Videoprojektin tuominen Google Adsiin

Kun Google Ads ‑tilisi on linkitetty Ads Creative Studioon, voit tuoda videoita Google Adsiin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Ennen kuin aloitat

• Google Ads ‐tilisi tilan on oltava Aktiivinen. Peruutetut tilit voidaan aktivoida uudelleen.
  • Ads Creative Studion käyttäjän, jolla on muokkausoikeudet tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, on siirrettävä projekti ensin Ads Creative Studiosta.

Videoprojektin tuominen Google Adsiin

Jotta voit siirtää videoprojektin Ads Creative Studiosta, sinulla on oltava Google Ads ‐tili. Importointi tapahtuu näin:

1. Aloita tuonti.
  2. Tarkasta ja muokkaa.
  3. Valitse YouTube-kanava.
  4. Lataa videot YouTubeen.
  5. Lataa videotiedot.

Kun olet nimennyt projektin, voit poistua sivulta ja palata myöhemmin tekemään prosessin muut vaiheet. Jos haluat nähdä kaikki tuodut projektit ja niiden tilan, valitse Labs > Tuonti Ads Creative Studiosta.

Vaihe 1: Aloita tuonti

1. Sign in to your Google Ads account.
  2. Valitse navigointivalikosta Labs.
  3. Valitse Tuonti Ads Creative Studiosta.
  4. Etsi videoprojekti, jonka haluat tuoda. Klikkaa projektin Toimenpiteet-sarakkeesta Tuo.
  5. Varmista, että lista sisältää ne videot, jotka haluat tuoda. Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Jatka. Jos saat virheilmoituksen, lue ohjeet ongelmatilanteisiin.

Vaihe 2: Tarkasta ja muokkaa

Importoituun projektiin tekemäsi muutokset vaikuttavat vain Google Adsissa olevaan projektin versioon.

1. (Valinnainen) Lisää projektille helposti muistettava nimi siltä varalta, että sinun on katsottava projektia myöhemmin uudelleen. Kun olet nimennyt projektin, voit poistua sivulta milloin tahansa ja palata myöhemmin jatkamaan tuontiprosessia.
  2. (Valinnainen) Tarkasta Ads Creative Studiossa määritetyt videon nimet ja kohdistusehdot.
    1. Muokkaa videoiden nimiä.
    2. Lisää videoiden kuvaukset.
    3. Tarkasta kohdistusehdot. Voit muokata niitä myöhemmin tai käyttää niitä kohdistusasetuksiisi, kun lisäät videon kampanjaan.
  3. Valitse kaikki YouTubeen ladattavat videot. Huom. Jos et valitse kaikkia videoita tässä vaiheessa, et voi ladata videoita myöhemmin. Sen sijaan voit ladata jäljellä olevat videot toistamalla vaiheen 1.
  4. Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Jatka.

Vaihe 3: Valitse kanava

1. Valitse YouTube-kanava, jolle videot ladataan. Videot ladataan piilotettuina valitsemallesi kanavalle.
    • Yksityinen kanava – Lataa sisältöä yksityiselle, Googlen hallinnoimalle kanavalle. Tämä kanava ei ole selattavissa YouTubessa muiden kanavien tapaan. Tätä vaihtoehtoa suositellaan, jos sinulla ei ole lupaa ladata videoita mainostajasi YouTube-kanavalle tai jos haluat pitää nämä videot erillään oman kanavasi videoista.
    • Oma kanava: Lataa sisältöä kanavalle, johon sinulla on lupa ladata (samalla Google-tilillä kuin Google Adsissa). Tätä vaihtoehtoa suositellaan, jos haluat saada videoiden täydet käyttöoikeudet sekä pääsyn analytiikkaan ja muihin YouTube Studion ominaisuuksiin. Jos valitset tämän vaihtoehdon ja etsimääsi YouTube-kanavaa ei löydy, pyydä kanavan järjestelmänvalvojaa lisäämään sinut kanavan muokkaajaksi tai hallinnoijaksi käyttämällä Google-tilisi sähköpostiosoitetta. Jos et näe etsimääsi, voit jatkaa latausta myöhemmin.
  2. Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Jatka.

YouTube-kanavavaihtoehtojen vertailu

Tutustu kanavatyyppien hyötyihin ja haittoihin ja katso, mikä kanavatyyppi vastaa parhaiten tarpeitasi.

