Technische vereisten

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Display & Video 360-gebruikers moeten voldoen aan dit Google Ads-beleid. Ga naar het Helpcentrum van Display & Video 360 voor aanvullende beperkingen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

We willen advertenties duidelijk en functioneel houden. Daarom moeten adverteerders voldoen aan bepaalde technische vereisten.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat u moet vermijden in uw advertenties. Meer informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt

Eén website per advertentiegroep

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Gebruik van meer dan één domein voor de zichtbare URL in één advertentiegroep

Voorbeeld: het gebruik van twee zichtbare URL's die worden gehost op verschillende sites
Probleemoplosser: één website per advertentiegroep
Illustrating one domain per ad group

Als uw advertentie is afgekeurd, bevat uw advertentiegroep mogelijk meer dan één hoofddomein in de zichtbare URL van uw advertentie of in uw URL op zoekwoordniveau. Houd er rekening mee dat onderbroken advertenties ook hetzelfde domein moeten gebruiken als de andere advertenties en zoekwoorden in uw advertentiegroep.

U kunt het volgende doen:

Zodra uw advertentiegroep alleen nog maar actieve en onderbroken advertenties bevat die hetzelfde domein gebruiken, vraagt u een nieuwe beoordeling aan en kijken we of we uw advertentie kunnen goedkeuren voor weergave:

1. Ga naar uw tabblad Advertenties en kijk naar de kolom Status. Plaats de muisaanwijzer op de witte tekstballon Ballon Afkeuring van de advertentie naast Afgekeurd.
  2. Klik op 'Mijn campagne opnieuw ter beoordeling indienen'. Deze link wordt alleen weergegeven als uw advertentie is afgekeurd vanwege bepaalde schendingen.
  3. Volg de instructies op het scherm om de afgekeurde advertenties in uw campagne die hiervoor in aanmerking komen, opnieuw in te dienen.

Onacceptabele HTML5-advertentie

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis HTML5-advertenties die niet goed functioneren of leeg worden weergegeven

Voorbeelden: Items insluiten in onderliggende frames, bronnen laden via niet-goedgekeurde externe bronnen, gebruik van niet-Google-lettertypen, audio- of videotags toevoegen

Probleemoplosser: onacceptabele HTML5-advertentie
  1. Zoek het probleem. Controleer de advertentie en bijbehorende content en gebruik de Google Ads HTML5 Validator om na te gaan waarom de advertentie niet goed functioneert of leeg wordt weergegeven.
  2. Bewerk de advertentie. Nadat u het probleem heeft opgelost, uploadt u de advertentie opnieuw. Hierdoor wordt de advertentie ingediend voor beoordeling.

We beoordelen de meeste advertenties binnen één werkdag, hoewel dit soms langer duurt als er een uitgebreidere beoordeling is vereist.

Accountlimieten

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Overschrijding van accountlimieten voor advertenties en andere content

rood kruis Overmatig veel inzendingen via meerdere accounts

rood kruis Campagneconfiguratie die onze systemen onnodig belast

Bekijk de accountlimieten voor meer informatie over de hoeveelheid content die we accepteren van adverteerders. Totdat u de overmatige hoeveelheid content verwijdert, kunt u mogelijk geen nieuwe campagnes, advertenties of componenten maken.

Niet-ondersteunde taal

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Advertentie of bestemmingscontent in een niet-ondersteunde targetingtaal

Voorbeeld: Talen die niet worden ondersteund door Google Ads-targeting op taal

Opmerking: De standaardtalen die beschikbaar zijn voor targeting op taal kunnen worden gebruikt in advertenties en op bestemmingen, maar voor sommige advertentie-indelingen, zoals reviewcomponenten, gelden andere taalbeperkingen. Zorg ervoor dat content voor deze indelingen is geschreven in een goedgekeurde taal.

Video niet beschikbaar

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Video's waarvan de status na inzending is gewijzigd in Verwijderd.

rood kruis Video's waarvan de status na inzending is gewijzigd in Privé.

rood kruis Video's die zijn gemarkeerd als live première.

rood kruis Video's die zijn gemarkeerd als exclusief voor sponsoren of leden.

Meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie of component aanpastZorg ervoor dat de video niet is verwijderd of als privé is gemarkeerd. Als de hostingservice van uw video niet beschikbaar is, probeert u de video te uploaden naar YouTube.

