Gebeurtenisinstellingen in Google Tag Manager opnieuw gebruiken

Deze pagina is bedoeld voor gebruikers die hun Google-tag beheren in Google Tag Manager en instellingen op gebeurtenisniveau willen definiëren.

Wat is een variabele voor gebeurtenisinstellingen?

U kunt gebeurtenisinstellingen opnieuw gebruiken voor verschillende Google-tags en GA4-gebeurtenistags met een variabele voor de Google-tag: gebeurtenisinstellingen.
Stel dat u een online winkel heeft en een uitverkoop houdt. U wilt bijhouden hoeveel mensen de kortingscode gebruiken die u heeft verstrekt. In plaats van handmatig een discount-parameter aan elk van uw tags toe te voegen, kunt u de parameter opnieuw gebruiken met de variabele Google-tag: gebeurtenisinstellingen.

Een variabele voor gebeurtenisinstellingen gebruiken

Zo maakt u een nieuwe variabele voor gebeurtenisinstellingen:

1. Google Tag Manager openen
  2. Open in uw werkruimte het menu Variabelen aan de linkerkant.
  3. Maak een nieuwe door de gebruiker gedefinieerde variabele.
  4. Selecteer in Variabeleconfiguratie de variabele Google-tag: gebeurtenisinstellingen.
  5. Voeg de parameters toe die u opnieuw wilt gebruiken. Hieronder vindt u een tabel met vooraf gedefinieerde parameters. Als deze niet aan uw behoeften voldoen, kunt u altijd een aangepaste parameter maken. Typ een naam naar keuze in het veld Naam.
  6. Optioneel: Voeg gebruikersproperty's van Google Analytics toe aan uw gebeurtenis:
    1. Klik onder Google Analytics-gebruikersproperty's op Property toevoegen.
    2. Stel het sleutel/waarde-paar in om met de gebeurtenis mee te sturen:
      • Stel Propertynaam in op de categorie die u wilt sturen, bijvoorbeeld favoriete_voeding.

• Stel Waarde in op de gebruikersspecifieke gegevens, bijvoorbeeld appel.
  7. Geef uw variabele een naam en klik op Opslaan.

Instellingen opnieuw gebruiken in een Google-tag

Als u parameters voor gebeurtenisgegevens wilt versturen bij elke gebeurtenis, gebruikt u de variabele voor gebeurtenisinstellingen in een Google-tag.

1. Open in uw werkruimte het menu Tags aan de linkerkant.
  2. Selecteer een Google-tag waarop u een instellingsvariabele wilt toepassen.
  3. Eerdere instellingen gebruiken:
    • Als u configuratie-instellingen opnieuw wilt gebruiken, selecteert u een variabele in de Google-tag: configuratie-instellingen in het dropdownmenu.
    • Als u instellingen voor gedeelde gebeurtenissen opnieuw wilt gebruiken, selecteert u een variabele in de Google-tag: gebeurtenisinstellingen in het dropdownmenu.
    • Klik op Overgenomen instellingen tonen om te zien welke parameters zijn overgenomen van de instellingsvariabele.
    • Als u alleen een overgenomen parameter voor de Google-tag wilt bewerken, klikt u op Bewerken .
    • Als u een bewerkte overgenomen parameter wilt terugzetten, klikt u op Resetten .
  4. Sla de tag op en publiceer de wijzigingen.

Instellingen opnieuw gebruiken in een GA4-gebeurtenistag

Als u parameters op gebeurtenisniveau alleen voor bepaalde GA4-gebeurtenissen wilt versturen, voegt u de variabele voor gebeurtenisinstellingen toe aan een GA4-gebeurtenistag.

1. Open in uw werkruimte het menu Tags aan de linkerkant.
  2. Selecteer een GA4-gebeurtenistag waarop u een instellingsvariabele wilt toepassen.
  3. Eerdere instellingen gebruiken:
    • Als u instellingen voor gebeurtenissen opnieuw wilt gebruiken, selecteert u een variabele voor Google-tag: gebeurtenisinstellingen in het dropdownmenu.
    • Klik op Overgenomen instellingen tonen om te zien welke parameters zijn overgenomen van de instellingsvariabele.
    • Als u alleen een overgenomen parameter voor de Google-tag wilt bewerken, klikt u op Bewerken .
    • Als u een bewerkte overgenomen parameter wilt terugzetten, klikt u op Resetten .
  4. Sla de tag op en publiceer de wijzigingen.

Geldige parameters voor gebeurtenisinstellingen

In de volgende tabel vindt u vooraf gedefinieerde parameters en met welke producten u deze kunt gebruiken (aangegeven met een x). Dit zijn geen gebeurtenisnamen. Bekijk de referentie met aanbevolen gebeurtenissen voor een lijst met vooraf gedefinieerde gebeurtenisnamen.

