Om elementrapportering i bannerannonser og -kampanjer

I elementrapporter får du en omfattende oversikt over resultatene til elementene i bannerannonsene og -kampanjene dine. Du kan spore resultatene til bestemte annonser og finne ut hvor lønnsomme elementer i annonsene i de forskjellige bannerkampanjene er.

Elementrapporten inneholder alle elementene, slik at du kan sammenligne resultatene fra elementene i de ulike annonsene og kampanjene. Over tid kan du ta bedre strategiske beslutninger om elementene, for eksempel hvilke du vil rotere, fjerne eller finstemme. Ut fra denne informasjonen blir arbeidet med å opprette lønnsomme elementer enklere fremover.

Tips:

Driver du et digitalt byrå som ønsker inspirasjon til flotte reklamer? Gå til Create with Google for å finne ut hvordan du kan nå ut til folk mens de surfer på nettet, ser på YouTube, sjekker Gmail eller bruker apper.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Se elementrapporter for annonser i bestemte kampanjer

Følg denne fremgangsmåten for å se elementrapporten:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på Bannerkampanjer på «Arbeidsområde»-rullegardinmenyen.
  5. Finn og velg den aktuelle bannerkampanjen.
  6. Velg «Elementer» fra «Tabellvisning»-rullegardinmenyen.

Nå skal du se elementrapporten om den aktuelle bannerannonsen.

Dette finner du i elementrapporten

Filtre og visninger

Hvis du har en liste med veldig mange elementer, kan du filtrere disse etter festet, brukes av, elementtype, elementtekst og resultatvurdering (lav, god, best, ikke vurdert og innlæringsfase). Du kan også endre rapportvisningen og laste ned rapporten.

Elementer

I Elementer-kolonnen kan du se

• innholdet i hvert element (f.eks. tekst og miniatyrbilder)
  • bildeelementenes dimensjoner (om aktuelt)

Elementtype

I Elementtype-kolonnen blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Her er noen vanlige elementtyper:

• beskrivelse
  • overskrift
  • bilde
  • logo
  • YouTube-video
Merk: Elementer bør sammenlignes innen den samme elementtypen. For eksempel er en «lav» rangering av et bilde ikke det samme som en «lav» rangering av en overskrift.

I rapporten om elementer på annonsenivå kan du se resultatene du oppnår med elementene. Du kan gjøre dette ved å bytte til Elementer-visningen i Tabellvisning-rullegardinmenyen.

Merk: Per nå kan elementer bare redigeres direkte i elementrapporten for tekstelementer.

Resultatvurdering

I Resultatvurdering-kolonnen, som består av flere underkolonner, kan du sammenligne resultatene du oppnår med elementene dine, med andre elementer av den samme typen i bannerannonsene dine. Du kan prioritere oppdateringer og optimaliseringer av bannerannonsene ved å legge til eller bytte ut elementer basert på de respektive resultatene. Hold markøren over Resultatvurdering-verdiene i elementrapporten for å finne ut hva de ulike verdiene betyr. I resultatkolonnen blir elementer av den samme typen rangert i forhold til hverandre. Her kan du se hvilke elementer av den samme typen som disse rangeringene:

• «Innlæringsfase» betyr at systemet vurderer resultatene oppnådd med elementet i forhold til andre elementer i annonsen. Når elementet har nok trafikk, kan det rangeres i henhold til klassifiseringene nedenfor.
    • Før det er samlet inn nok data til å tilordne en resultatetikett, har elementene som standard statusen «innlæringsfase».
  • «Lav» betyr at du oppnår blant de laveste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Hvis du erstatter dette elementet, kan du oppnå bedre annonseresultater.
  • «God» betyr at du oppnår gode resultater med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Behold dette elementet, og prøv å legge til flere elementer for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Best» betyr at du oppnår blant de beste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Vurder å legge til flere elementer som dette for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Ikke vurdert» betyr at systemet ikke kan rangere resultatene fordi antallet elementer er begrenset.

