Om primære og sekundære konverteringshandlinger

I Google Ads blir handlinger du vil at kundene skal utføre, altså konverteringshandlinger, gruppert sammen i konverteringsmål. Konverteringsmålet «kjøp» omfatter for eksempel alle konverteringshandlingene som innebærer at kundene kjøper noe.

For det aktuelle målet må du velge hvilke konverteringshandlinger som skal brukes til optimalisering av budgivningen og tas med i rapporteringen. Disse viktige handlingene kalles «primære konverteringshandlinger». «Sekundære konverteringshandlinger» er de handlingene som ikke direkte brukes til å optimalisere kampanjen. De fleste konverteringshandlinger kan angis som enten primære eller sekundære, med enkelte unntak. Direkte konverteringshandlinger for butikksalg kan for eksempel ikke angis som primære, og butikkbesøk kan ikke angis som sekundære.

Når du konfigurerer konverteringssporing, må du velge primære og sekundære konverteringshandlinger som støtter et definert mål:

• Primære handlinger: Dette er konverteringshandlinger som rapporteres i Konverteringer-kolonnen i rapportene dine og brukes i forbindelse med budgivning, såfremt standardmålet de inngår i, legges til grunn i budgivningen.
  • Sekundære handlinger: Observasjon er den eneste hensikten med disse konverteringshandlingene. De brukes i rapporteringen og fremgår i Konverteringer-kolonnen i rapportene, men de brukes ikke i forbindelse med budgivning uansett om målet de inngår i, er en faktor i budgivningen. Det eneste unntaket er hvis den sekundære handlingen inngår i et egendefinert mål. I så fall brukes den i budgivningen. Vær imidlertid oppmerksom på at direkte konverteringshandlinger for butikksalg ikke kan brukes i budgivningen, selv om de brukes i et egendefinert mål.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på primære og sekundære konverteringshandlinger og hvordan du kan bruke dem.

Eksempel

Du kan ha et standardmål som kalles «kjøp», og som brukes som standard i kampanjer i kontoen din. Dette kjøpsmålet kan i sin tur bestå av to konverteringshandlinger, som er en konverteringshandling for «abonnementer» du har merket som «primær», og en konverteringshandling for «engangskjøp» angitt som «sekundær». Den primære handlingen blir rapportert i Konverteringer-kolonnen og legges til grunn i budgivning i alle kampanjer der du bruker kjøpsmålet, mens den sekundære handlingen bare brukes i observasjonsøyemed.

Hvis du oppretter et egendefinert mål og legger til «engangskjøp» som konverteringshandling, brukes «engangskjøp»-handlingen automatisk i forbindelse med rapportering og budgivning i kampanjer der det egendefinerte målet brukes, selv om den er angitt som en sekundær handling.

Merk: Konverteringshandlinger som inngår i et egendefinert mål, brukes i rapportering og budgivning, uavhengig av om de er angitt som primære eller sekundære handlinger. Det finnes enkelte unntak, for eksempel direkte konverteringshandlinger fra butikksalg. Disse kan ikke brukes i budgivningen, selv om de inngår i et egendefinert mål.

Slik kan du oppdatere primær- og sekundærinnstillingen for konverteringshandlinger

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

I dette bildet ser du fremgangsmåten for å slå på «standardinnstillingen i kontoen»-for et konverteringsmål i Google Ads.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Finn målet som inkluderer konverteringshandlingen du vil endre.
  5. Klikk på Endre innstillingene.
  6. Velg Primær eller Sekundær i delen «Konverteringsmål og handlingsoptimalisering».
  7. Klikk på Lagre.
Konfigurer konverteringssporing for apper via Web to App Connect. Når du har konfigurert konverteringssporing og dyplinking via Web to App Connect-grensesnittet i Google Ads, kan du lage en sømløs overgang mellom nett og app for kundene og i snitt oppnå dobbelt så høy konverteringsfrekvens med annonseklikk som lander i appen, sammenlignet med de på mobilnettstedet.

Med denne finstemte opplevelsen blir det enklere for kundene å utføre den ønskede handlingen, enten det er å kjøpe noe, registrere seg eller legge noe i handlekurven. I Web to App Connect-grensesnittet kan du også spore disse konverteringshandlingene i appen og få anbefalinger om hvordan du finstemmer kampanjen.

Følg disse tre trinnene for å komme i gang med Web to App Connect:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering. Nå åpnes Web to App Connect-grensesnittet.

Finn ut mer om hvordan du får flere konverteringer ved hjelp av Web to App Connect-grensesnittet.