Problemen met het instellen van Performance Max-campagnes oplossen

Met onze stapsgewijze probleemoplosser kunt u mogelijke oorzaken van onverwachte schommelingen in de uitgaven van uw Performance Max-campagnes opsporen, verklaren en oplossen.

Als uw Performance Max-campagne niet presteert zoals verwacht, kan dat komen door specifieke problemen met uw instellingen voor targeting, campagnes en het bijhouden van conversies. Met dit artikel kunt u problemen met uw campagne oplossen in deze situaties:

Voordat u begint

U kunt Performance Max-campagnes maken om met weinig instellingen of advertentiemateriaal te kunnen adverteren. Deze op doelen gebaseerde campagnes gebruiken AI van Google en experimenten om uw doelen te behalen en de prestaties te optimaliseren op kanalen zoals de Discover-feed, Display, Gmail, Google Maps, Google-partnerwebsites, Google Zoeken en YouTube. Lees meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt.

Houd rekening met het onderstaande als u de prestaties van een campagne checkt:

• Het duurt even voordat de wijziging is doorgevoerd: wacht totdat u wijzigingen heeft aangebracht in uw campagne voordat u de resultaten analyseert om nauwkeurige resultaten te krijgen (minimaal 2 tot 3 dagen).
  • Gebruik de juiste statistieken: als u biedstrategieën voor Slim bieden gebruikt, checkt u of uw successtatistieken overeenkomen met de doelen van uw campagne.

Instructies

Stappen om fouten op te lossen terwijl u de campagne instelt

1. Check de instellingen van de componentengroep en bepaal of er limieten zijn overschreden.
  2. Als er een Merchant Center-feed is gekoppeld, zorgt u dat de uiteindelijke URL overeenkomt met de uiteindelijke URL in Merchant Center.
    • Alleen als URL's overeenkomen kan de Performance Max-campagne worden gemaakt.
Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten

Stappen om andere problemen met campagneweergave op te lossen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Campagne wordt weergegeven op onverwachte of ongeschikte landingspagina's

Als u merkt dat uw advertenties naar landingspagina's leiden die u niet bedoeld heeft voor de campagne, komt dat mogelijk doordat Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat. Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, maakt Google dynamisch een kop, beschrijving en andere componenten die overeenkomen met de zoekintentie van de gebruiker. Lees meer informatie over Uitbreiding van uiteindelijke URL met Performance Max.

Als u niet wilt dat Google alternatieve landingspagina's selecteert, kunt u zich zo afmelden voor de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Kies de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  6. Vouw onder Aanvullende instellingen het gedeelte Uitbreiding van uiteindelijke URL's uit.
  7. Zet de functie uit.
  8. Klik op Opslaan.

Campagne geeft onbedoelde componenten weer

Als u merkt dat uw advertenties onbedoelde componenten weergeven, komt dit misschien omdat Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat. Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, maakt Google dynamisch een kop, beschrijving en andere componenten die overeenkomen met de zoekintentie van de gebruiker. Lees meer informatie over Uitbreiding van uiteindelijke URL met Performance Max.

Als u niet wilt dat Google alternatieve landingspagina's selecteert, kunt u zich zo afmelden voor de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Kies de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  6. Vouw onder Aanvullende instellingen het gedeelte Uitbreiding van uiteindelijke URL's uit.
  7. Zet de functie uit.
  8. Klik op Opslaan.

Advertenties worden getoond op niet-relevante of ongewenste plaatsingen

Met plaatsingsuitzonderingen kunt u uw advertenties uitsluiten van weergave op plaatsingen voor specifieke pagina's, sites, mobiele apps en video's waar u geen advertenties wilt tonen. Deze functie kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van uw campagne, omdat deze de weergave beperkt. Gebruik deze functie alleen voor merkveiligheid. U kunt met name websites en mobiele apps uitsluiten die niet bij uw merk passen. Performance Max-campagnes houden rekening met alle plaatsingsuitzonderingen op accountniveau en Mijn Klantencentrum-niveau. Plaatsingsuitzonderingen op campagneniveau zijn nog niet beschikbaar. Meer informatie over hoe u plaatsingen uitsluit op accountniveau

Advertenties die op onbedoelde locaties worden weergegeven

Er zijn 2 typen targeting op locatie in Performance Max-campagnes:

• Aanwezigheid of interesse: mensen op uw targetlocaties, mensen die zich regelmatig op uw targetlocaties bevinden of mensen die interesse hebben getoond in uw targetlocaties (aanbevolen)
  • Aanwezigheid: mensen op uw targetlocaties of mensen die zich regelmatig op uw targetlocaties bevinden

Als uw campagne live is, kunt u via de weergave Overzichtspagina en het tabblad Locaties zien waar gebruikers die de advertenties krijgen, zich bevinden. Het is normaal dat er wat verkeer komt van buiten de specifieke targetlocaties.

