Vanlige spørsmål om programmet for annonsørbekreftelse og bekjentgjørelser i annonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Om programmet for annonsørbekreftelse

For at brukerne skal få et trygt og pålitelig økosystem for annonser, og for å overholde nye forordninger som innføres, krever Google at annonsører fullfører ett eller flere bekreftelsesprogrammer. Finn ut mer om bekreftelse.

Om programmet for annonsørbekreftelse

Hvorfor krever Google bekreftelse av annonsøridentitet?

Målet med denne endringen er å øke tilliten til økosystemet for annonser ved å gi brukerne mer informasjon om annonsørene. Gjennom annonsørbekreftelsen får vi bekreftet annonsørenes bedrift, navn og sted. Dette er et ledd i arbeidet med å fremme åpenhet og gi brukerne flere valg og bedre kontroll.

Hvem må fullføre annonsørbekreftelsen?

Annonsører som er pålagt å fullføre annonsørbekreftelsen, blir varslet om dette både på e-post og i kontoen sin. Annonsører kan bli valgt ut til å gjennomføre bekreftelsen basert på disse kriteriene.

Hvem kan fullføre annonsørbekreftelsen?

Den som er ansvarlig for å fullføre annonsørbekreftelsen, bør være en Google Ads-kontoadministrator som er godt kjent med forretningsvirksomheten deres og praksisene for annonsering i Google Ads-kontoen.

Hvor lang tid tar annonsørbekreftelsen?

Annonsører som har fått en tidsfrist, har 30 dager på seg til å svare på spørsmålene i «Om bedriften din»-delen. Hvis de ikke har sendt inn svarene innen slutten av den 30. dagen, setter vi kontoene deres på pause.

Svarene på «Om bedriften din»-spørsmålene avgjør om du må bekreftes eller ikke, og fremgangsmåten videre for tilleggsbekreftelse. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten din, forretningsvirksomheten din eller begge deler. Annonsører får nye 30 dager til å fullføre disse tilleggsbekreftelsene. Hvis du ikke kan innfri kravene til bekreftelse innen tidsfristen, blir kontoen din satt på pause.

Vi kan oppsummere med at annonsører har 30 dager til å svare på spørsmålene om bedriften sin og deretter nye 30 dager til å gjennomføre bekreftelsene, som kan inkludere bekreftelse av identitet, forretningsvirksomhet eller begge deler.

Hvordan fullfører jeg annonsørbekreftelsen?

Du er bare pålagt å fullføre programmet for annonsørbekreftelse dersom Google varsler deg om dette på e-post og via et varsel i kontoen. I det første trinnet av programmet for annonsørbekreftelse ber Google annonsørene om å svare på et par grunnleggende spørsmål om Google Ads-kontoene og bedriftene sine, i «Om bedriften din»-delen. Ut fra disse svarene kan vi danne oss et bedre bilde av den aktuelle bedriften. Her er noen eksempler på spørsmål du og andre annonsører kanskje må svare på:

• Er bedriften din et annonsebyrå?
  • Hvem betaler for annonsene dine?
  • Annonserer du for dine egne eller noen andres produkter/tjenester?
  • Hvilken bransje (eller hvilke bransjer) tilhører du?

Annonsører får 30 dager på seg til å sende inn svarene sine, og etter denne fristen settes kontoene deres på pause. Finn ut mer om kontoer som settes på pause.

Svarene på «Om bedriften din»-spørsmålene avgjør om annonsørene kan bekreftes eller ikke, og fremgangsmåten videre for tilleggsbekreftelse. De kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten sin, forretningsvirksomheten sin eller begge deler.

Følg veiledningen i e-posten og varselet i kontoen.

Kan jeg velge å ikke gjennomføre annonsørbekreftelsen?

Hvis du har mottatt en e-post der vi ber deg om å bekrefte identiteten din, må du fullføre programmet for annonsørbekreftelse. Hvis du ikke starter programmet innen 30 dager, setter vi kontoen din på pause.

Jeg har allerede fullført annonsørbekreftelsen. Må jeg fullføre den på nytt?

Du er bare pålagt å fullføre annonsørbekreftelsen dersom Google har varslet deg om dette på e-post og via et varsel i kontoen din. Google forbeholder seg retten til å kreve at du bekrefter identiteten eller forretningsvirksomheten din på nytt. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten eller forretningsvirksomheten på nytt hvis du har gjort betydelige endringer i Google Ads-kontoen din.

Hvordan kan jeg se bekreftelsesstatusen min?

Du kan sjekke bekreftelsesstatusen direkte i Google Ads-kontoen din på Annonsørbekreftelse-siden. Når du har sendt inn dokumentasjonen, kan det ta 5–7 virkedager før bekreftelsen oppdateres i kontoen din. Du får et varsel hvis det kreves mer informasjon fra deg, eller hvis du ikke har innfridd kravene i bekreftelsesprogrammet. Når alle trinnene i prosessen for annonsørbekreftelse er fullført, får du en e-postbekreftelse.

Jeg har mottatt et varsel om at bekreftelsesteamet trenger mer informasjon. Hva bør jeg gjøre?

Les gjennom informasjonen i e-posten i detalj. Sørg for at du tar med alle nødvendige dokumenter eller løser problemet som er angitt i e-postmeldingen, og send deretter inn all nødvendig dokumentasjon på nytt i henhold til instruksjonene i Google Ads-kontoen din, på Annonsørbekreftelse-siden.

