Specifieke webpagina's en video's uitsluiten

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Vanaf maart 2024: Plaatsingsuitzonderingen op accountniveau zijn nu ook van toepassing op het netwerk van zoekpartners. Met deze lancering worden websites in het netwerk van zoekpartners uitgesloten als een adverteerder uitsluitingen toevoegt op account- of manageraccountniveau. Dit heeft gevolgen voor alle campagnetypen die advertenties tonen in het netwerk van zoekpartners, waaronder Performance Max-campagnes, app-campagnes, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en slimme campagnes in het account.

We hebben de targeting- en uitsluitingsopties voor mobiele display-advertenties vereenvoudigd, zodat u het groeiende aantal mobiele gebruikers makkelijker kunt bereiken.

Contentuitsluiting (uitsluiting van 'GMob-non-interstitial voor mobiele apps') is vervangen door vereenvoudigde opties voor apparaattargeting voor computers, tablets en mobiele apparaten.

U kunt bepalen bij welke uitgevers of welke typen content uw advertenties worden weergegeven met behulp van:

• Onderwerpen
  • Apparaattargeting: computer, tablet of mobiel
  • App-categorie
  • Uitsluiting van afzonderlijke apps (met uitgesloten plaatsingen voor mobiele apps) en uitsluiting van afzonderlijke websites
  • Contentuitsluitingen

Zoals u plaatsingen in Zoeken op YouTube, het netwerk van zoekpartners en het Display Netwerk kunt targeten om uw advertenties te tonen (bijvoorbeeld specifieke pagina's, sites, mobiele apps en video's), kunt u ook plaatsingen uitsluiten waar u uw advertenties niet wilt tonen. U kunt websites en domeinen uitsluiten die niet bij uw merk passen of die de verkoop van uw producten of services niet effectief promoten.

Plaatsingen die u kunt uitsluiten

• Bepaalde specifieke plaatsingen die niet bij uw merk passen.
  • Plaatsingen waar uw advertenties worden weergegeven, maar waar ze niet goed presteren.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep voor kampeervakanties voor gezinnen, die target op onderwerpen zoals wandeltochten en kamperen. Het reisbureau merkt dat advertenties soms worden getoond op automatische plaatsingen die wel relevant zijn voor het onderwerp, maar niet gezinsvriendelijk. Het reisbureau wil deze plaatsingen daarom uitsluiten van de advertentiegroep.

Plaatsingen uitsluiten van uw campagne, advertentiegroep of account

U kunt plaatsingen van specifieke advertentiegroepen en campagnes uitsluiten op de pagina Plaatsingen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik op Uitsluitingen.
  5. Klik op de dropdownpijl rechts naast het woord Uitsluitingen.
  6. Klik op Plaatsingen.
  7. Klik op het potloodje Bewerken.
  8. Selecteer Uitgesloten plaatsing toevoegen of Lijst met uitgesloten plaatsingen gebruiken.
  9. Kies of u plaatsingen op campagne-, advertentiegroep- of accountniveau wilt uitsluiten.
  10. Als u Uitgesloten plaatsing toevoegen heeft geselecteerd, voert u een van de onderstaande handelingen uit.
    1. Zoek naar een uit te sluiten woord, woordgroep, URL of video-ID.
    2. Klik op Meerdere plaatsingen opgeven en geef de URL('s) op die u wilt uitsluiten.
  11. Als u Lijst met uitgesloten plaatsingen gebruiken heeft geselecteerd, selecteert u een bestaande lijst met uitgesloten plaatsingen.
  12. Klik op Opslaan nadat u uw uitsluitingen heeft ingevuld.

Uw uitsluitings-URL's toevoegen

Er zijn verschillende typen URL's voor verschillende typen property's. Van mobiele apps tot specifieke productpagina's, elk type property heeft een specifieke adresindeling. Vouw de gedeelten hieronder uit om te zien hoe u de adressen voor de diverse typen plaatsingen moet opgeven.