Voorbeeld: Als een campagne gebruikers in de Verenigde Staten target op basis van aanwezigheid, worden de advertenties alleen getoond aan gebruikers in de Verenigde Staten. Als een campagne gebruikers in de Verenigde Staten target op basis van aanwezigheid of interesse, worden de advertenties getoond aan zowel gebruikers in de Verenigde Staten als aan gebruikers die interesse in de Verenigde Staten hebben getoond.

Als u vaststelt dat er ongewenste weergaven zijn vanuit niet-getargete locaties, kunt u die locaties toevoegen als uitsluitingen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Locaties.
  4. Klik op het tabblad Uitsluitingen.
  5. Klik op Locaties bewerken of het potloodje om een locatie toe te voegen om uit te sluiten.
  6. Geef een locatie op om uit te sluiten en klik op Opslaan.

Lijsten met plaatsingsuitzonderingen op accountniveau raadplegen in subaccounts (binnen Mijn Klantencentrum)

1. Klik in uw manageraccount in het paginamenu links op Instellingen en dan op Subaccountinstellingen.
  2. Zorg dat 'Toegepaste lijsten van uitgesloten plaatsingen' zichtbaar is in de tabel. Klik hiervoor op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  3. Doe dit in de kolom 'Toegepaste lijsten van uitgesloten plaatsingen' van de campagne die u checkt:
    • Er staat een streepje als er geen lijsten met uitzonderingen worden toegepast.
    • Als dergelijke lijsten wel worden toegepast, staat hier de naam van de lijst.

Lijsten met plaatsingsuitzonderingen op accountniveau raadplegen in subaccounts (binnen een subaccount)

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik in het dropdownmenu op Plaatsingsuitzondering.
  5. Klik op Filter toevoegen en selecteer Niveau.
  6. Vink het vakje aan naast de accounts waarvoor u campagnes wilt bekijken.
  7. Klik op Toepassen.

Stappen om problemen met campagnes met een Merchant Center-feed op te lossen

Voor adverteerders die upgraden naar Performance Max vanuit Shopping-campagnes:

• Automatisch gemaakte componenten kunnen niet worden gebruikt met Shopping-advertenties.
  • Performance Max-campagnes krijgen voorrang op bestaande Shopping-campagnes die dezelfde producten gebruiken in hetzelfde Google Ads-account. Als u dus Performance Max-campagnes laat lopen, kunnen de uitgaven voor die Shopping-campagnes afnemen (zelfs als de Performance Max-campagnes een lager budget hebben dan de Shopping-campagnes), terwijl de uitgaven voor de Performance Max-campagnes toenemen.
  • We raden adverteerders aan voor Performance Max-campagnes budgetten in te stellen die vergelijkbaar zijn met de budgetten van hun bestaande Shopping-campagnes voor dezelfde producten, zodat de impact op de prestaties beperkt blijft.
  • Het kan 2 tot 3 dagen duren voordat uw Performance Max-campagne meer budget verbruikt. Zodra uw Performance Max-campagne actief is, kunt u het best uw Shopping-campagne onderbreken. Als uw Shopping-campagne en Performance Max-campagnes tegelijk actief blijven, kan de Shopping-campagne op sommige platforms blijven uitgeven en kan de Performance Max-campagne niet goed worden geoptimaliseerd.

Meeste verkeer komt van één componentengroep:

• Als u componentengroepen instelt voor uw Performance Max-campagne voor de detailhandel, kunt u overlap tussen producten die in verschillende componentengroepen worden getarget, het best vermijden. Componentengroep 1 en 2 moeten bijvoorbeeld niet allebei de producten A tot en met Z targeten. In plaats daarvan target u met componentengroep 1 de producten A tot en met L en met componentengroep 2 de producten M tot en met Z.