Du kan se prosentandeler i vurderingskolonnene for de enkelte elementene. Disse prosentandelene representerer andelen av visninger – for alle de aktuelle annonsegruppene – som det aktuelle elementet kunne tilskrives da vurderingen ble gitt.

Eksempel:

Tenk deg at du har et overskriftselement – «Fri frakt» – du bruker i fire annonsegrupper:

• I annonsegruppe 1 får elementet 1000 visninger og vurderingen «Best».
  • I annonsegruppe 2 får elementet 6000 visninger og vurderingen «God».
  • I annonsegruppe 3 får elementet 2900 visninger og vurderingen «Lav».
  • I annonsegruppe 4 får elementet 100 visninger og ingen resultatvurdering.

Disse annonsegruppene representeres i elementkolonnene for flere kampanjer:

• 10 % og best (annonsegruppe 1)
  • 60 % og god (annonsegruppe 2)
  • 29 % og lav (annonsegruppe 3)
  • 1 % og ikke vurdert (annonsegruppe 4)

Brukes av

I «Brukes av»-kolonnen ser du hvor mange annonser elementene inngikk i. Hvis du klikker på verdien som vises i denne kolonnen, blir du viderekoblet til annonserapporten for et av elementene.

Hvis du vil legge til nye kolonner i eller fjerne eksisterende kolonner fra rapporten, følger du denne veiledningen:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på Bannerkampanjer på «Arbeidsområde»-rullegardinmenyen.
  5. Finn og velg den aktuelle bannerkampanjen.
  6. Klikk på Kolonner Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads på verktøyraden i tabellen.
  7. Søk etter kolonnen du vil legge til eller fjerne fra de tilgjengelige kolonnesettene.
  8. Klikk på Bruk.

Du finner mer informasjon i Google Ads-ordlisten.

Hvis elementene har dårlige resultater, kan du gjennomgå sjekklisten med anbefalte fremgangsmåter og retningslinjene for reklameelementer for å få hjelp til å lage elementer av høy kvalitet som sannsynligvis fører til bedre resultater. Finn ut mer om annonsekvalitet i responsive bannerannonser

Se elementrapporter for flere kampanjer

Denne delen gjelder bare for utvalgte bannerkampanjer. Du kan bare ta det med ro hvis det foreløpig ikke genereres elementrapporter for flere kampanjer for bannerkampanjene dine.

Elementrapporter for flere kampanjer genereres hvis du har minst én bannerannonse i Google Ads. Det er bare de aktive elementene (de som inngår i aktive annonser i aktive annonsegrupper og i aktive kampanjer som har hatt visninger i løpet av de siste 30 dagene) som vises i disse rapportene.

Merk: Ettersom data om elementer oppdateres daglig, gjenspeiles ikke endringene i sanntid. Elementer kan for eksempel fortsatt fremgå i en rapport etter at den aktuelle kampanjen er satt på pause, men de fjernes så fort elementdataene er oppdatert.

Følg denne fremgangsmåten for å se elementrapporten:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på Bannerkampanjer på «Arbeidsområde»-rullegardinmenyen.
  5. Finn og velg den aktuelle bannerkampanjen.
  6. Velg «Elementer» fra «Tabellvisning»-rullegardinmenyen.

Dette finner du i elementrapporten for flere kampanjer

Filtre og visninger

Du kan filtrere etter resultater, elementtype og aktiveringsstatus. Du kan også filtrere ved å velge bestemte kampanjer og annonsegrupper. I tillegg kan du endre rapportvisningen eller laste ned rapporten.

Du kan også se resultatene fra alle elementene du har på kontonivå, i alle kanaler der elementrapportering tilbys, innbefattet app-, søke-, banner-, Discovery- og Performance Max-kampanjer. Med kampanje- og annonsegruppefilteret kan du se rapporter om elementene dine for flere enn én kampanjetype.

