Usein kysyttyä iOS 14:n mukanaan tuomista muutoksista

Tämä artikkeli sisältää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytäntöön tehtyjä muutoksia, sekä tietoa siitä, miten tuotemuutokset voivat vaikuttaa sinuun Google Ads ‑mainostajana. Muutokset eivät vaikuta suurimpaan osaan mainostajista. Lue lisää iOS 14 ‑kampanjoiden mittaukseen tehdyistä päivityksistä.

Raportointi

Miten Sovelluskampanjoiden raportointi eroaa SKAdNetwork-raportoinnista ja App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanien raporteista?

30.4.2021 alkaen SKAdNetwork-raportit ovat kaikkien Sovelluskampanjoita käyttävien mainostajien käytettävissä. SKAdNetwork-raportointi on yksi monista datalähteistä, joita voi käyttää kampanjaraportoinnissa. Googlen konversiomallinnuksen ja SKAdNetworkin logiikassa ja asetuksissa on perustavanlaatuisia eroja, jotka voivat johtaa myös raportointieroihin.

Jotta mallinnettujen konversioiden raportoinnin laatua ja johdonmukaisuutta Google Adsin käyttöliittymässä voidaan parantaa, SKAdNetwork-datan integrointeja syvennetään. On kuitenkin normaalia ja odotettua, että menetelmien tuottaman datan välillä on jonkin verran eroja. Lue lisää näistä kahdesta menetelmästä ja iOS-sovelluskampanjoiden parhaista käytännöistä.

App Attribution Partner (AAP) ‑kumppaneilla on pääsy samoihin SKAdNetwork-konversioita ja Sovelluskampanjoiden konversioita koskeviin tietoihin. Kumppanit eivät kuitenkaan saa mallinnettuja konversioita koskevia attribuutiovaatimuksia, minkä seurauksena Sovelluskampanjoiden, SKAdNetworkin ja AAP-kumppaneiden raportoinnissa voi olla eroja.

Mitä raportointitietoja uusien URL-parametrien avulla kerätystä konversiodatasta tulee saataville?

Uusien parametrien avulla mitattu konversiodata raportoidaan yhtä tarkasti kuin yksilötason GCLID-parametria käytettäessä. Tämä onnistuu konversiomallinnustekniikoiden avulla. Lue lisää iOS 14 ‑kampanjoiden mittaukseen tehdyistä päivityksistä.

Voiko joissain iOS-sovelluskampanjoissani esiintyä pidempiä viiveitä konversiomallinnuksen vuoksi?

Kyllä. Mallinnettujen konversioiden näkymiseen saattaa mennä Sovelluskampanjoissa viisi päivää. Tämä mallinnusviive tulee konversioviiveiden päälle. Muista, että mallinnusviiveet vaikuttavat jatkossakin kampanjoiden uusimpien tulosten raportointiin, joten tulosten vaihteluun kannattaa varautua.

Konversioseuranta

Miten uudet URL-parametrit toimivat, kun mainosinteraktio tapahtuu Googlen ulkopuolisella sivustolla? Tarvitseeko mainostajien lähettää parametri Googlelle itse?

Kun Googlen ensimmäisen osapuolen tageja on käytössä verkkosivustolla, ne välittävät tarvittavan parametrin, kun ne havaitsevat iOS 14 ‑liikenteestä peräisin olevia mainosinteraktioita. Lue lisää iOS 14 ‑kampanjoiden mittaukseen tehdyistä päivityksistä.

Missä tilanteissa uusia URL-parametreja käytetään?

Uudet URL-parametrit voivat näkyä, kun mainos näkyy ensin iOS-alustalla ja konversio toteutuu myöhemmin verkossa. Ne voivat näkyä myös, kun mainos näkyy ensin verkossa ja konversioita toteutuu myöhemmin sovelluksessa (täsmälinkitys).

Miten voin testata, toimiiko uusi URL-parametri?

Klikkaa jostakin Google-sovelluksesta mainosta, joka ohjaa sinut verkkosivustolle. Tarkista, näkyykö sivuston URL-osoitteessa parametri ?wbraid=.