Video met beperkte toegang

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Video's met een leeftijdsbeperking door YouTube.

Bekijk meer informatie over hoe u bezwaar maakt tegen de leeftijdsbeperking voor uw video.

rood kruis Video's waarvoor een claim vanwege intellectueel eigendom geldt die is gestart door YouTube of de contenteigenaar.

rood kruis Video's die onder de contentbeperkingen van YouTube vallen.

Geografisch beperkte video

Dit is niet toegestaan:

rood kruisVideo's die niet beschikbaar zijn in een land dat de advertentie target

Voorbeelden: Een video blokkeren in specifieke gebieden na de upload.

Videocontent gewijzigd

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Video's die zijn gewijzigd nadat het advertentieblok is gemaakt.

Los dit probleem op door nieuw advertentiemateriaal te maken nadat de videocontent is gewijzigd.

Ontoelaatbare video-indeling

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Video's uploaden in een indeling die niet wordt ondersteund in Google Ads of YouTube

Voorbeeld: Poging om een videobestand te uploaden in dvdproj-indeling (iDVD-projectbestand)

Als u de video niet kunt converteren naar een geaccepteerde indeling, uploadt u een andere video die wel voldoet aan het beleid. Controleer de lijst van ondersteunde video-indelingen voor YouTube-uploads.

Onacceptabel script

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Google Ads-scripts gebruiken om beperkingen of limieten met betrekking tot het gebruik van Google Ads omzeilen of ze gebruiken voor andere niet-bedrijfsgerelateerde doeleinden

Voorbeeld: scripts gebruiken om uitvoeringslimieten te omzeilen

rood kruis Niet-ondersteunde methoden gebruiken om toegang tot de Google Ads-scripts te krijgen

Opmerking: Acceptabele methoden worden beschreven in de scriptdocumentatie.

rood kruis Overmatig of onrechtmatig gebruik van scripts, waaronder onredelijke verzoekvolumes

rood kruis Scripts die de functies, prestaties of functionaliteit van het Google Ads-platform wijzigen, verstoren of uitschakelen

rood kruis Niet voldoen aan de praktische tips wanneer u scripts gebruikt om dagelijks gegevens voor meer dan één miljoen entiteiten (zoals zoekwoorden of advertenties) te lezen of meer dan 100.000 entiteiten te bewerken

Opmerking: Raadpleeg de scriptdocumentatie voor praktische tips.

Controleer uw scripts op grove of overmatige activiteit en bewerk ze vervolgens zodat ze voldoen aan dit beleid.

Beleidshandhaving voor Google Ads-scripts

Recht om scripts te controleren

Google kan Google Ads-scriptactiviteiten bijhouden en controleren. Als onderdeel van dergelijke onderzoeken kan Google uw script openen, controleren en gebruiken om bijvoorbeeld beveiligingsproblemen op te sporen die van invloed kunnen zijn op Google of zijn gebruikers. Op verzoek van Google moet u Google toegang verlenen tot al uw Google Ads-scripts (ook als ze buiten Google Ads zijn opgeslagen). U moet dit binnen twee werkdagen na ontvangst van het verzoek doen.

U mag dergelijke controles en audits niet verstoren en ook niet anderszins uw Google ads-scriptactiviteit voor Google verborgen houden.

Melding en gevolgen van schendingen

Als u een of meer van deze beleidsregels schendt, stuurt Google een melding naar de e-mailadressen van de gebruikers die beheerderstoegang hebben voor uw Mijn Klantencentrum- of Google Ads-account. U moet mogelijk ook aanvullende contactgegevens verstrekken. Als u de schendingen niet binnen twee werkdagen na melding oplost, kan Google alle scripts in uw manageraccount of Google Ads-account opschorten en/of uw algemene limieten beperken.

Als Google redelijkerwijs gelooft dat u deze beleidsregels ernstig heeft geschonden (bijvoorbeeld als uw gebruik van scripts de functies, prestaties of functionaliteit van het Google Ads-platform verstoort of uitschakelt), kan Google daarnaast alle scripts in uw manageraccount of Google Ads-account opschorten zonder voorafgaande kennisgeving.

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over ons beleid, kunt u ons dat laten weten: neem contact op met Google Ads-support