[GA4 Migration] Gå över till Google Analytics 4-konverteringar manuellt

Google Analytics 4 (GA4) har ersatt Universal Analytics (UA). Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Det är viktigt att du migrerar din Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du går över till Google Analytics 4.

Google Analytics 4 har ersatt Universal Analytics. Den 1 juli 2023 slutade alla Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Om du för närvarande lägger bud på Universal Analytics-konverteringar som importeras till Google Ads är det viktigt att du migrerar till Google Analytics 4 för att kunna:

• fortsätta registrera dina konverteringshändelser och använda dem i Google Ads för budoptimering
  • bekanta dig med ändringarna i Google Ads
  • få mer exakt rapportering av konverteringsåtgärder.

Google Ads rekommenderar nya inställningar för åtgärdsoptimering som hjälper dig att prioritera konverteringsåtgärder från Google Analytics 4. I den här artikeln beskriver vi hur du ändrar optimeringen av konverteringsbudgivning till Google Analytics 4 och hur rekommendationerna fungerar. Läs mer om hur du går över till Google Analytics 4

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Så fungerar det

Du kan göra uppdateringar på sidan Konverteringsöversikt. Google Ads ger dig också automatiska rekommendationer om uppdatering till nya inställningar för optimering av konverteringsåtgärder. Du ser den här rekommendationen (eller blir ombedd att uppdatera till nya inställningar för optimering av konverteringsåtgärder) om:

• du importerar konverteringar både från Universal Analytics- och från Google Analytics 4-konverteringar till ditt Google Ads-konto. Det inkluderar alla Konverteringar (efter konv. tid) och alla Konverteringsvärden (efter konv. tid).
  • du har importerat Google Analytics 4-konverteringar under 15 dagar.

Om du vill ändra konverteringarna som är tillgängliga för bud till Google Analytics 4 gör du följande uppdateringar i inställningarna för åtgärdsoptimering (baserat på dina befintliga konverteringsåtgärder):

• Tillämpa de nya rekommendationerna för konverteringsåtgärder i Google Ads. När du har gjort det behöver du inte göra något mer.
  • Byt inställningar för åtgärdsoptimering manuellt i dina befintliga Universal Analytics- och Google Analytics 4-åtgärder.
Obs! Vi rekommenderar att du ställer in åtgärdsoptimering för alla Universal Analytics-konverteringsåtgärder som sekundära och för alla Google Analytics 4-åtgärder som primära.

Förväntade förändringar i tidigare data baserat på nya inställningar för åtgärdsoptimering

När du har gått över till Google Analytics 4 kan du se tillfälliga förändringar i resultatet medan inlärning pågår i Google Ads. Det tar vanligtvis 1–2 konverteringscykler, vilket är den tid det tar för ett klick att leda till en konvertering. Om du importerar konverteringar till Google Ads inkluderas även den tid det tar för konverteringar att rapporteras i ditt konto i konverteringscyklerna. För att undvika risken att konverteringar räknas dubbelt ska du ange inställningen för åtgärdsoptimering som Sekundär för alla konverteringar som importeras från Universal Analytics.

Innan du sparar de nya inställningarna för åtgärdsoptimering kan du granska de förväntande ändringarna i dina konverteringsmätvärden. Google Ads visar andelen Konverteringar och Konverteringsvärdet i procent, vilket hjälper dig att se den potentiella effekten av övergången till Google Analytics 4. De här siffrorna baseras inte bara på dina primära och sekundära inställningar utan även på information som samlas in från en spårningsperiod på 15 dagar. Läs mer om beräkningen av optimering av konverteringsåtgärder.

Innan du börjar

Du måste slutföra följande uppgifter innan du kan ändra dina konverteringsåtgärder till de nya inställningarna för åtgärdsoptimering:

Följ anvisningarna nedan för att importera Google Analytics 4-konverteringar till ditt Google Ads-konto.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Importera Analytics-konverteringar
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på + Ny konverteringsåtgärd.
  5. Klicka på Importera under Börja spåra konverteringar.
  6. Välj Google Analytics 4-egendomar i avsnittet Välj vad du vill importera.
  7. Välj App (Firebase) eller Webb i rullgardinsmenyn.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj alla konverteringshändelser du vill importera och klicka på Importera och fortsätt.
  10. Klicka på Klart.