Yksityinen kanava

Hyödyt
  • Voit ladata sisältöä kanavalle nopeasti, jos sinulla ei ole pääsyä brändikanavalle
  • Brändikanavasi ei täyty turhista piilotetuista videoista
  • Kanavalle voi ladata sisältöä nopeasti kuka tahansa, jolla on pääsy Google Ads ‐tilille
Mahdolliset haitat
  • Ei ole yhteensopiva sellaisten mainosominaisuuksien kanssa, jotka edellyttävät YouTube-kanavan elementtejä (esim. logon tai nimen)
  • Ei pääsyä analytiikkaan, videota ei voi muokata suoraan
  • Videoita ei voi siirtää omalle kanavalle myöhemmin
  • Jaettavia soittolistoja ei voi luoda
Sopii parhaiten
  • Nopeille latauksille, kun et ole varma, kehen ottaa yhteyttä brändikanavalle latausta varten
  • Vakiomuotoisille Puskuri- ja In-Stream-kampanjoille

Oma kanava (tai brändikanava)

Hyödyt
  • Videot ladataan kanavalle, jota voit hallinnoida
  • Saat analytiikkatietoja videoista ja voit muokata niitä YouTube Studiossa
  • Videot ovat oletuksena piilotettuja, joten ne eivät ole julkisia tai haettavissa, jollet halua
  • Videot voidaan määrittää julkisiksi kaikille tilaajille
  • Videot voi lisätä yksityisille tai julkisille soittolistoille
Mahdolliset haitat
Sopii parhaiten
  • Brändeille, jotka haluavat säilyttää kaiken videosisällön yhdessä paikassa
  • Kaikille videomainostyypeille

Vaihe 4: Lataa videoita YouTubeen

1. Odota, että videot latautuvat.
  2. Jos videoiden lataamisessa on virheitä, voit tarkistaa ne täältä. Saat apua virheiden korjaamiseen kohdasta Videoiden importointivirheiden korjaaminen.
  3. Kun lataus on valmis, klikkaa Jatka.

Vaihe 5: Lataa videotiedot

Kun videot on ladattu, voit ladata videotiedot ja käyttää niitä kampanjassa. Voit joko ladata videotietotaulukon, joka sisältää videoiden nimet ja tunnukset, jotka voit lisätä manuaalisesti kampanjoihisi, tai voit ladata taulukon, jonka avulla voit luoda Google Ads ‐kampanjan tai muokata sitä Google Ads Editorilla.

Molemmissa taulukoissa on seuraavat tiedot:

• Latauksen päivämäärä
  • Google Ads ‐kampanjatiedot: kampanja, mainosryhmä, mainoksen nimi, näkyvä URL-osoite ja lopullinen URL
  • Videotunnus
  • YouTube-otsikko
  • YouTube-kuvaus
  • Ads Creative Studio ‐sääntöjen tiedot: sijainnit, kielet, aiheet, yleisö ja demografiset tiedot

Valitse itsellesi parhaiten sopiva tyyppi

Käytä Google Ads Editor ‐taulukkoa seuraavissa tapauksissa:

• Käytät paljon eri muunnelmia ja kohdistustietoja ja haluat säästää aikaa tietojen kopioimisessa.

Käytä videotietotaulukkoa, jos

• käytät vähemmän muunnelmia ja kohdistustietoja
  • sinun on lähetettävä tiedot ulkoiselle mediatoimistolle, joka voi käyttää videotunnuksia ja kohdistustietoja kampanjan luomiseen.

Videotietotaulukon lataaminen

1. Klikkaa Lataa. Näkyviin tulee ikkuna, jossa on kaksi vaihtoehtoa. Molemmat tiedostot ovat CSV-muodossa.
  2. Klikkaa Lataa videotiedot.
  3. Jatka valitsemalla uudelleen Lataa. Tiedosto ladataan tietokoneellesi. Jos et halua ladata sitä heti, voit milloin tahansa palata Labsiin lataamaan tiedoston.
  4. Klikkaa Valmis. Siirryt takaisin tuontilistaan.

Näin käytät videotietotaulukkoa

Jos haluat luoda kampanjan manuaalisesti videolistasta, jossa on YouTube- ja kohdistustiedot, käytä videotietotaulukkoa.