Uitgesloten plaatsingen voor sites opgeven
U kunt plaatsingen op verschillende manieren uitsluiten: op domein, subdomein, padnaam of afzonderlijke pagina, maar niet op domeinen met afzonderlijke niveaus. Door domeinen uit te sluiten, voorkomt u dat uw advertenties worden getoond op pagina's op of binnen dat domein. Als u subdomeinen of paden invult, voorkomt u alleen dat uw advertenties worden getoond op pagina's op of binnen dat subdomein of pad. Houd er rekening mee dat uitsluitingen voor subdomeinen, subsites en subpagina's niet werken in het netwerk van zoekpartners.

Voorbeeld

Het bedrijf van Nicole verkoopt milieuvriendelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen en ze wil haar advertenties alleen weergeven op plaatsingen die nauw verband houden met haar producten. Ze target een populaire website met productbeoordelingen en voegt een site-uitsluiting toe voor de websitepaden over keukenhulpjes en huishoudelijke apparaten, zodat haar advertenties niet op die pagina's worden weergegeven. Door te verfijnen waar haar advertenties worden weergegeven, kan Nicole deze laten zien aan de potentiële klanten die er het meest in geïnteresseerd zijn.

De indeling van de afzonderlijke items op de lijst van uitgesloten sites bepaalt de manier waarop Google Ads sites filtert. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u domeinen uitsluit en deze uitsluitingen opgeeft:

Niveau

Uitsluiting

Naam van top-level domein example.com
Gebruik deze indeling als u wilt dat uw advertenties worden uitgesloten van een bepaald domein en de bijbehorende subdomeinen, directorynamen, afzonderlijke pagina's, enzovoort.
  • Er worden geen advertenties getoond op example.com, www.example.com, www1.example.com, www.example.com/stuff, www.example.com/stuff/page.html of placement.example.com
ja, bevestigd Acceptabel
Subdomein op het 1e niveau www.example.com
  • Er worden geen advertenties getoond op www.example.com of www.example.com/stuff.
  • Er worden mogelijk wel advertenties weergegeven op www1.example.com of placement.example.com.
ja, bevestigd Acceptabel
Subdomein op het 1e niveau placement.example.com ja, bevestigd Acceptabel
1 directorynaam www.example.com/stuff
  • Er worden geen advertenties weergegeven op www.example.com/stuff of www.example.com/stuff/page.html.
  • Er worden mogelijk wel advertenties weergegeven op www.example.com.
ja, bevestigd Acceptabel
1 directorynaam example.com/stuff ja, bevestigd Acceptabel
2e directorynaam www.example.com/stuff/extra
  • Er worden geen advertenties getoond op www.example.com/stuff/extra of www.example.com/stuff/extra/page.html.
  • Er worden mogelijk wel advertenties weergegeven op www.example.com of www.example.com/stuff.
ja, bevestigdAcceptabel
Subdomeinen op meerdere niveaus

www.placement.example.com

• Advertenties mogen alleen worden uitgesloten van dit specifieke subdomein.
Niet aanbevolen
Afzonderlijke pagina www.example.com/index.html ja, bevestigd Acceptabel

Vanwege de dynamische aard van het Display Netwerk kunnen we niet garanderen dat wanneer u een categorie uitsluit, ook alle gerelateerde pagina's worden uitgesloten. Uit onze tests is gebleken dat ongeveer 90% van de pagina's die gerelateerd zijn aan de uitgesloten categorie, daadwerkelijk wordt uitgesloten.