Elementrapporten for flere kampanjer inneholder beregningene nedenfor og egenskapene til elementene dine:

• Godkjenningsstatus
  • Navn på element
  • Elementtype
  • Kampanjetype
  • Resultatvurdering
  • Brukes av
  • Festet

Elementer

I elementkolonnen kan du se

• innholdet i hvert element (f.eks. tekst og miniatyrbilder)
  • bildeelementenes dimensjoner (om aktuelt)

Elementtype

I kolonnen med elementtyper blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Her er noen vanlige elementtyper:

• handlingsfremmende oppfordring
  • beskrivelse
  • overskrift
  • bilde
  • logo
Merk: Elementer bør sammenlignes innen den samme elementtypen. For eksempel er en «lav» rangering av et bilde ikke det samme som en «lav» rangering av en overskrift.

Resultatvurdering

Resultatvurdering-kolonnen, som består av flere underkolonner, viser hvordan resultatene fra et element er sammenlignet med andre elementer av den samme typen i alle kampanjene dine. Finn ut mer om vurderingene nedenfor:

• «Innlæringsfase» betyr at systemet vurderer resultatene oppnådd med elementet i forhold til andre elementer i annonsen. Når elementet har nok trafikk, kan det rangeres i henhold til klassifiseringene nedenfor.
  • «Lav» betyr at du oppnår blant de laveste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Hvis du erstatter dette elementet, kan du oppnå bedre annonseresultater.
  • «God» betyr at du oppnår gode resultater med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Behold dette elementet, og prøv å legge til flere elementer for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Best» betyr at du oppnår blant de beste resultatene med dette elementet sammenlignet med andre elementer av den samme typen. Vurder å legge til flere elementer som dette for å oppnå bedre annonseresultater.
  • «Ikke vurdert» betyr at systemet ikke kan rangere resultatene fordi antallet elementer er begrenset.

Du kan se prosentandeler i vurderingskolonnene for de enkelte elementene. Disse prosentandelene representerer andelen av visninger – for alle de aktuelle annonsegruppene – som det aktuelle elementet kunne tilskrives da vurderingen ble gitt.

Eksempel:

Tenk deg at du har et overskriftselement – «Fri frakt» – du bruker i fire annonsegrupper:

• I annonsegruppe 1 får elementet 1000 visninger og vurderingen «Best».
  • I annonsegruppe 2 får elementet 6000 visninger og vurderingen «God».
  • I annonsegruppe 3 får elementet 2900 visninger og vurderingen «Lav».
  • I annonsegruppe 4 får elementet 100 visninger og ingen resultatvurdering.

Disse annonsegruppene representeres i elementkolonnene for flere kampanjer:

• 10 % og best (annonsegruppe 1)
  • 60 % og god (annonsegruppe 2)
  • 29 % og lav (annonsegruppe 3)
  • 1 % og ikke vurdert (annonsegruppe 4)

Brukes av

I «Brukes av»-kolonnen ser du hvor mange annonser elementene inngikk i. Hvis du klikker på verdien som vises i denne kolonnen, blir du viderekoblet til annonserapporten for et av elementene.

Hvis du vil legge til nye kolonner i eller fjerne eksisterende kolonner fra rapporten, følger du denne veiledningen:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på Bannerkampanjer på «Arbeidsområde»-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Kolonner Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads på verktøyraden i tabellen, og klikk deretter på Endre kolonner.
  6. Søk etter kolonnen du vil legge til eller fjerne fra de tilgjengelige kolonnesettene.
  7. Klikk på Bruk.

Du finner mer informasjon i Google Ads-ordlisten.

Hvis elementene har dårlige resultater, kan du gjennomgå sjekklisten med anbefalte fremgangsmåter og retningslinjene for reklameelementer for å få hjelp til å lage elementer av høy kvalitet som sannsynligvis fører til bedre resultater. Finn ut mer om annonsekvalitet i responsive bannerannonser

Linker til relatert innhold