Kampanjan, mainosryhmän ja mainoksen nimien muokkaaminen

Videotietotaulukossa kampanjoilla ja mainosryhmillä on yleinen nimi, esimerkiksi "Kampanja 1" ja "Mainosryhmä 1". Ads Creative Studiossa käytetään muunnelman nimeä mainoksen nimenä. Päivitä nämä nimet tarpeen mukaan.

Latauspäivä Kampanja Mainosryhmä Mainoksen nimi Näkyvä URL-osoite Lopullinen URL Videotunnus Mainostyyppi Videon nimi Kuvaus
31.10.2025 Kampanja 6 Mainosryhmä 1 Urheilu     12345   Urheilu
31.10.2025 Kampanja 11 Mainosryhmä 1 Ruoka     12345   Ruoka
31.10.2025 Kampanja 23 Mainosryhmä 1 Terveys ja kuntoilu     12345   Terveys ja kuntoilu
31.10.2025 Kampanja 24 Mainosryhmä 1 Elokuvat     12345   Elokuvat
31.10.2025 Kampanja 25 Mainosryhmä 1 Autot     12345   Autot
31.10.2025 Kampanja 26 Mainosryhmä 1 Kauneus     12345   Kauneus
31.10.2025 Kampanja 27 Mainosryhmä 1 Vastinetta rahoilleen etsivät     12345   Vastinetta rahoilleen etsivät
31.10.2025 Kampanja 28 Mainosryhmä 1 Musiikin harrastajat     12345   Musiikin harrastajat

Kohdistustietojen käyttäminen kampanjaa luotaessa

Videotietotaulukon Ads Creative Studio ‐sääntöjä käytetään viitteenä määritettäessä kohdistustietoja Google Ads ‐kampanjoissa. Sääntöjä ei voi käyttää suoraan kohdistuksen määrittämiseen Google Adsissa. Kun luot kampanjaa, mainosryhmiä ja mainoksia, muista käyttää säännöissä määritettyä kohdistusta kullekin videolle.

Google Ads Editor ‐taulukon lataaminen

1. Klikkaa Lataa. Näkyviin tulee ikkuna, jossa on kaksi vaihtoehtoa. Molemmat tiedostot ovat CSV-muodossa.
  2. Klikkaa Lataa Google Ads Editor ‑dataa sisältävä CSV-tiedosto. Tämä tiedosto sisältää Google Ads ‐kampanjan oletushierarkian sekä Ads Creative Studiossa määritetyt kohdistusarvot.
  3. Valitse Google Ads ‐kampanjatyyppi: Aktivoiva videokampanja, Tavoittavuus tai vakiotyyppinen, Tavoittavuus (ei-ohitettava) tai Tavoittavuus (puskuri).
  4. Lisää projektin nimi, jotta tunnistat kampanjan. Tätä projektin nimeä käytetään CSV-tiedoston nimenä, ja se sisällytetään Google Ads ‐kampanjoiden ja ‐mainosryhmien nimiin. Jos esimerkiksi lisäät projektin nimeksi "Omat videomainokset", ladattavan CSV-tiedoston nimi on "Omat videomainokset.csv". Kampanjan nimi on "ACS_Omat videomainokset_kampanja_1". Mainosryhmät nimetään puolestaan näin: "ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1" ja niin edelleen.
  5. Jatka valitsemalla uudelleen Lataa. Tiedosto ladataan tietokoneellesi. Jos et halua ladata sitä heti, voit milloin tahansa palata Labsiin lataamaan tiedoston.
  6. Klikkaa Valmis. Siirryt takaisin tuontilistaan.

Google Ads Editor ‐taulukon käyttäminen

Jos sinun pitää luoda täysin uusia kampanjoita ja mainosryhmiä Ads Creative Studiossa määritettyjen kohdistussääntöjen perusteella, voit importoida ne kerralla Google Ads Editorin avulla. Sinun on annettava joitakin lisätietoja ennen kuin voit viedä muutokset Google Ads ‐tilillesi. Lue lisää alta.

Kampanjoiden, mainosryhmien ja mainosten nimet

Kun lataat Google Ads Editorin CSV-tiedoston, sinua pyydetään lisäämään projektin nimi. Tätä projektin nimeä käytetään CSV-tiedoston nimenä, ja se sisällytetään Google Ads ‐kampanjoiden ja ‐mainosryhmien nimiin. Jos projektin nimenä on esimerkiksi "Omat videomainokset", taulukon kampanjoiden ja mainosryhmien nimet ovat "ACS_Omat videomainokset_kampanja_1" ja "ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1". Ads Creative Studiossa käytetään muunnelman nimeä mainoksen nimenä. Voit päivittää nimet tarpeen mukaan.

