Om villkorsstyrda dagliga utgiftsgränser som tillämpats på Google Ads-konton

Med en villkorsstyrd daglig utgiftsgräns bestäms hur mycket ditt Google Ads-konto kan spendera per dag över alla annonskampanjer.

Vad kan du förvänta dig?

När en villkorsstyrd daglig utgiftsgräns tillämpas på ditt konto meddelas du om den nya utgiftsgränsen via aviseringar i kontot. Utgiftsgränsen gäller före kampanjbudgetar som du har ställt in.

Även om utgiftsgränser inte påverkar dina annonskampanjers resultat slutar annonserna att visas när du når den villkorsstyrda dagliga utgiftsgränsen. Under tiden som utgiftsgränsen gäller fortsätter dina annonskampanjer att vara aktiva och börjar visas igen automatiskt nästa dag.

Varför tillämpar vi en villkorsstyrd daglig utgiftsgräns på konton?

Vi vill erbjuda våra användare och annonsörer ett säkert och tillförlitligt ekosystem för annonser. Under vissa omständigheter, när våra system misstänker ovanlig aktivitet i ditt konto, tillämpas en villkorsstyrd daglig utgiftsgräns på kontot automatiskt. I sådana fall kräver vi att du lämnar mer information om ditt konto innan du kan spendera mer.

I vissa fall kan vi en kort tid sätta en utgiftsgräns på ditt Google Ads-konto så att vi kan genomföra en undersökning om vi upptäcker annonsörsbeteende som kan utgöra en risk för våra användare, Google eller våra partners. När vi kommer fram till att kontot är säkert, tas den pålagda utgiftsgränsen bort. Läs mer om temporära pauser för kontoundersökningar.

Vad kan du göra för att ta bort utgiftsgränsen?

Du kan ta bort utgiftsgränsen på detta vis:

1. Slutför annonsörsverifiering om du uppmanades att göra det. Följ länken i aviseringen i kontot för att komma i gång.
  2. Visa annonser som följer Google Ads policyer under undersökningsperioden.

Om du vill slutföra verifieringen krävs följande:

1. Du måste svara på några grundläggande frågor om ditt Google Ads-konto och din verksamhet.
  2. Du måste verifiera din identitet.

Du måste också skicka in dokumentation som granskas inom fem till sju arbetsdagar. När du har genomfört och blivit godkänd i annonsörsverifieringen tas den villkorsstyrda dagliga utgiftsgränsen bort från ditt konto inom en arbetsdag. Vi informerar dig genom en avisering i ditt konto. Läs mer om hur du slutför identitetsverifiering

Om du uppmanas att genomföra en annonsörsverifiering kan det vara bra att veta att det inte finns någon tidsgräns för att slutföra verifieringen och ta bort den villkorsstyrda dagliga utgiftsgränsen. Ditt konto omfattas inte av tidsperioden på 30 dagar som beskrivs på sidan om annonsörsverifiering.