Om målgrupperapportering

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med rapportering om målgrupper kan du se resultatene du oppnår med målgruppene dine. Her omfattes resultatberegninger for målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på annonsegruppe-, kampanje- og kontonivå. I målgrupperapporten kan du dessuten enkelt administrere publikumsmålrettingen. Finn ut mer om målretting mot målgrupper

Du kan lese disse omfattende målgrupperapportene ved å velge Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side.

Fordeler

• Du får samlet all visning og administrering av segmentmålretting, ekskluderte segmenter og demografiske segmenter. Takket være denne rapporten blir både sporing og rapportering enklere.
  • Med omfattende rapportering med resultatberegninger på kampanje-, annonsegruppe- og kontonivå på ett og samme sted får du et helhetlig bilde av hvor effektiv publikumsmålrettingen din er.
  • Du kan velge å fremstille datautdrag i ulike diagramvisninger.

Det finnes fem hovedmoduler i målgrupperapporter:

1. Sammendragskort for målgruppen (tilgjengelig hvis du har åpnet en rapport om en bestemt annonsegruppe): Her ser du navnet på målgruppen og de tilhørende segmentene og ekskluderingene. I sammendragskortet for målgruppen kan du redigere målgruppen ved å klikke på blyantikonet Endre, og du kan bytte målgruppe ved å klikke på Endre målgruppen. Finn ut hvordan du endrer og oppdaterer målgrupper
  2. Resultatkortet for målgruppen: Her finner de samlede resultatene du oppnår med målgruppen. Hvis du bruker optimalisert målretting i noen av kampanjene, får du også se hvor godt optimalisert den automatiske målrettingen er. Hvis du ser på samlerapporten om kontoen din, vises et diagram med de samlede resultatene for alle målgruppene i kontoen.
  3. Demografisk informasjon: Disse rapportene kan kategoriseres etter kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus eller husstandens inntekt.
  4. Målgrupper: Her kan du se hvor godt du lykkes med å målrette annonser mot utvalgte grupper som har spesifikke intensjoner og interesser. Disse kan omfatte følgende:
    • Interessesegmenter: målretting basert på folks vaner og interesser.
    • Intensjonssegmenter: målretting basert på nylig kjøpsintensjon.
    • Lignende segmenter: målretting basert på interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.
    • Detaljerte demografiske segmenter: målretting på grunnlag av ufravikelige fakta om brukernes liv.
    • Datasegmentene dine: annonser målrettet mot folk basert på kundedataene dine eller folk som har brukt appene dine eller besøkt nettstedet ditt.
    • Egendefinerte segmenter: målretting basert på kampanjemålet ditt, deriblant målretting med utgangspunkt i vanene, interessene og kjøpsintensjonene folk har.
    • Segmenter basert på livsbegivenheter: annonser målrettet mot folk som har nådd viktige milepæler i livet.
  5. Ekskluderinger: rapporter om ikke-relaterte målgruppesegmenter du har ekskludert fra annonsemålrettingen.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Administrer resultatkortet for målgruppen

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Velg Kontovisning, Kampanjevisning eller Annonsegruppevisning på rullegardinmenyen på resultatkortet for målgruppen for å filtrere etter ønsket rapporteringsnivå.
  5. Velg den beregningen (f.eks. «Konverteringer») du vil ha fremstilt i diagrammet, fra rullegardinmenyen for beregninger øverst til høyre.
  6. Som standard brukes et linjediagram. For å bruke en annen type diagram i stedet, klikk på diagramikonet Segment øverst til høyre, og velg en annen diagramvisning.
  7. Klikk på Vis tabellen for å se «Klikk», «Status», «Visninger», «Konverteringer» og andre beregninger. Du kan klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads for å ta med andre beregninger i tabellen.

