Maksimitulokset-kampanjoihin liittyvät ongelmat

Ohjatun vianetsintäominaisuuden avulla voit selvittää ja ratkaista mahdollisia syitä Maksimitulokset-kampanjasi odottamattomiin kuluvaihteluihin.

Jos Maksimitulokset-kampanja ei tuota odotettuja tuloksia, ongelma saattaa piillä kohdistuksessa, konversioseurannassa tai kampanja-asetuksissa. Tämän artikkelin avulla voit ratkaista kampanjaan liittyviä ongelmia seuraavissa tilanteissa:

Ennen kuin aloitat

Maksimitulokset-kampanjoita luomalla pääset mainostamaan vähällä vaivalla. Nämä tavoitepohjaiset kampanjat käyttävät Googlen tekoälyä ja kokeiluja saavuttaakseen tavoitteet ja optimoidakseen tulokset esimerkiksi näissä kanavissa: Discover-fiidi, Display-verkosto, Gmail, Google Maps, Google-kumppanisivustot, Google Haku ja YouTube. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.

Kun on aika tarkistaa kampanjan tulokset, pidä mielessä nämä asiat:

• Muutos vie aikaa: Jos haluat saada tarkkoja tuloksia, odota hetken (vähintään 2–3 päivää) muutosten tekemisen jälkeen, ennen kuin teet muutoksia tuloksiin.
  • Tarkista oikeat mittarit: Smart Bidding ‑hintatarjousstrategiaa käytettäessä onnistumista kannattaa arvioida kampanjatavoitteita vastaavilla mittareilla.

Ohjeet

Ohjeita kampanjan luomisen aikaisiin ongelmiin

1. Tarkista elementtiryhmän asetuksista, onko jokin rajoitus ylittynyt.
  2. Jos kampanjaan on liitetty Kauppiaskeskus-syöte, varmista, että lopullinen URL vastaa Kauppiaskeskukseen lisättyä lopullista URL-osoitetta.
    • Osoitteiden on oltava samat, jotta Maksimitulokset-kampanja voidaan luoda.
Huom. Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, Google voi korvata lopullisen URL-osoitteen osuvammalla laskeutumissivulla käyttäjän hakulausekkeen perusteella ja luoda dynaamisen otsikon, kuvauksen ja lisäelementtejä, jotka vastaavat laskeutumissivun sisältöä. Lue lisää automaattisesti luoduista elementeistä.

Ohjeita muihin kampanjan näkymiseen liittyviin ongelmiin

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Mainoksissa näkyy yllättäviä tai sopimattomia laskeutumissivuja

Jos mainoksissasi näkyy laskeutumissivuja, joita et aikonut käyttää kampanjassa, tämä voi johtua siitä, että lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä. Silloin Google lisää otsikon, kuvauksen ja muut elementit dynaamisesti käyttäjän hakutarkoituksen perusteella. Lue lisää lopullisen URL-osoitteen laajennuksesta Maksimitulokset-kampanjoissa.

Jos et halua, että Google valitsee vaihtoehtoisia laskeutumissivuja, laita lopullisen URL-osoitteen laajennus pois päältä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja.
  6. Laajenna Lisäasetukset-kohdasta "Lopullisen URL-osoitteen laajennus".
  7. Laita laajennus pois päältä.
  8. Klikkaa Tallenna.

Kampanjassa näkyy ei-toivottuja elementtejä

Jos mainoksissasi näkyy ei-toivottuja elementtejä, tämä voi johtua siitä, että lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä. Silloin Google lisää otsikon, kuvauksen ja muut elementit dynaamisesti käyttäjän hakutarkoituksen perusteella. Lue lisää lopullisen URL-osoitteen laajennuksesta Maksimitulokset-kampanjoissa.

Jos et halua, että Google valitsee vaihtoehtoisia laskeutumissivuja, laita lopullisen URL-osoitteen laajennus pois päältä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja.
  6. Laajenna Lisäasetukset-kohdasta "Lopullisen URL-osoitteen laajennus".
  7. Laita laajennus pois päältä.
  8. Klikkaa Tallenna.

Mainokset näkyvät asiaankuulumattomissa tai ei-toivotuissa sijoitteluissa

Voit estää mainostesi näkymisen valituissa sijoitteluissa (esim. tietyt sivut, sivustot, mobiilisovellukset tai videot) käyttämällä sijoittelujen poissulkemisia. Tällä voi olla negatiivinen vaikutus kampanjan tuloksiin, sillä se rajoittaa mainosten näkymistä. Siksi ominaisuutta kannattaa käyttää vain bränditurvallisuussyistä. Voit sulkea pois esimerkiksi sellaiset verkkosivustot ja mobiilisovellukset, jotka eivät sovi yhteen brändisi kanssa. Maksimitulokset-kampanjoissa noudatetaan kaikkia tilitasoisia ja hallinnoijan tilin tasoisia sijoittelujen poissulkemisia. Kampanjatasolla sijoitteluja ei voi vielä sulkea pois. Lue lisää sijoittelujen poissulkemisesta tilitasolla.

