Oplossing: Ongeldige winkel

Verwijder ongeldige winkels uit de aanbieding

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De betreffende winkelcodes in de advertentiegegevens van uw voertuigvoorraad (die zijn ingediend met de kenmerken winkelcode voor levering [vehicle_fulfillment_store_code] of winkelcode [store_code]) kunnen niet worden gekoppeld aan de vermeldingen in de Bedrijfsprofiel-locatiegroep die aan uw Merchant Center-account is gekoppeld. Controleer zowel de advertentiegegevens van uw voertuigvoorraad als uw Bedrijfsprofiel-account om te achterhalen waarom de winkelcodes die in uw feed met voertuigvermeldingen zijn opgegeven niet overeenkomen met waarden in uw Bedrijfsprofiel-account.

Worden alle winkelcodes afgewezen? Controleer dan of uw Merchant Center-account correct is gekoppeld aan uw Bedrijfsprofiel-account. Volg deze instructies om uw Merchant Center-account te koppelen aan uw Bedrijfsprofiel-account. Vergeet niet om de locaties van uw Bedrijfsprofiel toe te voegen aan uw Merchant Center-account.

Als uw Merchant Center- en Bedrijfsprofiel-account correct zijn gekoppeld, zorgt u ervoor dat aan al uw locaties een unieke winkelcode is toegewezen.

De advertentiegegevens van uw voorraad kunnen niet worden gekoppeld als de winkelcodes ontbreken in uw Bedrijfsprofiel-account.

Winkelcodes toevoegen

In het gedeelte 'Locaties beheren' van uw Bedrijfsprofiel-account kunt u bovenaan filteren op ontbrekende winkelcodes door de weergave te wijzigen van 'Alle locaties' naar 'Ontbrekende winkelcodes'.

Bekijk de weergegeven vermeldingen om er zeker van te zijn dat de voorraadgegevens die u stuurt voor de winkels met de fout 'Ongeldige winkel' niet overeenkomen met winkels die momenteel geen winkelcode hebben.

U kunt altijd winkelcodes toevoegen of wijzigen in uw Bedrijfsprofiel-dashboard. U kunt ook nieuwe winkelcodes voor nieuwe locaties toevoegen met een bulkspreadsheetupload.

Tip: Heeft u hulp nodig bij het toevoegen van winkelcodes? Volg deze stappen.

Aandachtspunt

• Elke unieke ID kan worden gebruikt als winkelcode. Een winkelcode kan variëren van een plaatsnaam tot een willekeurig nummer, zolang deze consistent wordt gebruikt om te verwijzen naar de betreffende locatie.
  • Neem een unieke naam op in uw winkelcode, zodat u uw spreadsheet niet verwart met spreadsheets voor andere zakelijke of persoonlijke accounts. Als Google bijvoorbeeld 100 locaties zou hebben, zouden deze de volgende winkelcodes kunnen hebben: GOOG1, GOOG2, GOOG3 enz. Meer informatie over de opmaak van winkelcodes

Winkelcodes controleren

Als geen van uw winkelcodes ontbreekt of als de dealers met ontbrekende winkelcodes niet de dealers zijn waarvoor u momenteel voorraadgegevens indient, controleert u of de winkelcodes die zijn geïdentificeerd als 'Ongeldige winkelcode' op het tabblad Verwerken in het gedeelte over uw feed met informatie over de winkelvoorraad overeenkomen met de relevante winkelcodes in uw Bedrijfsprofiel-account.

• Controleer of uw winkelcodes geen spelfouten of onjuiste cijfers bevatten in de feed met advertenties van uw voertuigvoorraad of in uw Bedrijfsprofiel-account.
  • Controleer of de winkelcodes deel uitmaken van een andere locatiegroep. Meer informatie over het beheer van locatiegroepen

Winkelvermelding niet toegevoegd

Als geen van de winkelcodes in de locatiegroep van uw Bedrijfsprofiel ontbreekt en alle winkelcodes correct zijn gespeld, zorgt u ervoor dat al uw dealers zijn toegevoegd aan uw Bedrijfsprofiel-account en zijn opgenomen in de locatiegroep die u heeft gekoppeld aan uw Merchant Center-account. Volg deze stappen om een bedrijfsvermelding toe te voegen en te verifiëren.

Winkelcodes zijn ongeldig, ook al komen ze overeen

Als geen van uw winkelcodes ontbreekt, alle winkelcodes correct zijn gespeld en de beoogde bedrijfsvermeldingen zijn toegevoegd aan de locatiegroep van het Bedrijfsprofiel die is gekoppeld aan uw Merchant Center, controleert u de vermeldingen van uw dealer in het Bedrijfsprofiel op eventuele andere problemen. Gebruik ons contactformulier als u problemen ondervindt met uw winkelcodes.

In uw Merchant Center-account kunt u ook bekijken wanneer de relevante feed met advertenties van uw voorraad voor het laatst is geüpload. Selecteer hiervoor Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds. Vervolgens kunt u de relevante feed met advertenties van uw voorraad selecteren. Als de feed is geüpload rond het moment dat de locatiegroep van het Bedrijfsprofiel aan uw Merchant Center-account werd gekoppeld, kan de fout 'Ongeldige winkelcode' tijdelijk worden getoond voor de hele feed met advertenties van uw voorraad. In dit geval moet u de feed met advertenties van uw voorraad opnieuw uploaden. Blijf het probleem zich voordoen? Wacht dan 24 uur en probeer het uploaden daarna opnieuw.

Winkelvermelding zonder adres in Bedrijfsprofiel

Uw dealers moeten fysiek toegankelijk zijn voor klanten. Daarom moeten uw vermeldingen in het Bedrijfsprofiel een fysiek adres bevatten. Meer informatie over hoe u een adres toevoegt aan de vermeldingen in uw bedrijfsprofiel