Paikallisen sijoituksen parantaminen Googlessa

Ylläpidä yrityksesi tietoja

Kun joku hakee lähellään olevaa yritystä tai paikkaa, hän näkee paikallisia hakutuloksia Googlen palveluissa, kuten Mapsissa ja Haussa. Näet todennäköisesti paikallisia hakutuloksia esimerkiksi silloin, kun haet italialaisia ravintoloita mobiililaitteellasi. Tällöin pyrimme saamaan näkyviin sellaisen lähellä olevan ravintolan, jossa mahdollisesti haluat käydä.

Voit parantaa yrityksesi paikallista sijoitusta ilmoittautumalla yritystietojen omistajaksi ja päivittämällä tiedot Google Yritysprofiilin avulla. Lue lisää siitä, miten Google hankkii yritystietoja hakutuloksia varten.

Näkyvyyden parantaminen yritystietoja päivittämällä

Saatat huomata, ettei yrityksesi näy alueellasi tehdyillä osuvilla hauilla. Jos haluat, että yrityksesi näkyy mahdollisimman usein paikallisissa hakutuloksissa, varmista, että Yritysprofiilissasi olevat yritystietosi ovat paikkansapitäviä, kattavia ja kiinnostavia.

Vinkki: Jos haluat muokata kymmenen tai useamman toimipaikan tietoja kerralla, voit luoda laskentataulukon joukkolähetystä varten.

Lisää kattavat tiedot

Paikallisissa hakutuloksissa näkyvät osuvimmat tulokset. Yritykset, joilla on kattavat ja paikkansapitävät yritystiedot, on helpompi yhdistää oikeisiin hakuihin.

Tärkeää: Muista päivittää tiedot, jos ne muuttuvat.

Varmista, että olet lisännyt Yritysprofiiliisi kaikki yritystietosi, jotta käyttäjät tietävät, mitä yrityksesi tekee, missä se sijaitsee ja milloin se on auki. Lisää esimerkiksi seuraavat tiedot:

• Katuosoite
  • Puhelinnumero
  • Toimiala
  • Määritteet

Lue, miten voit muokata yritystietoja.

Vahvista yrityksen toimipaikat
Vahvista yrityksesi toimipaikat, jotta ne voivat todennäköisemmin näkyä paikallisissa hakutuloksissa Googlen tuotteissa, kuten Mapsissa ja Haussa. Lue lisää vahvistamisesta
Pidä aukioloajat ajan tasalla
Päivitä aukioloaikasi säännöllisesti. Lisää avaamis- ja sulkemisajat sekä poikkeavat aukioloajat loma-ajoille ja tapahtumien ajalle. Kun tiedot ovat ajan tasalla, asiakkaat tietävät, milloin yrityksesi on auki, eikä heidän tarvitse tehdä hukkareissuja. Lue, miten voit muokata aukioloaikoja.
Ylläpidä arvosteluja ja vastaa niihin
Vastaa arvosteluihin, joita käyttäjät kirjoittavat yrityksestäsi. Arvosteluihin vastaaminen osoittaa, että arvostat asiakkaitasi ja heidän antamaansa palautetta. Laadukkaat ja positiiviset arvostelut voivat parantaa yrityksesi näkyvyyttä ja lisätä sen todennäköisyyttä, että asiakkaat käyvät paikan päällä. Katso, miten voit luoda linkin asiakasarvosteluja varten.
Lisää kuvia
Voit esitellä tuotteitasi ja palveluitasi sekä kertoa yrityksesi tarinan lisäämällä valokuvia yritysprofiiliisi. Tarkat ja kiinnostavat valokuvat voivat myös osoittaa asiakkaille, että yrityksesi tarjoaa sellaisia tuotteita tai palveluita, joita he etsivät. Katso, miten voit lisätä valokuvia tai videoita Yritysprofiileihin.
Lisää kaupassa myytävät tuotteet

Jos sinulla on vähittäiskauppa maassa tai alueella, joka täyttää ehdot (Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta tai Irlanti), voit saada nettihakuja tekevät käymään toimipisteessä esittelemällä siellä myytäviä tuotteita automaattisesti Yritysprofiilissasi.

Jos haluat lisätä tuotteet Yritysprofiiliin, yhdistä myyntipistejärjestelmä paikallisvarastosovellukseen tai tuotelukijaan. Lue lisää toimipisteessä myytävien tuotteiden esittelemisestä.

Miten Google määrittää paikallisen sijoituksen?

Paikalliset hakutulokset perustuvat ensisijaisesti haun osuvuuteen sekä yrityksen etäisyyteen ja tunnettuuteen. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavia tuloksia. Algoritmimme saattavat esimerkiksi päätellä, että kauempana sijaitseva yritys pystyy tarjoamaan käyttäjän etsimän tuotteen tai palvelun lähempänä sijaitsevaa yritystä todennäköisemmin, ja siksi kauempana sijaitseva yritys sijoittuu hakutuloksissa korkeammalle kuin lähempänä oleva yritys.

Osuvuus
Osuvuudella tarkoitetaan sitä, miten hyvin paikallinen yritysprofiili vastaa käyttäjän tekemää hakua. Täydellisten ja tarkkojen yritystietojen avulla Google voi paremmin ymmärtää yrityksen toimintaa ja yhdistää profiilin osuviin hakuihin.
Etäisyys
Etäisyys tarkoittaa kunkin potentiaalisen hakutuloksen ja haussa käytetyn sijaintitermin välistä etäisyyttä. Jos haussa ei ole käytetty sijaintitermiä, laskemme etäisyyden niiden sijaintitietojen perusteella, joita käyttäjästä on saatavilla.
Tunnettuus

Tunnettuus kuvaa sitä, miten tunnettu yritys on. Jotkin paikat ovat muita tunnetumpia verkon ulkopuolella, ja tämä pyritään ottamaan huomioon paikallisissa hakutuloksissa. Siksi esimerkiksi kuuluisat museot ja hotellit sekä tunnetut kauppabrändit näkyvät todennäköisesti paikallisissa hakutuloksissa.

Tunnettuudessa otetaan huomioon myös yritystä koskevat tiedot, jotka Google on kerännyt internetistä (esimerkiksi linkeistä, artikkeleista ja hakemistoista). Lisäksi Google-arvostelujen määrä ja pisteet vaikuttavat yrityksen sijoitukseen paikallisissa hakutuloksissa. Mitä enemmän ja parempia arvosteluja yritys on saanut, sitä parempi sen paikallinen sijoitus on. Sijoitus netin hakutuloksissa otetaan niin ikään huomioon, joten hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä kannattaa noudattaa.

Vinkki: Google ei paranna yrityksen paikallista sijoitusta pyynnöstä tai maksusta. Pyrimme pitämään hakualgoritmin tiedot luottamuksellisina, jotta sijoitusjärjestelmä olisi mahdollisimman tasapuolinen kaikille.

Muita lähteitä