Läs mer om hur du importerar Analytics-konverteringar till Google Ads.

Anvisningar

En rekommendation om att gå över till Google Analytics 4-konverteringar visas högst upp på sidan Konverteringsöversikt eller på sidan Rekommendationer. Följ anvisningarna nedan för att försäkra dig om att du har tillräckligt med information om tidigare resultat.

Från sidan Konverteringsöversikt
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Gå till avsnittet Vidta åtgärder för att förbättra konverteringsmätningen.
  5. Klicka på Kom igång i aviseringen Gå över till Google Analytics 4-konverteringar.
  6. Granska följande förväntade förändringar på grund av de nya inställningarna för åtgärdsoptimering på alla kort med konverteringsmål.
    • Kolumnen Ny inställning – Bekräfta att inställningen för optimering av konverteringsåtgärder har uppdaterats till Primär eller Sekundär.
    • Konverteringar: Procentandelen för Konverteringar baseras på information om tidigare resultat under de senaste 15 dagarna. Observera att den här procentandelen även innefattar ändringar av andra kampanjinställningar.
    • Konverteringsvärde: Procentandelen för Konverteringsvärde baseras på information om tidigare resultat under de senaste 15 dagarna. Observera att den här procentandelen även innefattar ändringar av andra kampanjinställningar.

Obs! Du kan se avvikelser i konverteringsmätvärdena eftersom Universal Analytics och Google Analytics 4 mäter konverteringshändelser på olika sätt. Läs mer om hur du jämför mätvärden.

1. Klicka på Spara. Dina nya inställningar för åtgärdsoptimering har sparats.
Från sidan Rekommendationer
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Rekommendationer.
  3. Klicka på Visa rekommendation på kortet Gå över till Google Analytics 4-konverteringar.
  4. Granska följande förväntade förändringar på grund av de nya inställningarna för åtgärdsoptimering på alla kort med konverteringsmål.
    • Kolumnen Ny inställning – Bekräfta att inställningen för optimering av konverteringsåtgärder har uppdaterats till Primär eller Sekundär.
    • Konverteringar: Procentandelen för Konverteringar baseras på information om tidigare resultat under de senaste 15 dagarna. Observera att den här procentandelen även innefattar ändringar av andra kampanjinställningar.
    • Konverteringsvärde: Procentandelen för Konverteringsvärde baseras på information om tidigare resultat under de senaste 15 dagarna. Observera att den här procentandelen även innefattar ändringar av andra kampanjinställningar.

Obs! Du kan se avvikelser i konverteringsmätvärdena eftersom Universal Analytics och Google Analytics 4 mäter konverteringshändelser på olika sätt. Läs mer om hur du jämför mätvärden.

1. Klicka på Spara. Dina nya inställningar för åtgärdsoptimering har sparats.
Tips! Om du har skapat anpassade mål måste du uppdatera dem manuellt:
  1. Klicka på Redigera konverteringsmål i konverteringsöversikten.
  2. Välj Primär för åtgärder som du vill lägga bud på när det målet är valt.
  3. Avmarkera Universal Analytics-konverteringar under Konverteringskälla och markera Google Analytics 4-konverteringar.

Bevaka kampanjen

Nu när du har uppdaterat dina konverteringar finns det ett antal åtgärder som kan hjälpa dig med övergången till de nya konverteringarna.

Obs! Eftersom konverteringsvolymen och konverteringsvärdet ändras när du uppdaterar inställningarna för åtgärdsoptimering kan du se resultatvariationer under en eller ett par konverteringscykler medan inlärning pågår i systemet. Konverteringscykel är den tid det tar för ett klick att leda till konvertering. Eftersom du importerar konverteringar till Google Ads inkluderas även den tid det tar för konverteringar att rapporteras i ditt konto i konverteringscyklerna.

Motverka resultatvariationer

Du kan märka resultatvariationer i Google Ads, bland annat när dina kampanjer är optimerade för olika konverteringsvolymer, när du nyligen har ändrat dina kontoinställningar eller när du har angett budgivningsinformation utan att ta hänsyn till din tidigare data.

Du kan undvika de här variationerna genom att justera budgeten och målen efter behov. Läs mer om hur du motverkar variationer och ändringar i resultaten för Google Ads-kampanjer.

