Vanliga frågor om import av offlinekonverteringar

I den här artikeln tar vi upp vanliga frågor om import av offlinekonverteringar.

1. Vilket är det bästa sättet att kontrollera om konverteringarna rapporteras korrekt i mitt konto?
  2. Måste jag ha ett CRM-system?
  3. Kan jag importera en konvertering som sker en lång tid efter annonsörsklicken?
  4. Fungerar Smart Bidding-strategier med konverteringsimporter i Google Ads?
  5. Kan jag ändra konverteringsinformationen efter att den har laddats upp?
  6. Hur laddar jag upp data?
  7. Jag vill hålla reda på flera olika etapper i konverteringstratten (inklusive kvalificerade potentiella kunder och stängda potentiella kunder). Ska jag ta med alla dem i samma konverteringsåtgärd? Eller ska jag skapa separata konverteringsåtgärder?
  8. Bör jag hålla reda på offlinekonverteringar i Google Ads-förvaltarkontot (MCC) eller på underordnad kontonivå?
  9. Vad händer om jag laddar upp samma konvertering två gånger (en dubblettkonvertering)?

1. Vilket är det bästa sättet att kontrollera om konverteringarna rapporteras korrekt i mitt konto?

• Den bästa metoden är att använda kolumnen Alla konv. (efter konv.tid) i kampanjrapporten och sedan segmentera rapporten på konverteringsåtgärd.
  • Kolumnen Alla konv. (efter konv.tid) skiljer sig från de flesta andra kolumner eftersom konverteringar rapporteras utifrån tidpunkten för konverteringen.
  • Eftersom den uppladdade filen innehåller kolumnen ”Conversion time” (konverteringstid) bör du kunna jämföra rapporterna med filen med uppladdningsresultatet. Använd resultatfilen, för vissa konverteringar kan ha avvisats. I kolumnen ”Conversion time” rapporteras antalet konverteringar utifrån konverteringsdatumet.

Vanliga fel vid import av offlinekonverteringar och hur man löser dem:

• Fel: Inga Google Ads-konverteringstyper var definierade när GCLID-klicket skedde. Du måste skapa minst en konverteringstyp.
    • Åtgärd: Du måste skapa konverteringsåtgärden Importera från klick eller Importera från samtal för att kunna använda offlinekonverteringsspårning. Du hittar anvisningar i artikeln Konfigurera importer av offlinekonverteringar.
  • Fel: Vi hittar inte detta konverteringsnamn i målkontot.
    • Åtgärd: Kontrollera att klicket kom från kontot du laddar upp till. Om annonsklicket kom till ett konto i ett MCC och du laddar upp till MCC-kontot, måste du se till att kontot i MCC har aktiverat konverteringsspårning över flera konton.
  • Fel: Konverteringsdatumet infaller före klickdatumet.
    • Åtgärd: Offlinekonverteringen kan inte infalla före annonsklicket. Öka konverteringstiden med 1–2 dagar i uppladdningen eller kontrollera att tidszonen är korrekt inställd.
  • Fel: Det här klicket är för gammalt för att konverteringen ska kunna importeras.
    • Åtgärd: Vi lagrar alla GCLID i 90 dagar. Du måste ladda upp oftare eller, om konverteringen sker efter 90 dagar, ladda upp en offlinekonverteringshändelse som sker inom 90 dagar.
  • Fel: Vi bearbetar fortfarande information om det här klicket: Ladda upp konverteringen igen om tolv timmar.
    • Åtgärd: Vårt system har inte bearbetat klicket ännu. Du bör vänta sex timmar om du använder schemalagd uppladdning.

2. Måste jag ha ett CRM-system?

Inte nödvändigtvis. Alla system som registrerar information om potentiella kunder kan anpassas för denna användning. Ett Google-kalkylark fungerar också.

3. Kan jag importera en konvertering som sker en lång tid efter annonsörsklicken?

Du kan ladda upp en konvertering/ett GCLID inom 90 dagar efter klicket.

