Om primära och sekundära konverteringsåtgärder

I Google Ads grupperas konverteringsåtgärder, det vill säga de åtgärder du vill att kunderna ska vidta, tillsammans i konverteringsmål. Till exempel innehåller konverteringsmålet Köp alla de konverteringsåtgärder där kunder gör ett köp.

För att effektivt nå ditt mål bör du välja vilka konverteringsåtgärder som ska användas för budgivningsoptimering och tas med i rapporterna. Dessa viktiga åtgärder är de primära konverteringsåtgärderna. Möjliga konverteringsåtgärder som inte används direkt för kampanjoptimering kallas sekundära. De flesta konverteringsåtgärder kan anges som primära eller sekundära, men inte alla. Till exempel kan direktkonverteringsåtgärder för butiksförsäljning inte anges som primära och butiksbesök kan inte anges som sekundära.

När du ställer in konverteringsspårning ska du välja primära och sekundära konverteringsåtgärder som bidrar till ett definierat mål:

• Primära åtgärder: Detta är konverteringsåtgärder som visas i kolumnen Konverteringar i rapporterna. De används för budgivning förutsatt att standardmålet som de är en del av används för budgivning.
  • Sekundära åtgärder: Dessa konverteringsåtgärder är endast avsedda för observation. De visas i kolumnen Alla konverteringar i rapporterna men används inte för budgivning, även om målet som de är en del av används för budgivning. Det enda undantaget är om den sekundära åtgärden är en del av ett anpassat mål, då den används för budgivning. Tänk på att direktkonverteringsåtgärder i form av butiksförsäljning inte kan användas för budgivning även om de används i ett anpassat mål.

I den här artikeln beskriver vi primära och sekundära konverteringsåtgärder och hur du använder dem.

Exempel

Du har ett standardmål med namnet Köp som tillämpas på kampanjer i ditt konto. Målet Köp innefattar två konverteringsåtgärder: ”prenumeration” som du har märkt som primär och ”engångsköp” som du har märkt som sekundär. Den primära åtgärden rapporteras i kolumnen Konverteringar och används för budgivning i alla kampanjer som använder målet Köp. Den sekundära åtgärden används endast för observation.

Om du bestämmer dig för att skapa ett anpassat mål där du lägger till konverteringsåtgärden ”engångsköp” används den åtgärden automatiskt för rapportering och budgivning i alla kampanjer som använder det anpassade målet, även om den är märkt som sekundär.

Obs! Konverteringsåtgärder som är en del av ett anpassat mål används för rapportering och budgivning, oavsett om de är primära eller sekundära. Det kan finnas undantag, till exempel direktkonverteringsåtgärder i form av butiksförsäljning som inte kan användas för budgivning även om de är en del av ett anpassat mål.

Uppdatera inställningen av en konverteringsåtgärd som primär eller sekundär

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Bilden visar hur du aktiverar standardinställningen i kontot för ett konverteringsmål i Google Ads.

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Leta reda på målet som innehåller konverteringsåtgärden du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Välj antingen Primär eller Sekundär i avsnittet Konverteringsmål och åtgärdsoptimering.
  7. Klicka på Spara.
Ställ in konverteringsspårning för appar med Web to App Connect. När du har använt Web to App Connect-gränssnittet i Google Ads för att ställa in konverteringsspårning och djuplänkar kan du erbjuda dina kunder en smidig webb-till-app-upplevelse och få i genomsnitt dubbelt så höga konverteringsfrekvenser för annonsklick som leder till appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjen.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.