Administrer demografisk målretting og rapporter om demografiske segmenter

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Velg Kontovisning, Kampanjevisning eller Annonsegruppevisning fra rullegardinmenyen i «Demografisk informasjon»-modulen for å filtrere etter ønsket rapporteringsnivå.
  5. Velg en fane basert på demografisk informasjon: Kjønn, Aldersgruppe, Husstandens inntekt, Foreldrestatus eller Kombinasjon.
    1. Du kan angi innstillingene for kombinasjon av demografiske kategorier ved å velge bestemte demografiske grupper på «Kombinasjon»-rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Vis tabellen for å se «Bruker der merkevareløft er oppnådd», «Kostnad per bruker der merkevareløft er oppnådd», «Absolutt merkevareløft», «Interaksjoner», «Interaksjonsfrekvens», «Konverteringer», «Kostnad», «Visninger» og andre beregninger.
  7. For å ta med flere beregninger i rapporteringen, klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  8. For å endre målrettingen, velg fanen for den demografiske gruppen du vil endre, i «Demografisk informasjon»-modulen. Klikk på Endre demografisk informasjon.
    1. Klikk på Velg en annonsegruppe.
    2. Velg kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere, på rullegardinmenyen.
    3. Du får se hele listen over demografiske grupper. Merk av for dem du vil ta med.
    4. Klikk på Lagre demografiske grupper.

Administrer målretting mot og rapporter om målgruppesegmenter

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. I Målgruppesegmenter-modulen ser du en oversikt med beregninger, deriblant for klikk, kostnad, visninger og konverteringsverdi. Oversikten kan inneholde et diagram. Klikk på Diagramtype for å velge andre tilgjengelige diagramvisninger.
  5. Velg Kampanjevisning, Annonsegruppevisning eller (om aktuelt) Kontovisning fra rullegardinmenyen for å filtrere etter ønsket rapporteringsnivå.
  6. Klikk på Vis tabellen for å se blant annet beregningene for klikk, status, kostnad, visninger, konverteringer og konverteringsverdi inndelt etter målgruppesegment.
  7. For å ta med flere beregninger i rapporteringen, klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  8. Du kan redigere målgruppesegmenter på to måter:
    • Klikk på avmerkingsboksen Blå avmerkingsboks. til høyre for segmentene du vil redigere.
      1. Klikk på Rediger på den blå menylinjen for å fjerne, aktivere eller opprette automatiserte regler eller sette slike regler på pause. Her kan du også endre budjusteringer, høyeste CPC-bud eller høyeste CPM-bud.
    • Klikk på Endre målgruppesegmenter.
      1. Klikk på Velg en annonsegruppe.
      2. Velg «Målretting» eller «Observasjon».
      3. Klikk på avmerkingsboksen Blå avmerkingsboks. ved siden av segmentene du vil legge til. Fjern eventuelle tilknyttede segmenter du ikke vil ha med, ved å klikke på X-ikonet rødt x-tegn ved siden av dem.
      4. Klikk på Lagre målgruppesegmenter.

Administrer ekskluderingene dine

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. I Ekskluderinger-modulen ser du en liste over ekskluderte segmenter, med informasjon om type, ekskluderingsnivå og hvor segmentet er ekskludert fra.
  5. For å fjerne ekskluderinger, klikk på avmerkingsboksen Blå avmerkingsboks. til høyre for det ekskluderte segmentet, og klikk så på Fjern på den blå menylinjen.
  6. For å endre ekskluderinger, klikk på Endre ekskluderinger.
    1. Velg Kampanje eller Annonsegruppe fra rullegardinmenyen under «Ekskluder fra».
    2. Klikk på avmerkingsboksen Blå avmerkingsboks. ved siden av segmentene du vil ekskludere. Fjern eventuelle tilknyttede segmenter du vil ekskludere, ved å klikke på X-ikonet rødt x-tegn ved siden av dem.
    3. Klikk på Lagre ekskluderingene av målgruppesegmenter.

Linker til beslektet innhold