Ensisijaiset ja toissijaiset konversiotapahtumat

Konversiotapahtumat eli asiat, joita haluat asiakkaiden tekevän, ryhmitellään Google Adsissa konversiotavoitteiksi. Esimerkiksi Ostos-konversiotavoite sisältää kaikki konversiotapahtumat, joissa asiakkaat tekevät ostoksen.

Tavoitteen määrittelyn yhteydessä voit valita, mitä konversiotapahtumia käytetään hintatarjousten optimointiin ja sisällytetään raportteihin. Näitä kutsutaan ensisijaisiksi konversiotapahtumiksi. Toissijaisiksi kutsutaan sellaisia mahdollisia konversiotapahtumia, joita ei suoraan käytetä kampanjan optimointiin. Useimpien konversiotapahtumien arvoksi voi asettaa ensisijainen tai toissijainen, mutta ei kaikkien. Esimerkiksi toimipistemyynnin suoria konversiotapahtumia ei voi asettaa ensisijaisiksi eikä toimipistekäyntejä toissijaisiksi.

Kun otat konversioseurannan käyttöön, valitset ensisijaisia ja toissijaisia konversiotapahtumia, jotka tukevat tiettyä tavoitetta:

• Ensisijaiset tapahtumat: Nämä konversiotapahtumat näkyvät raporttien Konversiot-sarakkeessa ja niitä käytetään hintatarjousten tekemiseen, kunhan kyseiset tapahtumat sisältävää vakiotavoitetta käytetään hintatarjousten tekemiseen.
  • Toissijaiset tapahtumat: Nämä konversiotapahtumat on tarkoitettu vain havainnointiin. Ne näkyvät raporttien Kaikki konversiot ‐sarakkeessa, mutta niitä ei käytetä hintatarjousten tekemiseen, vaikka kyseiset tapahtumat sisältävää tavoitetta käytettäisiin hintatarjousten tekemiseen. Ainoan poikkeuksen muodostavat toissijaiset tapahtumat, jotka sisältyvät omaan tavoitteeseen, jolloin tapahtumaa käytetään hintatarjousten tekemiseen. Huomaa kuitenkin, että toimipisteestä ostojen suoria konversiotapahtumia ei voi käyttää hintatarjousten tekemiseen, vaikka ne sisältyisivät omaan tavoitteeseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan ensisijaisista ja toissijaisista konversiotapahtumista ja niiden käytöstä.

Esimerkki

Sinulla voi olla Ostokset-niminen vakiotavoite, jota käytetään oletuksena tilisi kampanjoissa. Ostokset-tavoitteeseen voi sisältyä kaksi konversiotapahtumaa: tilaus, jonka olet merkinnyt ensisijaiseksi, ja kertaostos, jonka olet merkinnyt toissijaiseksi. Ensisijainen tapahtuma raportoidaan Konversiot-sarakkeessa, ja sitä käytetään hintatarjousten tekemiseen kaikissa Ostokset-tavoitetta käyttävissä kampanjoissa, kun taas toissijaista tapahtumaa käytetään vain havainnointiin.

Jos päätät luoda oman tavoitteen ja lisätä siihen kertaostos-konversiotapahtuman, kyseistä tapahtumaa käytetään automaattisesti kaikkien omaa tavoitetta käyttävien kampanjoiden raporteissa ja hintatarjouksissa, vaikka tapahtuma olisi merkitty toissijaiseksi.

Huom. Kaikkia omiin tavoitteisiin sisältyviä konversiotapahtumia käytetään raportointiin ja hintatarjousten tekemiseen riippumatta siitä, onko ne valittu ensisijaisiksi vai toissijaisiksi. Tähän voi olla poikkeuksia, esimerkiksi toimipistemyynnin suorat konversiotapahtumat, joita ei voi käyttää hintatarjousten tekemiseen, vaikka ne sisältyisivät omaan tavoitteeseen.

Konversiotapahtuman muuttaminen ensisijaiseksi tai toissijaiseksi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tästä kuvasta näet, miten voit ottaa Tilin oletus ‑asetuksen käyttöön konversiotavoitteelle Google Adsissa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Etsi tavoite, jonka sisältämää konversiotapahtumaa haluat muokata.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Valitse Konversiotavoite ja tapahtuman optimointi ‑osiosta joko Ensisijainen tai Toissijainen.
  7. Klikkaa Tallenna.
Ota käyttöön sovelluskonversioseuranta Web to App Connectin kautta. Kun olet ottanut konversioseurannan ja täsmälinkityksen käyttöön Google Adsin Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla, asiakkaasi voivat käyttää sovellusta saumattomasti ja voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista.

Tämän parannetun kokemuksen ansiosta asiakkaasi voivat helpommin tehdä haluamansa asian, olipa kyse sitten ostoksen tekemisestä, rekisteröitymisestä tai tuotteiden lisäämisestä ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.