Frågor om optimering av konverteringsåtgärder

Hur beräknas förväntade konverteringar?
Google Ads visar två förväntade procentuella ändringar baserat på dina nya inställningar för åtgärdsoptimering. Värdet Konverteringar baseras på skillnaden mellan procentandelen i Alla konv för Universal Analytics och Google Analytics från de senaste 15 dagarna. Konverteringsvärde baseras på skillnaden mellan procentandelen i Alla konv.värden för Universal Analytics och Google Analytics från de senaste 15 dagarna. Läs mer om data från konverteringsspårning i Google Ads.
Hur undviker Google att konverteringar räknas dubbelt?
Google kan inte garantera att antalet konverteringar inte räknas dubbelt. Däremot kan du bidra till att eliminera risken genom att välja Sekundär som åtgärdsoptimering för alla konverteringar som importeras från Universal Analytics.
Varför skiljer sig konverteringsmätvärdena åt för samma användaråtgärd för Universal Analytics och Google Analytics 4?
Du kan se avvikelser i konverteringsmätvärdena eftersom Universal Analytics och Google Analytics 4 mäter konverteringshändelser på olika sätt. Tänk på att Universal Analytics bara mäter fem måltyper och bara räknar en konvertering per session för varje mål. Google Analytics 4 mäter bara konverteringshändelser och räknar varje gång konverteringshändelsen inträffar. Läs mer om hur du jämför mätningar i Universal Analytics- och Google Analytics 4.
Vad är Googles rekommendation för Universal Analytics-konverteringar som används i anpassade mål?
För att uppdatera dina anpassade målkonverteringar måste du uppdatera varje anpassat mål manuellt och ersätta Universal Analytics-konverteringarna med Google Analytics 4-konverteringar.
Varför saknas mina Google Analytics 4-konverteringar?

Du kan missa Google Analytics 4-konverteringar om:

• du inte har ställt in en önskad konvertering i Google Analytics 4-egendomen eller har ställt in den fel
  • du inte lyckades länka dina Google Analytics 4-egendomar till Google Ads och därför inte kan importera Google Analytics 4-konverteringar
  • du inte har importerat dina Google Analytics 4-egendomar till ditt Google Ads-konto på rätt sätt.
Du måste göra nödvändiga uppdateringar i ditt Google Analytics-konto. Läs mer om konverteringar.
Varför visar Google Ads flera Google Analytics 4-konverteringar mappade till Universal Analytics?
Om du importerar flera konverteringar från Universal Analytics bör du ersätta varje konvertering med en motsvarande Google Analytics 4-konverteringsåtgärd. Googles rekommendationsverktyg visar flera konverteringar i den här situationen, så att du kan ändra var och en av dem.
Kan jag ignorera Googles rekommendation om att gå över till Google Analytics 4?
Du kan klicka på Dölj för att ignorera Google Ads-rekommendationen om att gå över till Google Analytics 4. Rekommendationen visas igen efter en viss tid. Du kan ignorera rekommendationen, men Google uppmanar dig att genomföra övergången i ett tidigt skede så att du kan bygga upp tillräckligt med tidigare data för att undvika att antalet konverteringar sjunker och kampanjresultatet försämras. Läs mer om hur du tillämpar och ignorerar rekommendationer.
Vad händer om jag inte redan har bytt?
Din Universal Analytics-konverteringsdata upphör att registreras i Google Ads. Om du inte migrerar till Google Analytics 4 och ersätter Universal Analytics med Google Analytics 4 i Google Ads kan antalet konverteringar sjunka och kampanjresultatet påverkas negativt. Läs mer om hur du går över till Google Analytics 4
Hur påverkar övergången till Google Analytics 4 användare av Google Ads-förvaltarkonton och kundkonton?
När användare av Google Ads förvaltarkonton har gått över till Google Analytics 4 kan användare av kundkonton se uppdaterad data baserat på inställningar för konverteringsåtgärder som rekommenderas av Google Ads. Användare av kundkonton behöver inte uppdatera någon information i Google Ads. Läs mer om konverteringsspårning över flera konton.
Hur visas övergången till Google Analytics 4 i ändringshistoriken?
Du kan se dina Google Analytics 4-konverteringar i verktyget för ändringshistorik.