Afzonderlijke apps uitsluiten van display-campagnes
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik op Uitsluitingen.
  5. Klik op de dropdownpijl rechts naast het woord Uitsluitingen.
  6. Klik op Plaatsingen.
  7. Klik op het potloodje Bewerken.
  8. Selecteer Uitgesloten plaatsing toevoegen.
  9. Selecteer Campagne onder Uitsluiten van.
  10. Klik op Selecteer campagne en selecteer de campagne waarvan u apps wilt uitsluiten.
  11. Klik op Meerdere plaatsingen opgeven.
  12. Als u apps wilt uitsluiten, voert u de volgende handelingen uit:
    • Voor iPhone-apps
      • Zoek de iTunes-ID voor de app die u wilt uitsluiten. De iTunes-ID staat aan het eind van de iTunes-URL van de app. De rode ID is bijvoorbeeld de iTunes-ID van de MechaHamster-app:
        • https://itunes.apple.com/us/app/mechahamster/id1286046770.
      • Typ 'mobileapp::1-', gevolgd door de iTunes-ID. Als u bijvoorbeeld de MechaHamster-app als plaatsingsuitzondering wilt toevoegen, vult u 'mobileapp::1-1286046770 in.
    • Voor Android-apps
      • Zoek in de Google Play Store de app die u wilt uitsluiten en kopieer de pakketnaam van de app (het laatste deel van de URL na 'id='). Voor de MechaHamster-app kopieert u bijvoorbeeld het gedeelte van de URL dat hieronder rood wordt weergegeven:
        • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.fpl.mechahamster
      • In het veld waar u plaatsingen in Google Ads moet opgeven, vult u 'mobileapp::2-' in en plakt u de URL die u zojuist heeft gekopieerd. Op basis van het voorbeeld uit de vorige stap ziet de uitsluiting van de MechaHamster-app er zo uit:
        • mobileapp::2-com.google.fpl.mechahamster
Geparkeerde domeinen uitsluiten
De meeste uitsluitingen zijn alleen van toepassing op het Display Netwerk, behalve geparkeerde-domeinnamen. Die worden zowel in het Display Netwerk als in het netwerk van zoekpartners uitgesloten met contentuitsluitingen.

Opmerking

Plaatsingen uitsluiten is niet hetzelfde als plaatsingen verwijderen. Als u plaatsingen uitsluit, blokkeert u de weergave van uw advertenties op de betreffende plaatsingen. Als u plaatsingen verwijdert die u target, kan uw advertentie daarop nog steeds worden weergegeven op grond van andere targetingmethoden die u voor uw advertentiegroep hanteert, zoals zoekwoorden of onderwerpen.

Automatische uploads plannen van lijsten met uitgesloten plaatsingen

Als u automatische updates plant voor lijsten met uitgesloten plaatsingen, bespaart u tijd op lijstbeheer en zorgt u ervoor dat lijsten met uitgesloten plaatsingen in Google Ads up-to-date blijven en gesynchroniseerd blijven met lijstbronnen. Als u adverteerder bent, is het belangrijk dat u leert hoe u een lijsttemplate downloadt en uw lijsten met uitgesloten plaatsingen plant. Als u lijstaanbieder bent, is het belangrijk dat u leert hoe u uitsluitingslijsten maakt en test die uw adverteerders kunnen gebruiken.

Voor adverteerders

Plan uw uitsluitingslijst door een lijst met plaatsingsuitzonderingen te koppelen in een ondersteunde bestandsindeling in Google Ads. Deze lijstbron wordt regelmatig opgehaald om uw uitsluitingen in Google Ads te beheren. Deze lijst kan worden onderhouden door uzelf of door een externe lijstaanbieder die u vertrouwt. Plan uploads naar uw plaatsingsuitzonderingen om ervoor te zorgen dat uw lijst met uitzonderingen automatisch wordt geüpdatet met updates die worden aangebracht in het externe bronbestand.