Miten SKAdNetwork-konversioarvot toimivat Sovelluskampanjoiden kanssa?

SKAdNetwork-konversioarvomallin luominen voi auttaa mittaamaan sovelluksensisäisten tapahtumien tuloksia ja optimoimaan kampanjat tehokkaammin asennuksen jälkeisille tapahtumille tai mainostuottotavoitteelle.

Voit luoda SKAdNetwork-konversioarvomallin Google Analytics 4:ssä, Googlen hyväksymän AAP-kumppanin kautta tai suoraan Google Ads APIssa. Suosittelemme, että mainostajat valitsevat yhden paikan konversioarvomallille. Konversioarvomallit, jotka on luotu Google Analytics 4:ssä, voidaan eksportoida Admin APIn avulla. Tulevaisuudessa voit käyttää mallia myös CPA- ja ROAS-tavoitetta käyttävien Sovelluskampanjoiden optimoinnin parantamiseen. Tämä on tällä hetkellä saatavilla rajoitettuna betaohjelmana.

Katso ohjeet SKAdNetwork-konversioarvomallin luomiseen ja tutustu iOS-sovelluskampanjoita koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Miten Googlen laitepohjainen konversiomittaus eroaa SKAN:stä?

Laitepohjaisen konversiomittauksen avulla saat SKAdNetworkiin verrattavia konversiotietoja, joissa datan rakenne on paras mahdollinen kampanjan optimointia varten. Tällä mittaustavalla voidaan myös varmistaa, että konversio kirjataan laitteella eikä käyttäjän tietoja lähetetä sen ulkopuolelle tunnistettavassa muodossa. Lue lisää laitepohjaisesta konversiomittauksesta.

Mitä tietoja laitepohjaisella konversiomittauksella kerätään?

Laitepohjainen konversiomittaus auttaa mittaamaan iOS-sovelluskampanjoista peräisin olevia asennuksia ja sovelluksensisäisiä tapahtumia ja pitää samalla käyttäjätiedot yksityisinä. Laitepohjainen attribuutio käyttää esimerkiksi sovelluksen sisäänkirjautumisesta saatavia sähköpostiosoitteita Google Analytics for Firebasen (GA4F) avulla. GA4F SDK varmistaa, että vain anonymisoitu konversiodata lähetetään laitteen ulkopuolelle Googlen palvelimille. Yksilöiviä käyttäjätietoja ei lähetetä laitteen ulkopuolelle tunnistettavalla tavalla.

Mitä muuta etua Google Analytics for Firebase SDK:n lisäämisestä iOS-sovellukseeni on SKAdNetwork-integroinnin lisäksi?

Sen lisäksi, että sovelluksesi rekisteröidään SKAdNetwork-attribuutioon, Google Analytics for Firebase tuo mukanaan myös seuraavanlaisia etuja:
  • Se mittaa suostumuksen antaneiden käyttäjien tärkeimpiä interaktioita (esim. ensimmäisiä avauksia ja sovelluksensisäisiä ostoksia) automaattisesti. Lue lisää automaattisesti kerättävistä tapahtumista.
  • Sen avulla voit käyttää Googlen iOS:lle tarkoitettua laitepohjaista konversiomittausta sekä parantaa iOS-sovelluskampanjoiden konversiomallinnusta ja raportointia.
  • Sen avulla voit kokeilla pohjustusviestejä, joissa kerrot käyttäjille, miksi heidän kannattaa sallia personoidut mainokset.
  • Se varmistaa, että kampanjasi ovat yhteensopivia Googlen tulevien, käyttäjien yksityisyyttä suojaavien mittausratkaisujen kanssa.
  • Sen avulla voit yhdistää sovelluksesi ja verkkosivustosi datan. Katso, miten voit ottaa Analyticsin käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Tulokset

Mitä tapahtuu, jos käynnissä olevien Asennuskampanjoideni määrä ylittää suositellun kahdeksan kampanjan enimmäismäärän?

