Om valideringsverktyget för djuplänkar

Med djuplänksvalideraren kan du validera djuplänkar antingen för hela din Android-app eller för en specifik applänk eller ett specifikt anpassat webbadresschema i appen. Med hjälp av verktyget kan du se, skicka och ladda ned en detaljerad rapport med alla kontroller som utfördes på länken och hur du bör åtgärda de underkända konfigurationerna. Läs mer om djuplänkar.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Öppna Djuplänksvaliderare

An animation showing how to access the Deep Link Validator.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb.
  4. Du hittar valideringsverktyget för djuplänkar på menyn.

Använda valideringsverktyget för djuplänkar

Djuplänkar är väldigt värdefulla både för dig och dina användare. De ger en bättre användarupplevelse, större kvarhållning av kunder och nya möjligheter att engagera dina användare och öka trafiken till din app.

Med valideringsverktyget för djuplänkar kan du

• validera hela din app eller en specifik länk
  • ta reda på vilka korrigeringar du behöver göra för att alla länkar ska bli korrekt konfigurerade
  • ladda ned eller skicka en rapport för att underlätta dokumentation och dela informationen med berörda parter i organisationen
  • göra nödvändiga ändringar i din app och på din webbplats.

Validera en hel app eller en specifik länk

Med hjälp av verktyget kan du validera hela din app och få en komplett rapport över alla länkar i manifestfilen och kontrollera ifall varje länk är korrekt konfigurerad. Alternativt kan du välja att validera en specifik länk och kontrollera att den är giltig och fungerar som avsett.

Appvalidering – Android

Så här validerar du alla djuplänkar i din app:

1. Välj Android i rullgardinsmenyn.
  2. Välj appen i appväljaren.
  3. Välj Validera alla djuplänkar i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Validera.

Alla djuplänkar som påträffas i appen identifieras och relevanta kontroller utförs på varje länk.

Övergripande funktionalitet för rapporter och nedladdningar

Du kan se hur många av dina länkar som inte fungerar och vilken appversion som har validerats. Du kan också klicka på rapportknappen för att ladda ned eller skicka rapporten till andra berörda parter i organisationen.

Detaljerad tabell över appvalidering

Obs! Om alla länkar är giltiga visas en lista över giltiga länkar.

När valideringen är klar innehåller valideringstabellen upp till tre flikar.

Fliken med domäner som inte klarade webbplatskontrollerna:

An animation showing domains that failed website checks.

• Den här fliken baseras på domäner, eftersom en domän kan vara kopplad till flera appar och tvärtom.
  • Tabellen visar en lista över domäner som inte klarade webbplatskontrollerna och hur många webbplatskontroller som misslyckades för varje domän.
  • Klicka på Visa detaljer för att se alla kontroller som gjordes på domänen, vilka som lyckades respektive misslyckades och hur du kan åtgärda problemen.
  • På sidan Visa detaljer kan du också klicka på Applänkar under domän för att se alla länkar som är kopplade till domänen.

Obs! Om en eller flera av domänerna i appen inte klarar webbplatskontrollerna fungerar inte applänkarna i appen som avsett. När man klickar på länkarna kanske appen fortfarande öppnas, men det kan visas en dialogruta där användaren måste välja vilken app som ska öppnas via länken.

Fliken med länkar som inte klarade webbplatskontrollerna:

An animation showing links that failed app checks.

• Tabellen visar en lista över länkar som inte klarade appkontrollerna, om de validerades som en applänk eller ett anpassat webbplatsschema och hur många appkontroller som misslyckades.
  • Klicka på Visa detaljer för att se en detaljerad översikt över alla kontroller som gjordes, vilka som lyckades respektive misslyckades och hur du kan åtgärda problemen.
Alla länkkontroller utom kontrollen av anpassade webbplatsscheman kräver andra inställningar.

Fliken med giltiga länkar:

An animation showing a valid link.

• Tabellen visar en lista över länkar som inte klarade appkontrollerna, oavsett om de validerades som en applänk eller ett anpassat webbadresschema.
  • Klicka på Visa länkrapport för att se en förhandsgranskning (om en sådan finns tillgänglig) och en QR-kod för målsidan som djuplänken leder till samt alla relaterade kontroller som gjordes på länken.

Filter

Du kan prioritera data genom att filtrera domänerna och länkarna i tabellerna utifrån antalet eller typen av kontroller som misslyckades.

Appvalidering – iOS

Följ de här stegen för att validera alla djuplänkar i din app:

1. Välj iOS i rullgardinsmenyn.
  2. Välj appen i appväljaren.
  3. Välj Validera alla djuplänkar i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Lägg till appdomäner.