4. Fungerar Smart Bidding-strategier med konverteringsimporter i Google Ads?

Ja, men det finns två viktiga detaljer:

• För att Smart Bidding ska användas på bästa sätt när du importerar offlinekonverteringar bör du
    • ladda upp konverteringar minst dagligen. Om du inte kan ladda upp dagligen ska du göra det regelbundet (t.ex. varannan dag eller varje vecka).
    • ladda upp alla konverteringar och tilldela värden för budtyperna Mål-CPA, Mål-ROAS eller Maximera konverteringsvärde
  • utföra regelbundna uppladdningar varje dag för minst en och högst två konverteringscykler innan du inkluderar konverteringen i kolumnen Konverteringar.
  • Om du använder Mål-ROAS rekommenderar vi att du lägger till de nya värdena i kolumnen Konverteringar och väntar sex veckor tills kampanjen får konverteringsvärden med liknande frekvens. Vi rekommenderar också att du kontrollerar dina budgetinställningar för att försäkra dig om att du vill spendera upp till två gånger din genomsnittliga dagliga budget utan att överskrida din debiteringsgräns per månad.

5. Kan jag ändra konverteringsinformationen efter att den har laddats upp?

Ja, det går att justera konverteringar och/eller räkna om konverteringsvärden med hjälp av konverteringsjusteringar upp till 55 dagar från det att konverteringen registrerades första gången. Läs igenom dokumentationen noga innan du gör ändringar. Tänk på att konverteringar som dras tillbaka inte längre kan justeras.

6. Hur laddar jag upp data?

Använd en automatisk metod så att du inte behöver ladda upp konverteringar manuellt. Med automatiska uppladdningar kan du på bästa sätt använda Smart Bidding genom att se till att din konverteringsdata är uppdaterad. Du kan antingen skicka den automatiskt med Data Manager eller via Google Ads API eller använda vår integrering med Zapier eller Salesforce för att koppla ditt CRM-system till Google Ads. Om du föredrar att ladda upp från filer kan du använda SFTP-anslutaren (Secure File Transfer Protocol) i Data Manager. Den kräver varken dataförberedelser eller en fast mall. Om du föredrar manuella uppladdningar kan du använda en enkel Excel-/CSV-mall med fem kolumner och ladda upp den via Google Ads eller MCC-webbgränssnittet. Läs mer om hur du importerar konverteringar från annonsklick till Google Ads

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

7. Jag vill hålla reda på flera olika etapper i konverteringstratten (inklusive kvalificerade potentiella kunder och stängda potentiella kunder). Ska jag ta med alla dem i samma konverteringsåtgärd? Eller ska jag skapa separata konverteringsåtgärder?

Vi rekommenderar att du skapar en separat konverteringsåtgärd för varje etapp i tratten. Detta gör rapporten tydligare och ger bättre segmentering. Vanligtvis vill du bara lägga bud på en etapp i kundtratten. Om det ska gå måste etapperna vara separata konverteringsåtgärder.

8. Bör jag hålla reda på offlinekonverteringar i Google Ads-förvaltarkontot (MCC) eller på underordnad kontonivå?

Samma logik som för onlinekonverteringar gäller här. Om en given användare kan exponeras för annonser från flera underordnade konton är det vanligtvis en god idé att använda konverteringsspårning på MCC-nivå för att undvika att räkna konverteringar dubbelt (om du till exempel har flera konton i ett land bör du hålla reda på konverteringar på MCC-landsnivå). Tänk på att konverteringsspårning på kombinationsnivå inte är möjligt. Om du redan har ställt in konverteringsspårning på underordnad nivå eller på MCC-nivå ska spårning av offlinekonverteringar göras på samma nivå.

9. Vad händer om jag laddar upp samma konvertering två gånger (en dubblettkonvertering)?

Om det redan finns en kombination av GCLID+Conversion_Name+Conversion_Time i vårt system dedupliceras konverteringen under bearbetningen och dubblettkonverteringen rapporteras inte. I detta fall behöver du inte tänka på att ladda upp tidigare konverteringar igen, eftersom Google bara räknar den första förekomsten av den konverteringen. Om du behöver ladda upp två unika konverteringar för samma GCLID bör du använda en unik tidsstämpel för varje konvertering.