Suosittelemme julkaisemaan enintään kahdeksan Asennuskampanjaa jokaista iOS-sovellusta kohden, sillä näin voit saada parhaat mahdolliset tulokset SKAdNetworkin kampanjarajoitusten mukaisesti. Näin voidaan varmistaa, että jokainen kampanja saa riittävästi konversiosignaaleja. Tämä ei ole ehdoton raja, mutta yli kahdeksan kampanjan julkaiseminen johtaa heikompiin tuloksiin (myös SKAdNetwork-raportoinnissa). Lue lisää siitä, miten Google auttaa sovelluskehittäjiä valmistautumaan Applen iOS 14:ää koskeviin ATT-käytäntöpäivityksiin.

Konversiomallinnus

Miten Google mallintaa konversiot, kun mainosinteraktioilla ja konversioilla ei ole yhteistä tunnistetta tai kun konversioita ei voida mitata?

Erottelemme mainosinteraktiot sen mukaan, olemmeko havainneet yhteyden mainoksen ja konversion välillä.

Tämän jälkeen tunnistamme samalla tavalla toimivia käyttäjiä havaittavissa olevasta ryhmästä ja laskemme käyttäjien konversioprosentit. Arvioimme samankaltaisuuksia analysoimalla myös muita tekijöitä, esimerkiksi laitetyyppiä, kellonaikaa ja käyttöjärjestelmää.

Googlen tekoäly on opetettu selvittämään konversioiden todennäköisyys kaikkien niiden käyttäjien osalta, jotka mainos on saanut aktivoitumaan – myös niiden käyttäjien, joita ei ole havaittu suoraan selaimen tai käyttöjärjestelmän rajoitusten vuoksi. Sovellamme näitä opetustekniikoita yksilöllisesti kunkin mainostajan liiketoimintatarpeiden mukaisesti.

Tämän jälkeen tarkistamme muista kalibrointisignaaleista (kuten aiemmista konversiotrendeistä) peräisin olevan datan avulla, että mallit ovat edustavia. Lue lisää mallinnetuista online-konversioista.

Mitä signaaleja Googlen konversiomallinnuksessa käytetään?

Jokainen malli on omanlaisensa, mutta niissä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavia signaaleja: laitetyyppi, konversiotyyppi, kellonaika, maa ja selain. Lue lisää mallinnetuista online-konversioista.

Hintatarjoukset

Miten nämä uudet iOS-mittausratkaisut vaikuttavat hintatarjouksiini?

Hintatarjousjärjestelmämme perustuvat datan keräämiseen käytettäviin mittausratkaisuihin, joita ovat esimerkiksi Google‑tagi (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) ja Google Analytics for Firebase. Kun kehitämme uusia mittausratkaisuja, kuten konversiomallinnusta ja uusia URL‑parametreja, seuraamme tarkasti sitä, miten ne vaikuttavat hintatarjousjärjestelmiimme, ja teemme muutoksia havaintojemme perusteella.

Smart Biddingiä käyttävissä kampanjoissa hintatarjoukset määritetään edelleen tarkimman saatavilla olevan mittauksen perusteella. Jotta voit saavuttaa tavoitteesi, suosittelemme, että valmistaudut yllä mainittuihin muutoksiin seuraamalla tarkasti kaikkien sellaisten kampanjoiden tuloksia ja jakelua, jotka näkyvät iOS-liikenteessä. Tee myös tarvittaessa muutoksia budjetteihin ja Smart Biddingin CPA- tai ROAS-tavoitteisiin. Jos esimerkiksi haluat kasvattaa mainontaan käytettyä summaa, voit nostaa CPA-tavoitteita tai laskea ROAS-tavoitteita tarpeen mukaan.

Jos käytät Sovelluskampanjoissa ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategiaa, sinun kannattaa siirtyä saman tien CPA-tavoitteen käyttöön. Lue lisää siitä, miten Google auttaa sovelluskehittäjiä valmistautumaan Applen iOS 14:ää koskeviin ATT-käytäntöpäivityksiin.