När du har validerat alla djuplänkar i appen öppnas ett skjutfönster. Välj följande i skjutfönstret:

1. Matchande Android-app: Välj motsvarande Android-app för iOS-appen.
  2. Lägg till dina egna domäner: Välj de domäner som du vill validera.
  3. Klicka på Använd för att validera.

Valideraren hämtar alla domäner som finns i Android-appen tillsammans med de domäner som du har angett och utför sedan relevanta kontroller.

Detaljerad tabell över appvalidering

The image displays the App validation screen.

När valideringen är klar kan du se upp till tre flikar i valideringstabellen.

1. Fliken med domäner som inte klarade webbplatskontrollerna:
    1. Tabellen innehåller en lista över domäner som inte klarade en eller flera webbplatskontroller samt antalet webbplatskontroller som misslyckades för varje domän.
    2. Genom att välja Visa detaljer kan du se alla kontroller som har utförts på domänen, vilka kontroller som godkänts och misslyckats samt ett förslag på hur du kan åtgärda varje misslyckad kontroll.
  2. Fliken för domäner som klarade webbplatskontroller:
    1. Tabellen visar listan över länkar som klarade webbplatskontrollerna. Du kan välja Visa detaljer för varje domän. Klicka på Verifiering av appkontroll under Visa information och skanna QR-koden för att kontrollera att djuplänken är korrekt inställd i appen.
  3. Fliken med domäner med rekommenderade uppdateringar:
    1. I tabellen visas en lista över länkar där vissa uppdateringar rekommenderas. De här uppdateringarna rekommenderas enligt Apples riktlinjer för utvecklare. Du kan välja Visa detaljer för varje domän. Klicka på Verifiering av appkontroll under Visa information och skanna QR-koden för att kontrollera att djuplänken är korrekt inställd i appen.

Validering av specifika länkar

The image displays the Specific link validation screen.

Så här validerar du en specifik länk:

1. Välj Android eller iOS i rullgardinsmenyn.
  2. Välj appen i appväljaren.
  3. Välj Validera en djuplänk i rullgardinsmenyn.
  4. Ange länken som du vill validera.
  5. Klicka på Validera.

När du klickar på Validera utförs relevanta kontroller på länken.

Verifieringsresultat – Android

The image displays the Verification results screen.

När valideringen är klar ser du vilka kontroller som gjordes på länken, vilka som lyckades respektive misslyckades, om länken validerades som en applänk eller ett anpassat webbadresschema och vilken appversion som validerades. Tänk på att alla länkkontroller utom kontrollen av anpassade webbplatsscheman kräver andra inställningar.

Du kan också klicka på rapportknappen för att ladda ned eller skicka rapporten till andra berörda parter i organisationen.

Om djuplänken inte är korrekt konfigurerad visas en lista över de app- och/eller webbplatskontroller som gjordes, vilka som lyckades respektive misslyckades och hur du åtgärdar problemen.

Om länken som validerades är giltig ser du en förhandsgranskning (om en sådan finns tillgänglig) och en QR-kod för målsidan som djuplänken leder till samt alla relaterade kontroller som gjordes på länken. Förhandsgranskningen av djuplänken återspeglar dock inte alltid innehållet i appen, i synnerhet inte om åtkomsten till appen är begränsad (till exempel om den kräver inloggning eller måste öppnas från en viss plats). Använd därför QR-koden för att testa djuplänken på din egen enhet.

Verifieringsresultat – iOS

Efter valideringen kan du få något av följande meddelanden:

• Denna djuplänk har godkänts i alla webbkontroller, men appkontroll krävs fortfarande.
  • Denna djuplänk fungerar inte

Om du får det första meddelandet installerar du appen och skannar QR-koden för att kontrollera att rätt sida öppnas i appen. Detta steg säkerställer att djuplänken är korrekt inställd i appen.

Om du får det andra meddelandet granskar du felen och anvisningarna om hur du åtgärdar dem.

Obs! För iOS går det inte att validera anpassade scheman. Djuplänken som behöver verifieras måste börja med http eller https.

Vi kan bara validera webbplatskontroller för iOS-appar. Appkonfigurering är fortfarande nödvändig för att bekräftade djuplänkar ska fungera.

Web to App Connect

Du kan ställa in djuplänkar och appkonverteringsspårning via gränssnittet Web to App Connect i Google Ads. När du är klar med inställningarna för båda kan du ge kunderna en smidig webb-till-app-upplevelse och få dubbelt så höga konverteringsfrekvenser i genomsnitt för annonsklick i appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra din kampanj.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på verktygsikonen Verktygsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.