Mainokset näkyvät valittujen alueiden ulkopuolella

Maksimitulokset-kampanjoissa voi käyttää kahdentyyppisiä aluekohdistuksia:

• Sijainti tai kiinnostus: Kohdistusalueillasi olevat, niillä säännöllisesti käyvät tai niistä kiinnostuneet ihmiset (suositus)
  • Sijainti: Kohdistusalueillasi olevat tai niillä säännöllisesti käyvät ihmiset

Kun kampanja on käynnissä, voit tarkistaa sekä etusivun karttanäkymästä että Sijainnit-välilehdeltä, millä alueilla käyttäjät näkevät mainoksiasi. On tavallista, että kampanjaan tulee jonkin verran liikennettä kohdistusalueiden ulkopuolelta.

Esimerkki: Jos kampanja on kohdistettu Yhdysvaltoihin sijainnin perusteella, sen mainokset näkyvät ainoastaan Yhdysvalloissa oleville. Jos kampanja on kohdistettu Yhdysvaltoihin sijainnin tai kiinnostuksen perusteella, sen mainokset näkyvät sekä Yhdysvalloissa oleville että Yhdysvaltoja kohtaan kiinnostusta osoittaneille.

Jos huomaat, että mainoksesi näkyvät ei-toivotuilla alueilla, voit sulkea ne pois kampanja-asetuksista.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Sijainnit.
  4. Klikkaa Poissuljetut-välilehteä.
  5. Lisää poissuljettava sijainti klikkaamalla Muokkaa sijainteja tai kynäkuvaketta.
  6. Lisää poissuljettava sijainti ja klikkaa Tallenna.

Tilitason sijoittelujen poissulkemislistojen tarkistaminen alatileillä (Oman asiakaskeskuksen kautta)

1. Klikkaa hallinnoijan tililtä Tilit-kuvaketta Accounts icon. ja avaa osiovalikosta Alatilin asetukset ‑valikko.
  2. Varmista, että "Käytetyt sijoittelujen poissulkemislistat" ‑sarake näkyy taulukossa. Jos sitä ei näy, klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja lisää se.
  3. Tarkistettavan kampanjan "Käytetyt sijoittelujen poissulkemislistat" ‐sarakkeessa näkyy
    • viiva, jos poissulkemislistoja ei ole käytössä
    • listan nimi, jos poissulkemislistoja on käytössä.

Tilitason sijoittelujen poissulkemislistojen tarkistaminen alatileillä (alatilin kautta)

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Sisältö.
  4. Valitse avattavasta valikosta Poissuljetut sijoittelut.
  5. Klikkaa Lisää suodatin ja valitse sitten Taso.
  6. Merkitse niiden tilien valintaruudut, joiden kampanjat haluat nähdä.
  7. Klikkaa Käytä.

Ohjeita Kauppiaskeskus-syötteen sisältävien kampanjoiden ongelmiin

Mainostajat, jotka päivittävät Shopping-kampanjat Maksimitulokset-kampanjoiksi:

• Automaattisesti luotuja elementtejä ei voi käyttää Shopping-mainoksissa.
  • Maksimitulokset-kampanjat ovat etusijalla sellaisiin Shopping-kampanjoihin nähden, joissa käytetään samoja tuotteita samalla Google Ads ‐tilillä. Kun aloitat Maksimitulokset‐kampanjan, kyseisten Shopping-kampanjoiden kulut voivat laskea (vaikka Maksimitulokset-kampanjalla olisi pienempi budjetti kuin Shopping-kampanjoilla) ja Maksimitulokset-kampanjan kulut puolestaan kasvavat.
  • Tulosvaikutusten minimoimiseksi Maksimitulokset-kampanjalle kannattaa asettaa samansuuruinen budjetti kuin samoja tuotteita mainostaville Shopping-kampanjoille.
  • Maksimitulokset-kampanjalla voi mennä 2–3 päivää, ennen kuin se toimii täydellä teholla. Kun kampanja on käynnissä, Shopping-kampanja kannattaa keskeyttää. Jos kampanjat ovat käynnissä samaan aikaan, Shopping-kampanja voi jatkaa budjetin käyttämistä joillakin alustoilla ja haitata Maksimitulokset-kampanjan optimoitumista.

Brändäyskäytännöt

Brändäyskäytäntöjen avulla voit hallinnoida brändisi ilmettä automaattisissa elementeissä ja Maksimitulokset-kampanjoidesi mainosmuodoissa. Voit ladata helposti seuraavat muokkaukset yhteen paikkaan kampanjaa kohden:

• brändin fontti
  • brändin väri
  • yrityksen nimi
  • yrityslogoelementit (1–5 kuvaa).
Maksimitulokset-kampanjoissa Googlen tekoälyä määrittää tärkeimmät brändielementit lopullisen URL-osoitteesi perusteella. Voit tarkistaa Googlen luomat bränditiedot ja tarkentaa sitten brändäyskäytäntöjä brändi- ja kampanjatavoitteidesi mukaan. Lue lisää brändäyskäytännöistä.

Suurin osa liikenteestä tulee yhdestä elementtiryhmästä:

• Kun luot vähittäiskaupan Maksimitulokset-kampanjaan elementtiryhmiä, niiden tuotekohdistukset eivät saisi mennä päällekkäin. Esimerkki: Sekä elementtiryhmää 1 että elementtiryhmää 2 ei kannata kohdistaa tuotteisiin A–Z. Kohdista ryhmä 1 vain tuotteisiin A–L ja ryhmä 2 tuotteisiin M–Z.