Så fungerar tillgångsgrupper

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

En tillgångsgrupp är en samling annonsmaterial som fokuserar på ett ämne eller som är kopplad till en målgrupp i en Performance Max-kampanj. Tillgångsgruppens annonsmaterial används för att skapa alla dina annonser och bygga upp ett bibliotek med alla tillämpliga annonsformat för ditt annonseringsmål.

En tillgång i en tillgångsgrupp kan kombineras med alla andra tillgångar i samma grupp för att skapa annonser som visas på Google Sök, Google Maps, Display, YouTube, Gmail, Förslag-flödet och Google-partners webbplatser. Du kan skapa flera tillgångsgrupper per kampanj för att gruppera tillgångar efter ämne eller gruppera tillgångar med olika inriktning.

Google kan automatiskt skapa tillgångar för att hjälpa dig nå potentiella kunder. När den här inställningen är aktiverad använder Google AI för att generera ytterligare tillgångar (rubriker och beskrivningar) som ska användas i kombination med de tillgångar du anger. De nya tillgångarna baseras på din målsida och domän och dina befintliga annonser och annonstillgångar. Vi rekommenderar att du behåller den här inställningen aktiverad för att optimera kampanjresultatet. Läs mer om automatiskt skapade tillgångar i Performance Max-kampanjer.

Gruppera tillgångsgrupper efter liknande ämnen och målgrupper

Många annonsörer tycker att det är praktiskt att ordna sina tillgångsgrupper utifrån avsnitt, kategorier eller ämnen som finns på deras webbplats.

Vi rekommenderar att du baserar tillgångsgrupperna på de avsnitt eller produktkategorier som förekommer på din webbplats.

Uppgiftsgrupper

Uppgiftsgrupper är en del av en kampanjs tillgångsgrupp. De består av uppgifter, vilket innefattar både produkter och samlingar (grupper av produkter, tillgångar och omfattande detaljhandelsdata som motsvarar en kategorimålsida på din webbplats).

Så fungerar uppgiftsgrupper

Med hjälp av uppgiftsgrupper ordnas dina uppgifter efter de attribut de har tilldelats i Merchant Center. Du kan använda dem för att hantera vilka uppgifter som ska ingå i dina kampanjer. Läs om hur du hanterar en Performance Max-kampanj med uppgiftsgrupper

Krav på tillgångsgrupper

Textspecifikationer

Text specifications for text headlines, 30 character maximum Text specifications for long headlines, 90 characters are the maximum.
Recommended Lägg till en slutlig webbadress  Recommended Lägg till upp till fem rubriker  Recommended Lägg till upp till fem långa rubriker
Text specifications for descriptions: 90 characters maximum
Recommended Lägg till upp till fyra beskrivningar Recommended Lägg till ett företagsnamn Recommended Lägg till en uppmaning
  Text specifications for Display URL path, 15 characters maximum
   Recommended Lägg till upp till två sökvägar till visningsadresser

Bildspecifikationer

Performance Max image specifications for square image–for store visits–are 1:1 ratio, and either 1200 by 1200 pixels (recommended) or 300 by 300 pixels.

Recommended Lägg till tre liggande bilder

Högsta tillåtna filstorlek 5 120 kB

Stöds endast för visning i bildsökläge

Recommended Lägg till tre kvadratiska bilder

Högsta tillåtna filstorlek 5 120 kB

Obs! Bilder som inte har dessa bildproportioner kan laddas upp och beskäras via gränssnittet.

Recommended Lägg till en kvadratisk bild

Högsta tillåtna filstorlek 5 120 kB

Endast för kampanjer med butiksbesök

Performance Max image specifications for landscape logos are 1:1.91 ratio, either 1200 by 628 pixels (recommended) or 600 by 314 pixels
Recommended Lägg till en stående bild

Recommended Lägg till en kvadratisk logotyp

Högsta tillåtna filstorlek 5 120 kB

Recommended Lägg till en liggande logotyp

Högsta tillåtna filstorlek 5 120 kB

Förklaring:

Recommended

Rekommendationer om tillgångar

Performance MAX - unlock audiences icon

Maxgräns för totalt antal bilder: 20

Performance MAX - unlock audiences icon

Maxgräns för totalt antal logotyper: 5

Performance Max image file formats accepted Performance Max image file minimum resolution Performance Max image maximum file size Performance Max image file minimum resolution
Filformat:

JPG eller PNG

Minsta upplösning:

Recommended1 200 × 1 200 pixlar rekommenderas

Högsta tillåtna filstorlek
5 120 kB

Rekommenderat säkert bildområde:

Placera innehållet i de mittersta 80 % av bilden

En animation i användargränssnittet som visar hur det går till att ladda upp en tillgång som kräver uppskalning i Google Ads-medieväljaren.