Kampanja Kampanjatyyppi Tunnus Mainosryhmä Mainosryhmän tyyppi Mainoksen nimi
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1 Video (konversioiden lisääminen)
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1 Responsiivinen video
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1   12345 ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1   67890 ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1
ACS_Omat videomainokset_kampanja_1     ACS_Omat videomainokset_mainosryhmä_1   Ruoka

CSV-tiedoston tuonti Google Ads Editoriin

Tuo CSV Google Ads Editoriin ja klikkaa Lopeta ja tarkista muutokset.

Kohdistustietojen tarkistaminen kommenteista

Ads Creative Studio ei tue yhtä monia kohdistusvaihtoehtoja kuin Google Ads. Jos Ads Creative Studion käyttäjä haluaa käyttää sellaisia Google Adsin kohdistusvaihtoehtoja, joita ei ole Ads Creative Studiossa, hän voi lisätä omia signaaleja. Nämä signaalit näkyvät kommentteina mainosryhmätasolla Google Ads Editorissa. Tarkista näistä kommenteista, mihin on tarkoitus kohdistaa.

Kampanjamuutosten tarkistaminen ja puuttuvien tietojen lisääminen

Ads Creative Studiossa määritetty kohdistus määrää kampanjan ja mainosryhmän rakenteen Google Ads Editorissa. Tarkasta muutokset ja lisää puuttuvat tiedot ennen kuin viet ne tilillesi.

1. Tarkasta tuodut muutokset. Virheet ja varoitukset on listattu Google Ads Editorissa. Sinun on täytettävä puuttuvat tiedot:
    1. Kampanjatiedot:
      • Budjetti
      • Budjettityyppi (keskimääräinen päiväbudjetti vs. kampanja yhteensä)
      • Alkamis- ja päättymispäivä (Huom. Jos et lisää alkamispäivää, tällöin käytetään nykyistä päivämäärää, kun importoit taulukon.)
      • Hintatarjousstrategia (mainosryhmän tyypin mukaan)
    2. Mainosryhmän tiedot:
      • Hintatarjoustavoite hintatarjousstrategian perusteella (esimerkiksi katselukertakohtainen hinta, tuhannen impression hinta tai hankintakohtainen hinta)
    3. Mainoksen tiedot
      • Näkyvä URL-osoite
      • Lopullinen URL
      • (Valinnainen) Mainostyypin perusteella: toimintakehotus, otsikko ja kuvaus
  2. Kun olet tarkastanut muutokset, ota ne käyttöön Google Ads ‐tililläsi klikkaamalla Julkaise.

Tuontien hakeminen ja jatkaminen

Jos tuonti keskeytyy, voit jatkaa sitä milloin tahansa.

1.  Sign in to your Google Ads account.
  2. Valitse navigointivalikosta Labs.
  3. Valitse Importointi Ads Creative Studiosta.
  4. Etsi tuonti luettelosta.
  5. Klikkaa Jatka importoimista ja jatka sitten importointivaiheita.
Jos olet saanut projektin importoinnin valmiiksi, voit milloin tahansa ladata videotiedot uudelleen. Etsi tuontilistasta Toimenpiteet-sarake ja klikkaa Lataa videotiedot.

Videon tuontivirheiden korjaaminen

Yleisten latausongelmien ratkaiseminen YouTubessa

Jos sinulla on ongelmia videoiden lataamisessa YouTubeen, tarkista seuraavat asiat:

• Jos et voi valita YouTube-kanavaa, varmista, että sinulla on lupa lataamiseen.
  • Jos saat virheilmoituksen, kun lataat videota, tarkista seuraavat yleiset ongelmat:
    • YouTube-videon nimessä on yli 95 merkkiä.
    • YouTube-videon kuvauksessa on yli 5 000 merkkiä.
    • YouTube-videon kuvauksessa on ei-tuettuja merkkejä (< tai >).
    • YouTube-kanavan latausrajat on ylitetty. Yritä uudelleen 24 tunnin kuluttua.
  • Lisää ohjeita ongelmatilanteisiin löydät YouTuben ohjekeskuksen kohdasta Yleisiä latausvirheitä.