Instructies hoe u een template download en een lijst met plaatsingsuitzonderingen plant

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1.  Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Lijsten met uitzonderingen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op Een lijst plannen.
  6. Als u nog geen lijstbron heeft die is gemaakt door u of uw vertrouwde lijstaanbieders, klikt u op Templates bekijken om ondersteunde templates te bekijken en uw bestand te downloaden, waaraan u templates kunt toevoegen en dat u kunt opslaan. Bekijk een voorbeeld van een bestand door dit CSV-bestand te downloaden. Bekijk meer informatie over hoe u plaatsingen uitsluit op accountniveau. De volgende uitsluitingstypen worden ondersteund:
    • Sites
    • Mobiele apps
    • YouTube-kanalen
    • YouTube-video's

Opmerking: Voor uitsluitingen gelden limieten voor gedeelde lijsten met uitgesloten plaatsingen. Meer informatie over limieten voor Google Ads-targeting

1. Nadat u een lijstbron heeft opgeslagen in het juiste bestandstype, kunt u automatische uploads plannen van de in de lijstbron aanwezige uitgesloten plaatsingen.
    1. Vul een naam in bij Naam van planning.
    2. Vul een naam in bij Lijstnaam. Deze wordt getoond in de kolom Lijst met plaatsingsuitzonderingen.
    3. Geef in het dropdownmenu Bron aan hoe het bestand moet worden geleverd.
      • Google Spreadsheets
      • HTTPS
      • SFTP
    4. Zorg ervoor dat het bestand openbaar is of dat u de vereiste toegangsrechten voor het bestand heeft verleend.
      1. Google-spreadsheets moeten openbaar zijn. U moet het bestand delen met het Google Ads-account dat u ziet wanneer u Google Spreadsheets selecteert als Bron. Klik vervolgens op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen.
      2. Voor HTTPS of SFTP heeft u mogelijk inloggegevens nodig (gebruikersnaam/wachtwoord). Vul indien nodig de gebruikersnaam en het wachtwoord in om het bestand te openen.
        Opmerking: Als u SFTP selecteert en de foutmelding 'Bestand niet gevonden' wordt weergegeven, plaatst u een dubbele schuine streep ('//') tussen het bestandspad en de naam. Bijvoorbeeld: SFTP://sftp.mijnsite.com/uitsluitingen.csv
    5. Gebruik de velden Frequentie en Tijd om te kiezen hoe vaak en wanneer de geselecteerde bron moet worden geüpload en toegepast op de uitgesloten plaatsingen.
    6. Klik op Opslaan.
    7. Controleer of het bronbestand goed is geüpload door te controleren of het bestand in de kolom Lijst met plaatsingsuitzonderingen staat op de pagina met uitgesloten plaatsingen waar u naartoe navigeert vanuit het menu Tools Google Ads | Moersleutel [icoon]. Het kan tot 10 minuten duren voordat de lijst wordt weergegeven.
  2. Als u had gepland om plaatsingen uit te sluiten, maar u dit wilt annuleren of aanpassen, gebruikt u de volgende instructies:
    1. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
    2. Onder Bulkacties selecteert u Uploads.
    3. Klik op het tabblad Planningen.
    4. Plaats de muisaanwijzer op de gekleurde stip links van het geplande item in de kolom Plannen.
    5. U kunt kiezen uit Aanzetten, Onderbreken of Verwijderen.
    6. U kunt het item ook bewerken door op Bewerken te klikken in de kolom Acties.

Opmerking:

• Als u een bestand gebruikt dat is gemaakt door een vertrouwde lijstaanbieder, zorgt u dat het bestand de ondersteunde indeling heeft, zodat het correct kan worden geüpload.
  • Zolang uploads zijn gepland, worden eventuele uitsluitingen in het bronbestand continu geüpload naar uw lijst. Update het bronbestand zelf of werk samen met uw externe lijstaanbieder om het bronbestand te updaten.
  • Zodra de lijst met uitzonderingen is gemaakt, past u de lijst met plaatsingsuitzonderingen toe op een campagne om te beginnen met de uitsluiting van plaatsingen.
Voor lijstaanbieders

Maak een lijst met uitzonderingen voor gebruik door uw adverteerders door een ondersteunde externe bestandsbron te downloaden in Google Ads. Zodra deze lijstbron is gepland door uw adverteerders, wordt deze opgehaald om uitsluitingen in Google Ads te beheren en kunt u de lijst onderhouden. Uw adverteerders kunnen uploads plannen met behulp van uw bestand met uitgesloten plaatsingen. Hun lijsten worden automatisch geüpdatet, zodat de wijzigingen worden doorgevoerd in uw bronbestanden.

