikken om søketermer i de responsive søkeannonsene:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonser.
  4. Finn og klikk på den aktuelle responsive annonsen.
  5. Klikk på Se informasjon om elementet nederst i den aktuelle responsive søkeannonsen.
  6. Klikk på Se mer på statistikkraden over tabellen.

Slik fungerer det

I statistikken om søketermer i responsive søkeannonser ser du hvilke søkekategorier som utløser visninger av annonsene dine. Ut fra denne statistikken kan du oppdatere elementene dine i visshet om at endringene blir positive, og få bedre annonseresultater.

Statistikk om søketermer

I statistikken om søketermer analyseres søketermene som har utløst visning av annonsene i løpet av de siste 56 dagene. Deretter grupperes søketermene i intensjonsbaserte søkekategorier og underkategorier for at du skal få viktige resultatberegninger for hver av disse.

• Søkekategorier: Dette er automatisk genererte grupperinger av søketermene som genererer trafikk til den responsive søkeannonsen. I disse grupperingene tas alle søketermene med i betraktningen – også termer som av personvernhensyn ikke vises i søketermrapporten. Grupperingen kategoriseres basert på kundeintensjon samt produkt- og tjenesteattributter.
    • Merk: Søketermer som har lavt forbruk eller ikke noen identifiserbar søkekategori, samles under «Andre søketermer».
  • For hver av søkekategoriene som identifiseres, vises disse samlede beregningene:
    • Klikk
    • Klikkfrekvens
    • Konverteringer
    • Konverteringsfrekvens
    • Konverteringsverdi
    • Visninger
    • Søkevolum (i alle målrettede land)

1. Sjekk hvilke søkekategorier du oppnår gode resultater med

En illustrasjon av et eksempel på Statistikk om søketermer-siden i Google Ads

• På kortet med statistikk om søketermer kan du se hvilke kategorier kundene bruker når de finner bedriften din. Trendene rapporteres månedlig.
  • Det finnes to beregninger for hver søkekategori i standardvisningen: søkevolum og antall konverteringer. (Merk deg at du kan velge andre beregninger, for eksempel klikk, visninger, konverteringsverdi, klikkfrekvens (CTR) og konverteringsfrekvens fra rullegardinmenyen i Konverteringer-kolonnen.)
  • I parentesene kan du se den prosentvise endringen fra måned til måned for hver beregning, slik at du ser i hvilken retning søketrendene beveger seg.

2. Se nærmere på underkategoriene av søk

• Du kan finne ut mer om en bestemt søkekategori ved å vise den og sjekke de aktuelle underkategoriene med mer.
  • Merk: Søketermer som ikke har noen identifiserbar søkekategori, samles under «Andre søketermer».
  • I informasjonen om søketermer får du en komplett liste over underkategorier, tilhørende resultatberegninger og søketermer. Du kan også se kampanjene der kategorien førte til visninger.

3. Oppdater kampanjen og kreativitetsstrategien din basert på kunnskapene

Når du har identifisert hvilke kategorier som genererer mest etterspørsel for den responsive søkeannonsen din, har du kunnskapen du trenger for å spisse reklame- og optimaliseringsstrategien.

• Vurder å oppdatere lite lønnsomme elementer med elementer som er mer i tråd med kategoriene av toppsøk.
  • Vurder å endre reklame- eller målrettingsstrategien mer i tråd med kategoriene av toppsøk.
  • Du kan vurdere å øke budsjettet og gjøre endringer i målrettingen, slik at du øker sjansene for å nå ut til den nye målgruppen med kampanjen.

Linker til relatert innhold