Gjør Google Ads-kontoen din sikrere: totrinnsbekreftelse

Hensikten med totrinnsbekreftelse eller flertrinnsbekreftelse er å forhindre kontokapring og uautorisert tilgang. Totrinnsbekreftelse kan bidra til å holde ute useriøse aktører, selv om passordet ditt er kompromittert. Når du har aktivert totrinnsbekreftelse, må du logge på kontoen med et passord og et påfølgende bekreftelsestrinn. Det andre bekreftelsestrinnet kan involvere

• et anrop
  • Google Autentisering-appen fra Google Play-butikken Google Play og Apple App Store
  • at du får en forespørsel fra Google på en kompatibel mobilenhet
  • en sikkerhetsnøkkel
  • Tekstmelding (SMS)

Med totrinnsbekreftelse er du sikret at potensielle angripere ikke får tilgang til kontoen din selv om de har passordet ditt.

Hvis du ikke vil oppgi en kode for totrinnsbekreftelse eller bruke sikkerhetsnøkkelen hver gang du logger på Google-kontoen, kan du merke den aktuelle datamaskinen eller mobilenheten som klarert, slik at du ikke blir bedt om dette igjen.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slå på totrinnsbekreftelse

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå på totrinnsbekreftelse:

1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  4. Velg Totrinnsbekreftelse under «Bekreftelse ved pålogging», og velg så Kom i gang.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Verktøy for totrinnsbekreftelse

Bruk Google Autentisering-appen

Last ned Google Autentisering-appen, og registrer deg med Google-kontoen din. Via appen føres du automatisk til skjermen for totrinnsbekreftelse. Finn ut mer om bekreftelse via Google Autentisering-appen

Velg et sterkt, unikt passord

Et sterkt passord består av en kombinasjon av tall, tegn og små og store bokstaver, slik at andre ikke lett kan gjette hva det er. Ikke bruk det samme passordet på ulike nettsteder.

Hold alternativene for kontogjenoppretting oppdatert

Påse at alternativene for kontogjenoppretting er oppdatert, så du kan forhindre at du blir låst ute av kontoen din.

Søk etter skadelig programvare på datamaskinen

Sørg for at du har oppdatert antivirusbeskyttelse på datamaskinen og regelmessig skanner hele systemet. Uvedkommende kan stjele personopplysningene dine ved å infisere systemet ditt med skadelig programvare. Skann derfor systemet regelmessig, så du er sikret at det er fritt for slik programvare. Finn ut hvordan du beskytter deg mot skadelig programvare

Slå av totrinnsbekreftelse

Google anbefaler på det sterkeste at alle annonsører bruker totrinnsbekreftelse for å logge seg på kontoen. Med totrinnsbekreftelse beskytter du kontoen din og sensitive data mot inntrengere, selv om de har passordet ditt. Følg veiledningen nedenfor hvis du ikke vil beskytte kontoen.

Trinn 1: Slå av kravet om totrinnsbekreftelse i Google Ads

Merk: Du må ha administratortilgang for å gjøre denne endringen.
  1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  4. Klikk på Autentiseringsmåte for å vise panelet.
  5. Velg «Standard» som autentiseringsmåte.
  6. Klikk på Lagre.

Trinn 2: Slå av totrinnsbekreftelse i Google-kontoen din

1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  4. Velg Totrinnsbekreftelse under «Bekreftelse under pålogging».
  5. Klikk på Slå av.

Linker til relatert innhold

Sikkerhetssenter

Sikkerhetsalternativene dine