Rapportage van conversies met winkelwagengegevens instellen en testen (bèta)

Als u rapportage van conversies met winkelwagengegevens instelt, kunt u uw winkelwagengegevens indienen. U kunt dan het aantal transacties, de opbrengst en de winst meten van uw zoek- en Shopping-advertenties. Als u 'Conversies bijhouden' van Google Ads gebruikt, kunt u winkelwagengegevens indienen voor aankoopconversies (welke producten zijn verkocht, hoeveel ervan zijn verkocht en tegen welke prijs).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u conversies met winkelwagengegevens instelt en uw winkelwagengegevens indient. Meer informatie over rapportage van conversies met winkelwagengegevens

Instructies

Als u winkelwagengegevens wilt indienen, moet u conversies bijhouden met de algemene sitetag van Google of Google Tag Manager (GTM).

Neem contact op met uw webontwikkelaar over hoe u dynamisch geproduceerde gegevens kunt doorgeven, zoals product-ID's voor producten die zijn verkocht als onderdeel van een conversie.

Opmerking: Als u Google Analytics al gebruikt met Geoptimaliseerde e-commerce, moet u dynamisch geproduceerde winkelwagengegevens doorgeven aan de algemene sitetag of GTM. De dynamisch geproduceerde winkelwagengegevens die vereist zijn voor conversies met winkelwagengegevens, zijn vergelijkbaar met de gegevens die worden gebruikt door Geoptimaliseerde e-commerce.

Installeren met algemene sitetag

Stap 1: Installeer de algemene sitetag

Opmerking: Als u de conversietrackingcode voor de algemene sitetag al gebruikt, gaat u verder met stap 2.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Selecteer Meting > Conversies.
  4. Klik op de conversieactie die u wilt gebruiken of maak een nieuwe conversieactie.
  5. Installeer de algemene sitetag op uw site. Meer informatie over hoe u de tag voor bijhouden van conversies kunt instellen.

Stap 2: Voeg parameters voor winkelwagengegevens toe

Als u winkelwagengegevens wilt indienen, moet u deze aanvullende parameters aan de gebeurtenisfragmentcode toevoegen:

Parameter Type waarde Voorbeeldwaarde Beschrijving
event_name Tekenreeks 'purchase' Alleen 'purchase'-gebeurtenissen worden verwerkt voor winkelwagengegevens.
discount Zwevend 1,50

Korting van 1,50, toegepast op de hele bestelling, bijvoorbeeld:

• Gratis verzending
  • Tijdelijke aanbieding

aw_merchant_id

(optioneel)

Geheel getal 98765 (Optioneel) De Merchant Center-ID. Geef deze parameter op als u een artikel in verschillende Merchant Center-accounts bewaart en zelf wilt bepalen vanuit welk Merchant Center de gegevens van het artikel, bijvoorbeeld de COGS, moeten worden gelezen.
aw_feed_country Tekenreeks 'US' Het land dat is gekoppeld aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik CLDR-codes.
aw_feed_language Tekenreeks 'EN' Het land dat is gekoppeld aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik CLDR-codes.
items Matrix [{
id: "P12345",
prijs: 12,50,
aantal: 2
}]
Een matrix met prijzen, aantallen en artikel-ID's voor elk van de gekochte artikelen.
items.id Tekenreeks 'P12345' De artikel-ID van het gekochte product. Deze moet overeenkomen met de artikel-ID die in Merchant Center wordt gebruikt.
items.price Zwevend 12,50 Verkoopprijs van één artikel, exclusief btw, verzendkosten en kortingen op transactieniveau.
items.quantity Geheel getal 2 Het aantal verkochte eenheden van de artikelen.
Een voorbeeld van de implementatie van de algemene sitetag met winkelwagengegevens:

<!-- Voorbeeldcode voor conversie -->
<script type="text/javascript">
gtag('event', 'purchase', {
  "send_to": "AW-9999999999/abc123xyz",
  "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  "value": 53.50,
  "currency": "USD",
<!-- Start CwCD-parameters -->
  "discount": 1,50,
  "aw_merchant_id": 98765,
  "aw_feed_country": "US",
  "aw_feed_language": "EN",
  "items": [
    {
      "id": "P12345",
      "quantity": 2,
      "price": 12.50
    },
    {
      "id": "P67890",
      "quantity": 1,
      "price": 30.00
    }
  ]
<!-- Eind CwCD-parameters -->
});
/* ]]> */
</script>

Instellen met Google Tag Manager

Stap 1: Installeer Google Tag Manager

Opmerking: Als u Google Tag Manager al gebruikt, gaat u verder met stap 2.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Selecteer Meting > Conversies.
  4. Klik op de conversieactie die u wilt gebruiken of maak een nieuwe conversieactie.
  5. Installeer Google Tag Manager op uw site. Meer informatie over hoe u de tag voor bijhouden van conversies kunt instellen.