Videospecifikationer

Tips! Google ändrar storleken på dina videoannonser automatiskt för att förbättra resultatet per plattform och förbättra annonsstyrkan. Om du inte planerar att ladda upp en video bör du överväga hur andra annonstillgångar visas om storleken ändras.
videospecifikationer

Videor som är längre än tio sekunder är obligatoriska för alla Performance Max-kampanjer

Om du inte laddar upp en video kan en genereras åt dig från ett annat annonsmaterial

Recommended Lägg till upp till fem videor

Om du inte lägger till någon video i din Performance Max-tillgångsgrupp kan vi generera en eller flera videor utifrån tillgångarna i din tillgångsgrupp. Automatiskt genererade videor kan genereras automatiskt i det längre standardformatet för YouTube eller i ett vertikalt format så att de kan visas på YouTube Shorts. Om du inte har någon videotillgång och inte vill använda de automatiskt genererade videorna kan du använda verktyget Skapa videor i Google Ads för att skapa en video som ska användas i din Performance Max-kampanj. Annonsörer kan även ladda upp en YouTube Shorts-kvalificerad video (vertikalt format som är under 10–60 sekunder långt) som kan vara kvalificerad att visas på YouTube Shorts. Läs om hur du skapar videor i Google Ads i Skapa en video med tillgångsbiblioteket.

Google kan automatiskt ändra storlek på dina videoannonser för att förbättra ditt resultat per plattform och förbättra annonsstyrkan. När du har skapat och laddat upp dina annonstillgångar i liggande format kan de skalas om till kvadratiskt (1:1) eller stående (9:16) bildformat för YouTube in stream och YouTube Shorts. Google granskar varje video för att säkerställa att kvaliteten inte går förlorad. Om du har problem med storleksändringen kan du kontakta Googles support för att välja bort den här tjänsten.

Specifikationer för tillgångar

Du behöver inte använda tillgångar för att starta en Performance Max-kampanj, men när du lägger till dem kan det uppmuntra användare att göra något mer med din annons. Läs mer om tillgångar.

Rekommenderade metoder för tillgångsgrupper

1. Använd indikatorn Annonsstyrka för att avgöra om en tillgångsgrupp har tillräckligt med tillgångar för att ge bästa möjliga resultat.
  2. Se till att alla tillgångstyper (text, bild och video) finns med i varje tillgångsgrupp.
  3. Se till att dina tillgångar uppfyller riktlinjerna för kvalitet.
  4. Skapa varianter av tillgångar för att hitta det annonsmaterial som ger bäst resultat.
  5. Lägg till så många tillgångar som möjligt, inklusive upp till fem rubriker, fyra beskrivningar samt bilder och videor i olika format. Mer information finns i tabellen nedan:
Typ Tillgång Minst Högst Rekommenderas
Text Slutlig webbadress 1 1
Rubrik 3 15 15
Beskrivning 1 5 5
Företagsnamn 1 1
Uppmaning 1 1
Bild Liggande 1 20 3
Kvadratisk bild 1 20 3
Stående bild 0 20 1
Video Video 0 5 1

Exempel på hur tillgångsgrupper kan användas:

I tillgångsgrupper kan du hantera olika typer av annonstillgångar, som text, bilder, videor, logotyper och slutlig webbadress. Du kan skapa en enstaka tillgångsgrupp med målgruppssignaler eller skapa flera tillgångsgrupper för olika slutliga webbadresser.

Obs! Om Utökning av slutlig webbadress har aktiverats kan Google ersätta den slutliga webbadressen med en mer relevant målsida baserat på användarens sökfråga och generera dynamisk rubrik, beskrivning och andra tillgångar som matchar målsidans innehåll. Läs mer om automatiskt skapade tillgångar.

Tillgångsrapport

Tillgångsrapporten visar alla tillgångar som används i en Performance Max-kampanj så att du kan jämföra resultatet för flera olika tillgångar. Du måste skapa en Performance Max-kampanj för att se tillgångsrapporten. Läs mer om tillgångsrapportering i Performance Max.