Jeg har fullført identitetsbekreftelsen. Må jeg fullføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet for å innfri kravene i programmet for annonsørbekreftelse?

Hvis du allerede har fullført identitetsbekreftelsen, trenger du ikke å gjennomføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet med mindre Google sender deg et varsel og krever at du gjør det.

Vær oppmerksom på at hvis du allerede er bekreftet for kjøring av valgkampannonser, kan du bli pålagt å fullføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet hvis Google sender deg et varsel om dette.

Hvordan kan jeg kjøre valgkampannonser?

Hvis du har tenkt å kjøre valgkampannonser, må du også gjennomføre bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser i noen land.

Om identitetsbekreftelse

Som en del av programmet for annonsørbekreftelse bruker vi identitetsbekreftelse til å bekrefte navnet på annonsørene våre og hvor de er hjemmehørende

Om identitetsbekreftelse

Hva må jeg sende inn for å bekrefte identiteten min?

Fremgangsmåten for å fullføre identitetsbekreftelsen kan variere fra én Google Ads-konto til en annen. Akkurat hvordan dette må gjøres, er avhengig av kontostrukturen, faktureringsoppsettet og om annonsøren annonserer på vegne av en organisasjon eller en enkeltperson. Hvis du vil ha mer informasjon om hvilke dokumenter du må sende inn, kan du gå til Krav til dokumenter for annonsørbekreftelse.

Jeg representerer et byrå – hvordan får jeg det bekreftet?

Hvis du representerer et byrå, avhenger fremgangsmåten av hvem du annonserer på vegne av (en organisasjon eller enkeltperson), og om du skal bekrefte din eller en kundes identitet. Slik bekrefter du byrået ditt

Kan jeg bekrefte alle Google Ads-kontoene mine samtidig?

Noen få annonsører kan fullføre identitetsbekreftelsen for flere kontoer samtidig. Vi varsler annonsører hvis og når denne funksjonen blir tilgjengelig for dem. Med mindre du får beskjed om noe annet, må du fullføre identitetsbekreftelsen for hver Google Ads-konto separat, som oppgitt i e-postvarselet.

Om bekreftelse av forretningsvirksomhet

Som en del av programmet for annonsørbekreftelse kan vi be annonsører om å bekrefte informasjon om forretningsvirksomheten sin (hvis det er aktuelt) og sende inn dokumentasjon på dette, for eksempel forretningsmodell, informasjon om bedriftsregistrering, forretningspraksis, hvilke tjenestetyper som tilbys, og forhold til produktene, merkevarene eller tredjepartene som markedsføres (hvis det er aktuelt).

Om bekreftelse av forretningsvirksomhet

Hvor lang tid tar det å få bekreftet forretningsvirksomheten?

Annonsører får 30 dager til å gjennomføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet og alle andre bekreftelser som kreves (hvis det er aktuelt), når de starter bekreftelsesprosessen. I noen tilfeller kan vi sette Google Ads-kontoene dine på pause umiddelbart når programmet for bekreftelse av forretningsvirksomhet startes. Det betyr at annonsene dine ikke kan vises før du har gjennomført programmet. Finn ut mer om kontoer som settes på pause.

Må bekreftelsen av forretningsvirksomhet gjennomføres for at kravene i programmet for annonsørbekreftelse skal innfris?

Ja. Du må bekrefte forretningsvirksomheten når vi ber om dette, for å innfri kravene i programmet for annonsørbekreftelse. Hvis du ikke fullfører bekreftelsen av forretningsvirksomhet, settes kontoen din på pause så fort den aktuelle tidsfristen utløper.

Hvilke krav stilles i bekreftelsen av forretningsvirksomhet?

Etter å ha evaluert informasjonen som sendes inn ved bekreftelse av forretningsvirksomhet, kan Google konkludere med at bedriftens praksis, virksomhet eller forretningsmodell er utydelig. Dette kan ha flere årsaker, blant annet disse:

• Det blir sendt inn unøyaktig eller inkonsekvent informasjon til bekreftelsesprogrammet.
  • Det finnes ubekreftede relasjoner med tredjeparter eller annonserte merkevarer (der dette er aktuelt).
  • Det er uklart hvilken bedrift som er sluttleverandør av produktene eller tjenestene som markedsføres.
  • Det sendes inn ugyldig, irrelevant eller utilstrekkelig dokumentasjon.
  • Navnet du oppga, samsvarer ikke med navnet på den gyldige legitimasjonen din, eller organisasjonsnavnet du oppga, er ikke det samme som organisasjonens juridiske navn, slik det er oppgitt i forretningsdokumentene du har sendt inn.

Ethvert av de ovennevnte punktene beskriver forhold som gjør at du ikke innfrir kravene i dette bekreftelsesprogrammet.

Om annonsørsiden og bekjentgjørelser i annonser

Når brukerne har tillit til annonsørene på plattformene våre, er det enklere for oss å sørge for at alle har nytte av produktene og tjenestene våre og får en god opplevelse på nettet. Dette innebærer at vi legger ut informasjon om hvem annonsørene våre er, hvor de holder til, og om annonsekampanjene deres. Finn ut mer om åpenhet rundt annonser.