Over inzichten voor responsieve zoekadvertenties

Inzichten in zoektermen voor responsieve zoekadvertenties tonen de belangrijkste zoekcategorieën waar uw advertenties verschijnen en hoe dat maandelijks verandert. Gebruik deze inzichten om betere beslissingen te nemen als u uw creatieve strategie optimaliseert.

Op deze pagina

Voordelen

Gebruik inzichten om te bepalen hoe uw klanten op Google zoeken naar en interactie hebben met uw bedrijf. Daarnaast beschikt u over de informatie die u nodig heeft om:

• De effectiviteit van uw advertenties te updaten en slecht presterende componenten te vervangen
  • Extra advertenties te maken die aansluiten op de zoekcategorieën waarin uw advertenties worden getoond
  • Uw advertentieprestaties te verbeteren als u campagnes uitbreidt met zoekwoorden die u nog niet in uw account gebruikt

Waar u inzichten voor zoektermen voor responsieve zoekadvertenties vindt

Volg deze stappen om inzichten in uw zoektermen voor responsieve zoekadvertenties te krijgen:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Zoek en klik op de betreffende responsieve advertentie.
  5. Klik onderaan de responsieve zoekadvertentie op Componentdetails bekijken.
  6. Klik op Meer tonen op de balk met inzichten boven de tabel.

Hoe het werkt

Inzichten in zoektermen voor responsieve zoekadvertenties bieden u de zoektermen waar uw advertenties zijn getoond. Met deze inzichten kunt u uw componenten met vertrouwen updaten en de advertentieprestaties verbeteren.

Inzichten in zoektermen

Met Inzichten in zoektermen kunt u de zoektermen analyseren waarvoor uw advertenties in de afgelopen 56 dagen zijn getoond, die groeperen in zoekcategorieën en subcategorieën gebaseerd op intenties. Zo krijgt u voor elke categorie belangrijke prestatiestatistieken.

• Zoekcategorieën: automatisch gemaakte groepen van de zoektermen die verkeer naar uw responsieve zoekadvertentie leiden. In deze groepen wordt rekening gehouden met alle zoektermen, waaronder de zoektermen die om privacyredenen niet in het rapport Zoektermen staan. De groeperingen worden ingedeeld op basis van klantintentie en product- en servicekenmerken.
    • Opmerking: Zoektermen waarvoor u minder uitgeeft of waarvoor geen herkenbare zoekcategorie is, worden gegroepeerd als Andere zoektermen.
  • Voor elk van de gevonden zoekcategorieën krijgt u deze verzamelde statistieken:
    • Klikken
    • Klikfrequentie (CTR)
    • Conversies
    • Conversiepercentage
    • Conversiewaarde
    • Vertoningen
    • Zoekvolume (in alle getargete landen)

1. Check welke zoekcategorieën de prestaties positief beïnvloeden

Een illustratie die een voorbeeld toont van inzichten in zoektermen in Google Ads.

• De kaart Inzichten in zoektermen bevat de zoektermen die uw klanten gebruiken om uw bedrijf te vinden. De trends worden maandelijks gerapporteerd.
  • Er zijn 2 statistieken voor elke zoekcategorie in de standaardweergave: conversies en zoekvolume. (Met het dropdownmenu in de kolom Conversies kunt u andere statistieken selecteren, zoals klikken, klikfrequentie (CTR), conversiepercentage, conversiewaarde en vertoningen.)
  • Tussen haakjes ziet u de procentuele wijziging van maand tot maand voor elke statistiek om de trend van zoektrends te bekijken.

2. Duik dieper in subzoekcategorieën

• U kunt meer informatie vinden over een bepaalde zoekcategorie door deze uit te vouwen en de bijbehorende subcategorieën te bekijken.
  • Opmerking: Zoektermen waarvoor geen herkenbare zoekcategorie is, worden gegroepeerd als Zoektermen zonder categorie.
  • Loop de zoekterminformatie na om de hele lijst van subcategorieën, de bijbehorende prestatiestatistieken en zoektermen te bekijken. U kunt ook campagnes downloaden waarin het thema verscheen.

3. Update uw campagne en creatieve strategie op basis van wat u heeft geleerd

Nadat u heeft vastgesteld welke belangrijke zoekcategorieën de meeste vraag voor uw responsieve zoekadvertentie, kunt u aan de hand van deze inzichten uw advertentie- en optimalisatiestrategie bepalen.

• Overweeg slecht presterende componenten te updaten met componenten die nauwer aansluiten op de categorieën meest gezochte termen.
  • Overweeg uw creatieve strategie of uw targetingstrategie aan te passen, zodat deze beter aansluit bij de populairste zoekcategorieën.
  • Naast de wijzigingen in uw targeting kunt u ook uw budget verhogen. Dan heeft uw campagne voldoende middelen om deze nieuwe groep gebruikers aan te spreken.