Instructies om een bestandstemplate te downloaden en een bestand met plaatsingsuitzonderingen te testen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1.  Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Lijsten met uitzonderingen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op Een lijst plannen.
  6. Klik op Templates bekijken om ondersteunde bestandstypen en templates te bekijken en uw bestand te downloaden om lijsten met uitgesloten plaatsingen te maken. Bekijk een voorbeeld van een bestand door dit CSV-bestand te downloaden. Bekijk meer informatie over hoe u plaatsingen uitsluit op accountniveau. De volgende uitsluitingstypen worden ondersteund:
  7. Zodra u een lijstbron heeft opgeslagen in het juiste bestandstype, test u of uw uitsluitingsbestand de juiste indeling heeft door het te uploaden naar uw account.
    1. Vul een naam in bij Naam van planning.
    2. Vul een naam in bij Lijstnaam. Deze wordt getoond in de kolommen Planning en Lijst met plaatsingsuitzonderingen.
    3. Selecteer in het dropdownmenu Bron hoe het bestand moet worden geleverd.
      • Google Spreadsheets
      • HTTPS
      • SFTP
    4. Zorg ervoor dat het bestand openbaar is of dat u de vereiste toegangsrechten voor het bestand heeft verleend.
      1. Google-spreadsheets moeten openbaar zijn. U moet het bestand delen met het Google Ads-account dat u ziet wanneer u Google Spreadsheets selecteert als Bron. Klik vervolgens op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen.
      2. Voor HTTPS of SFTP heeft u mogelijk inloggegevens nodig (gebruikersnaam/wachtwoord). Vul indien nodig de gebruikersnaam en het wachtwoord in om het bestand te openen.
      3. Deze rechten zijn ook van toepassing op alle adverteerders die toegang hebben tot uw bestand
        Opmerking: Als u SFTP selecteert en de foutmelding 'Bestand niet gevonden' wordt weergegeven, plaatst u een dubbele schuine streep ('//') tussen het bestandspad en de naam. Bijvoorbeeld: SFTP://sftp.mijnsite.com/uitsluitingen.csv
    5. Gebruik de velden Frequentie en Tijd om te kiezen hoe vaak en wanneer de geselecteerde bron moet worden geüpload en toegepast op de uitgesloten plaatsingen van de adverteerder.
    6. Klik op Opslaan.
    7. Controleer of het bronbestand goed is geüpload door te controleren of het bestand in de kolom Lijst met plaatsingsuitzonderingen staat op de pagina met uitgesloten plaatsingen waar u naartoe navigeert vanuit het menu Tools Google Ads | Moersleutel [icoon]. Het kan 10 minuten duren voordat het bronbestand wordt weergegeven.

Praktische tips:

• Voordat u een bestand deelt met adverteerders, kunt u de lijst het best plannen met uw eigen account en controleren of het bestand correct wordt geüpload. Houd deze planning een paar dagen actief om te testen of uw updates worden geüpload.
  • Opmerking: Voor de lijsten geldt de standaardbeperking voor gedeelde plaatsingsuitzonderingen van 65.000 uitsluitingen per lijst. Voor adverteerdersaccounts gelden aanvullende uitsluitingsbeperkingen op basis van hun targetinggebruik. Meer informatie over limieten voor Google Ads-targeting
  • Werk samen met adverteerders om permanente wijzigingen aan lijsten rechtstreeks door te voeren in lijstbronbestanden. Adverteerders kunnen geen permanente wijzigingen aanbrengen in geplande lijsten van Google Ads.