Naam Type Standaardwaarde Beschrijving Ads GA4 Merchant Center
achievement_id tekenreeks ongedefinieerd De ID van de prestatie die is ontgrendeld. Onderdeel van de gebeurtenis unlock_achievement om de gamebeleving te meten.   x
aw_feed_country tekenreeks ongedefinieerd Het land dat is gekoppeld aan de feed waarin uw items zijn geüpload. Gebruik CLDR-regiocodes, bijvoorbeeld US.
Onderdeel van de rapportage met conversies met winkelwagengegevens.
x
aw_language tekenreeks ongedefinieerd De taal van de feed waarin uw items zijn geüpload. Gebruik ISO 639-1-taalcodes. Onderdeel van de rapportage met conversies met winkelwagengegevens. x
aw_merchant_id geheel getal ongedefinieerd De Merchant Center-ID. Geef deze parameter op als u een item in verschillende Merchant Center-accounts bewaart en zelf wilt bepalen vanuit welk Merchant Center de gegevens van het item, bijvoorbeeld de COGS, moeten worden gelezen. Onderdeel van de rapportage met conversies met winkelwagengegevens. x
content_group tekenreeks ongedefinieerd Met contentgroepen kunt u pagina's en schermen categoriseren in aangepaste buckets. Meer informatie   x x
content_id tekenreeks ongedefinieerd Een ID voor de content die is geselecteerd, bijvoorbeeld C_12345. Onderdeel van de gebeurtenis select_content.   x x
content_type tekenreeks ongedefinieerd Het type content, bijvoorbeeld image. Onderdeel van de gebeurtenis share en select_content.   x
coupon tekenreeks ongedefinieerd De naam of code van de kortingsbon die aan de gebeurtenis is gekoppeld.

De coupon-parameters op gebeurtenis- en itemniveau zijn onafhankelijk.
  x
country tekenreeks ongedefinieerd Parameter om het land van de gebruiker vast te leggen. Gebruik de ISO 3166-1 alpha-2-indeling. (Bijvoorbeeld NL voor Nederland) x
currency tekenreeks ongedefinieerd De valuta van de items die aan de gebeurtenis zijn gekoppeld, in de 3-letterige ISO 4217-indeling.
* Als u value instelt, is currency vereist om opbrengststatistieken nauwkeurig te berekenen.
x x x
delivery_postal_code getal ongedefinieerd Het regionale voorvoegsel, of het aanduidingsgedeelte, van een postcode voor het verzendadres van een bestelling. Het regionale voorvoegsel wordt gebruikt om na te gaan of de verkoper op tijd levert.
We raden u aan bij het indienen van deze gegevens alleen de eerste 3 cijfers van een postcode op te nemen.
Onderdeel van Conversies bijhouden van Google Ads om verzendgegevens te valideren.
x   x
discount getal ongedefinieerd De geldwaarde van het item. x x
estimated_delivery_date tekenreeks ongedefinieerd De laatste (of 'max') beloofde bezorgdatum van een bestelling in de winkelwagengegevens van een klant. Voor bestellingen met producten die in aanmerking komen voor gratis en snelle levering (nieuwe status of status behouden) gebruikt Google deze datum om de verzendsnelheid te valideren.
Opmerking: Voor deze parameter geldt de internationale datumnotatie (JJJJ-MM-DD). De datum die u hier opgeeft, moet zijn gebaseerd op de datum en tijdzone van de locatie die u heeft opgegeven voor delivery_postal_code.

Onderdeel van Conversies bijhouden van Google Ads om verzendgegevens te valideren.
x
group_id tekenreeks ongedefinieerd De ID van de groep, bijvoorbeeld G_12345. Onderdeel van de gebeurtenis join_group die wordt gebruikt om te meten hoe populair bepaalde groepen of sociale functies zijn.   x
items matrix<Item> ongedefinieerd De items voor de gebeurtenis. Dit is een e-commerceparameter met subparameters. U vindt de subparameters voor: x x x
language tekenreeks navigator.language Hiermee wordt de taalvoorkeur van de gebruiker aangegeven. x x x
method tekenreeks ongedefinieerd De methode die een gebruiker kiest om iets te doen, bijvoorbeeld email. Onderdeel van de gebeurtenis login, share en sign_up.   x
payment_type tekenreeks ongedefinieerd Een door de klant gekozen betaalmethode, bijvoorbeeld creditcard.   x
score getal ongedefinieerd De score van de gebruiker. Onderdeel van de gebeurtenis post_score om scores in games te meten.   x
search_term tekenreeks ongedefinieerd De term waarnaar is gezocht. Onderdeel van de gebeurtenis search.   x
send_to tekenreeks ongedefinieerd Geeft een bestemmings-ID voor de Google-tag aan. Wordt gebruikt in combinatie met de configuratieparameter groups. x x x
shipping getal ongedefinieerd De verzendkosten die zijn gekoppeld aan een transactie, bijvoorbeeld 4.99. x x x
shipping_tier tekenreeks ongedefinieerd Het verzendniveau (bijv. Ground, Air, Next-day) dat is geselecteerd voor de levering van het gekochte item. x x x
tax getal ongedefinieerd Belastingkosten voor een transactie, bijvoorbeeld 1.11.   x x
transaction_id tekenreeks ongedefinieerd De unieke ID van een transactie, bijvoorbeeld T_12345.

Met de parameter transaction_id voorkomt u dubbele gebeurtenissen voor een aankoop.
x x x
user_data object ongedefinieerd Parameter voor het afmelden voor automatische verzameling van door gebruikers verstrekte gegevens.
Als u zich wilt afmelden voor bepaalde pagina's, stelt u user_data in op null. Als u volledig zich wilt afmelden voor verzameling van door de gebruiker gedefinieerde gegevens, gebruikt u de instelling voor de Google-tag.
x
user_properties object ongedefinieerd Parameter om aanvullende Google Analytics-gebruikersproperty's te sturen met een gebeurtenis. Meer informatie over hoe u gebruikersproperty's instelt   x
value getal ongedefinieerd De geldwaarde van de gebeurtenis, bijvoorbeeld 12.99.

value is vereist voor een betekenisvolle rapportage en om de voorspellende doelgroep purchasers in te vullen.

* Als u value instelt, moet u ook currency instellen.
x x x
virtual_currency_name tekenreeks ongedefinieerd De naam van de virtuele valuta. Onderdeel van de gebeurtenissen earn_virtual_currency en spend_virtual_currency
  x