Stap 2: Voeg parameters voor winkelwagengegevens toe

Winkelwagengegevens indienen:

1. Selecteer de conversietag waaraan u de winkelwagengegevens wilt doorgeven.
  2. Vink het selectievakje 'Verkoopgegevens op productniveau leveren' aan.
  3. Selecteer Gegevenslaag of JavaScript-variabelen als gegevensbron.
  4. Voeg de hieronder vermelde vereiste parameters toe op de betaalpagina waarnaar moet worden verwezen.
Parameter Type waarde Voorbeeldwaarde Beschrijving
event_name Tekenreeks 'purchase' Alleen 'purchase'-gebeurtenissen worden verwerkt voor winkelwagengegevens.
discount Zwevend 1,50 Korting van 1,50, toegepast op de hele bestelling, bijvoorbeeld:
  • Gratis verzending
  • Tijdelijke aanbieding

aw_merchant_id

(optioneel)

Geheel getal 98765 (Optioneel) De Merchant Center-ID. Geef deze parameter op als u een artikel in verschillende Merchant Center-accounts bewaart en zelf wilt bepalen vanuit welk Merchant Center de gegevens van het artikel, bijvoorbeeld de COGS, moeten worden gelezen.
aw_feed_country Tekenreeks 'US' Het land dat is gekoppeld aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik CLDR-codes.
aw_feed_language Tekenreeks 'EN' De taal van de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik ISO 639-1-taalcodes.
items Matrix [{
id: "P12345",
prijs: 12.50,
aantal: 2
}]
Een matrix met prijzen, aantallen en artikel-ID's voor elk van de gekochte artikelen.
items.id Tekenreeks 'P12345' De artikel-ID van het gekochte product. Deze moet overeenkomen met de artikel-ID die in Merchant Center wordt gebruikt.
items.price Zwevend 12,50 Verkoopprijs van één artikel, exclusief btw, verzendkosten en kortingen op transactieniveau.
items.quantity Geheel getal 2 Het aantal verkochte eenheden van de artikelen.

De gegevenslaag wordt gebruikt om gegevens tijdelijk te bewaren. De indeling is gestructureerd en geschikt voor gebruik door Tag Manager, zodat u die gegevens eenvoudig van uw webpagina of mobiele app kunt verplaatsen naar tags, triggers en andere variabelen in Tag Manager.

U hoeft geen gegevenslaag in te stellen om informatie op te halen. Tag Manager-variabelen kunnen waarden ook rechtstreeks ophalen uit JavaScript-variabelen, first-party cookies en het DOM. Het is het best om een goed gestructureerd gegevenslaagobject te gebruiken, omdat de code van uw website dan makkelijker te onderhouden is en problemen met die code makkelijker kunnen worden opgelost. Ook is de kans dan kleiner om conversiegegevens te verliezen als gevolg van onbedoelde codewijzigingen.

Een voorbeeld van implementatie van een gegevenslaag:

<!-- Voorbeeldcode push gegevenslaag -->
dataLayer.push({
 "event": 'purchase',
 "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
 "value": 53.50,
 "currency": "USD",
<!-- Start CwCD-parameters push gegevenslaag -->
 "discount": 1,50,
 "aw_merchant_id": 98765,
 "aw_feed_country": "US",
 "aw_feed_language": "EN",
 "items": [
   {
     "id": "P12345",
     "quantity": 2,
     "price": 12.50
   },
   {
     "id": "P67890",
     "quantity": 1,
     "price": 30.00
   }
]
<!-- Eind CwCD-parameters push gegevenslaag -->
});

Een voorbeeld van de implementatie van winkelwagengegevens bij GTM met JavaScript-variabelen. U moet een door de gebruiker gedefinieerde JavaScript-variabele in GTM maken waarnaar moet worden verwezen.

<!-- Voorbeeld JavaScript-variabelen-->
<script type="text/javascript">
transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";
value = 53.50;
currency = "USD";
<!-- Start CwCD-parameters -->
discount = 1,50;
aw_merchant_id = 98765;
aw_feed_country = "US";
aw_feed_language = "EN";
items = [
 {
   "id": "P12345",
   "quantity": 2,
   "price": 12.50
 },
 {
   "id": "P67890",
   "quantity": 1,
   "price": 30.00
 }
];
<!-- Eind CwCD-parameters -->
/* ]]> */
</script>

Geef het feedkenmerk Kosten van verkochte goederen (COGS) op om te rapporteren over winstmarges

U moet het feedkenmerk cost_of_goods_sold in uw Merchant Center-productfeed opgeven voor rapportage over winstmarges. Meer informatie over hoe u feeds kunt maken.

Het kenmerk cost_of_goods_sold (COGS) staat voor de kosten van het product dat u verkoopt. Google Ads gebruikt dat kenmerk om de winstmarge op elk product te berekenen (winst = opbrengst - COGS). Als u geen behoefte heeft aan nauwkeurige COGS-gegevens voor uw producten, maar wel de winstrapportage wilt zien, kunt u het COGS-kenmerk van een product instellen op een geschatte waarde. U kunt uw COGS bijvoorbeeld schatten als 80% van de productprijs.

U kunt COGS-gegevens op 3 manieren leveren:

Als u ervoor kiest om het feedkenmerk cost_of_goods_sold niet op te geven, kunt u bepaalde waarden, zoals COGS en brutowinst, niet zien.

Conversies met winkelwagengegevens testen

Als u een testbestelling kunt doen, volgt u deze stappen om te zien of de parameters worden doorgegeven:

1. Open de hulpprogramma's voor ontwikkelaars in Chrome door op het Chrome-menu  rechtsboven in de Google Chrome-webbrowser te klikken en Meer tools > Ontwikkelaarstools te selecteren.
  2. Selecteer Netwerk in het deelvenster Hulpprogramma's voor ontwikkelaars.
  3. Plaats uw testbestelling in de Google Chrome-webbrowser.
  4. Zoek het verzoek dat uw conversie bevat (zoek naar /conversion). De parameters van de querytekenreeks moeten de winkelwagenparameters bevatten, zoals in dit voorbeeld:

mid = aw_merchant_id
fcntr = aw_feed_country
flng = aw_feed_language
dscnt = discount
bttype = event type
item = items (de matrix) waarmee alle artikelen met (items.id * items.price * items.quantity) worden toegewezen