Ordna sökord i Sökordsplaneraren

Det kan vara svårt att avgöra var du ska placera nya sökord i ditt konto. Det blir enklare om du organiserar sökorden. Då kan du hitta rätt placering för nya sökord baserat på hur dina sökord för närvarande är organiserade för relevanta kampanjer.

Fördelar med organiserade sökord

• Du har full kontroll: Du kan välja att godkänna ett förslag på annonsgruppstilldelning eller tilldela ett sökord till en annan annonsgrupp.
  • Du sparar tid: Om du organiserar dina sökord behöver du inte ladda ned sökordsförslag. Du behöver inte längre lägga till sökordsförslag manuellt i relevanta befintliga kampanjer och annonsgrupper.

Så fungerar det

När du får en uppsättning nya sökord eller har hittat nya sökordsförslag ordnar Sökordsplaneraren dem automatiskt och identifierar nya sökord som kan vara relevanta för din kampanj.

Anvisningar

Så här använder du organiserade sökord för att upptäcka nya sökord

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökordsplaneraren.
  4. Klicka på Upptäck nya sökord på sidan Sökordsplaneraren.
  5. Lägg till startsökord som är relevanta för ditt aktuella konto.
  6. Klicka på Ladda ned sökordsförslag högst upp till höger.
  7. Välj Förhandsgranska sökordsförslag i annonsgrupper. Då läggs den aktuella uppsättningen sökordsförslag till i din plan. Din plan visar hur många konverteringar, klick eller exponeringar du sannolikt får för dina sökord baserat på dina utgifter. Du kan implementera din plan genom att skapa den som en kampanj.
    • Obs! Ju fler sökordsförslag du har desto bättre blir resultaten. Försök att ha minst 25 sökordsförslag innan du börjar organisera sökord.
  8. Välj Förhandsgranska sökord. Sökordsplaneraren försöker ordna sökorden för att automatiskt hitta matchningar för dina nya sökord i dina bästa kampanjer. På sidan Organisera sökord kan du även:
    • Avmarkera alternativet Använd mest lönsamma kampanjer för att anpassa vilka kampanjer som ska användas.
    • Granska de föreslagna sökorden för dina annonsgrupper för att hitta vilka sökord som är aktiva i ditt konto och använda dem när du är redo.
      • Sökord som är markerade som I plan är inte aktiva innan du implementerar planen.
    • Klicka på Sparade sökord för att hitta alla sökord som du har lagt till i din plan. En användargränssnittanimering med anvisningar för att starta verktyget Ordna sökord i Google Ads-kampanjer.
  9. Välj Granska sökord när du uppmanas att granska sökordsförslagen som är ordnade efter kampanj och annonsgrupp.
    • Du får även förslag på rekommenderade matchningstyper att använda utifrån matchningstypen för annonsgruppens aktuella sökord. A UI animation that explores the guided implementation steps for the Organize keywords feature in Google Ads.
  10. Lägg till ett förslag i en annonsgrupp genom att markera rutan bredvid sökordet. Klicka på Lägg till i annonsgrupp.
    • Du kan ta bort ett förslag genom att klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon och välja Avvisa förslag. Denna feedback hjälper oss att förbättra förslagen. En användargränssnittanimering med anvisningar för att lägga till föreslagna sökord i en annonsgrupp med hjälp av verktyget Ordna sökord.
  11. Klicka på Visa sökord högst upp på sidan Sökordsplan för att bedöma sökord som kanske inte har föreslagits. Lägg sedan till relevanta sökord manuellt i din annonsgrupp genom att dra och släppa.
  12. När du är klar med annonsgruppstilldelningen väljer du Ladda ned plan.
Obs! Den nedladdade planen sparas i ett format som kan användas i Editor så att du kan ladda upp och implementera dessa tillagda sökord med hjälp av Google Editor.

Ordna sökord som du har sparat i en plan

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökordsplaneraren.
  4. Klicka på Få information om sökvolymer och prognoser på sidan Sökordsplaneraren.
  5. Härifrån kan du antingen lägga till sökord i en plan från sidan Sökordsförslag, eller så kan du skriva eller klistra in en lista med sökord i sökrutan. Du kan också ladda upp en lista med sökord från en CSV-fil enligt anvisningarna nedan:
    1. Klicka på Ladda upp en fil.
    2. Klicka på Välj en fil från datorn. Granska mallarna för att ladda upp sökord.
      1. Ladda upp en lista med sökord. Filen ska ha en enda kolumn med rubriken Sökord.
      2. Ladda upp en hel sökordsplan. Ladda ned mallen om du vill inkludera valfri data som kampanj, plats eller annonsgrupp tillsammans med sökorden.
      3. Klicka på Skicka när du har minst 25 sökord.
  6. Klicka på Kom igång.
  7. Klicka på Organisera sökord på menyn till vänster.
  8. Gå till din sparade plan i listan och granska de föreslagna sökorden.
  9. Om du vill lägga till ett förslag i en annonsgrupp markerar du rutan bredvid sökordet för att godkänna det och klickar sedan på Lägg till i annonsgrupp.
  10. När du är klar väljer du Ladda ned plan.