Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Campagnes

HTML5-advertenties voor AdMob-campagnes

HTML5-advertenties zijn opvallende, interactieve advertenties op basis van HTML5-bestanden die in Google Web Designer zijn gemaakt. U kunt HTML5-advertenties en andere webcontent ontwerpen en samenstellen in de geïntegreerde visuele en code-interfaces van Google Web Designer .Daarna kunt u de bestanden in zip-indeling exporteren en uploaden als u uw campagne maakt in AdMob.

Opmerking: HTML5-advertenties zijn alleen beschikbaar als u adverteert voor een website of een app die ergens anders wordt gehost.

Sommige componenten van Google Web Designer worden niet ondersteund in AdMob.

Aan de slag gaan met Google Web Designer

Google Web Designer is een geavanceerde webapplicatie waarmee u html5-advertenties en andere webcontent kunt ontwerpen en samenstellen in een geïntegreerde visuele en code-interface. In de ontwerpweergave van Google Web Designer kunt u content maken met behulp van tekengereedschappen, tekst en 3D-objecten. Ook kunt u objecten en gebeurtenissen animeren op een tijdlijn. Als u uw content heeft gemaakt, maakt Google Web Designer overzichtelijke (door mensen leesbare) HTML5-, css3- en JavaScript-bestanden.

U kunt met Google Web Designer HTML5-advertenties maken voor gebruik in AdMob-advertenties. Download eerst Google Web Designer en volg daarna de instructies in het Helpcentrum van Google Web Designer om een advertentie te maken.

Maak een compleet nieuwe advertentie via de AdMob-omgeving of gebruik een template die het Google AdMob-platform ondersteunt.

Advertenties moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.

Ondersteunde opmaak voor html5-advertenties

Bekijk de volgende lijst van vereisten om ervoor te zorgen dat uw html5-advertenties correct zijn opgemaakt.

Alle HTML5-advertenties
Bestandstype

zip

Een zip-bestand kan een van de volgende bestandstypen bevatten:

• css
  • JS
  • HTML
  • svg
  • gif
  • png
  • jpg
  • jpeg
Bestandsgrootte

150 KB of kleiner

Advertentieformaat
  • 320 x 50: leaderboard voor mobiel
  • 480 x 32: banner voor mobiel (landschap)
  • 320 x 100: grote banner voor mobiel
  • 468 x 60: banner
  • 728 x 90: leaderboard
  • 300 x 250: inline rechthoek
  • 320 x 480: interstitial voor smartphones (portret)
  • 480 x 320: interstitial voor smartphones (landschap)
  • 768 x 1024: interstitial voor tablets (portret)
  • 1024 x 768: interstitial voor tablets (landschap)
Voorbeeld van afbeeldingsformaat

728 x 90: leaderboard

468 x 60: banner

320 x 50: leaderboard voor mobiel

300 x 250: inline rechthoek

Raadpleeg het Google Ads-beleid inzake beeldadvertenties voor meer informatie.

Ondersteunde functies

Belangrijk

• Alleen HTML5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer, worden ondersteund.
  • De items in het zip-bestand kunnen een combinatie zijn van de ondersteunde bestandstypen. Zie het gedeelte Bestandstypen in deze tabel.
  • Alle afbeeldingen die in html5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen tikcomponenten worden ondersteund. Video's en kaarten worden niet ondersteund.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in html5-advertenties.
HTML5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer
Advertentieomgeving Als u uw advertentie in Google Web Designer maakt, moet u AdMob invoeren als de omgeving.
Ondersteunde componenten
  • Tikgebied
  • iFrame
  • Veegbare galerij
  • Carrouselgalerij
  • 360°-galerij
  • Galerijnavigatie
  • Afbeeldingsknop
  • Spritesheet
Publiceren voor AdMob In Google Web Designer:
  1. Klik op de knop Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het zip-bestand naar AdMob.
Beperkingen

Belangrijk

• Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Alle afbeeldingen die in HTML5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in html5-advertenties.

HTML5-advertentievelden

• Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
  • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
  • Advertentiemateriaal: Upload vanaf uw computer 1 .zip-bestand met een HTML5-advertentie, gemaakt in Google Web Designer, die u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.