Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Kampanjat

Kampanjatulosten analysointi

Kampanja-sivulla on muokattavissa oleva raporttinäkymä kampanjadatastasi. Voit valita suodattimia, ulottuvuuksia ja mittareita, joiden avulla haluat analysoida kampanjasi tuloksia. Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin siitä, mitä kampanjasivulta löytyy:

Suodattimet

Käyttämällä suodattimia pystyt helpommin tulkitsemaan raportointidataa, havaitsemaan trendejä ja perehtymään juuri niihin tietoihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Päivämääräsuodatin

Päivämääräsuodattimen avulla voit tarkentaa Kampanja-sivulla näkyvän datan aikaväliä. Voit valita tietyn päivämäärän kalenterista tai jonkin suhteellisen aikavälin, kuten "Tänään" tai "7 viime päivää". Vertailujakso on oletuksena näkyvissä, mutta voit laittaa sen pois päältä klikkaamalla Vertaa-valitsinta.

Tämä suodatin on pakollinen, ja sitä käytetään oletuksena kaikissa raporteissasi. Voit kuitenkin muuttaa oletusasetuksia muokkaamalla suodatinta.

Muut suodattimet

Voit käyttää raporttitaulukon suodattamiseen myös seuraavia suodattimia:
  • Kampanjan tila: Sisällytä kampanjat, jotka vastaavat valittuja tiloja. Kampanjataulukko sisältää oletuksena kaikki kampanjatilat lukuun ottamatta itse poistamiasi kampanjoita. Lue lisää kampanjan tiloista
  • Kampanjan nimi: Suodata kampanjan nimen mukaan.
  • Kampanjatyyppi: Sisällytä kampanjat, jotka vastaavat valittua kampanjatyyppiä: oman yrityksen mainos tai suoramyynti
  • Tavoitetyyppi: Suodata kampanjat valittujen tavoitetyyppien mukaan.
  • Sijoittelun sovelluskauppatunnus: Suodata sijoittelusovelluksen sovelluskauppatunnuksen tai paketin nimen mukaan. Sijoittelusovelluksella tarkoitetaan sovellusta, jossa näkyy toiseen sovellukseen liittyviä mainoksia. Jos haluat käyttää tätä suodatinta, sinun on valittava myös Sijoittelu-ulottuvuus.
  • Sijoittelun nimi: Suodata sijoittelun nimen mukaan. Sijoittelusovelluksella tarkoitetaan sovellusta, jossa näkyy toiseen sovellukseen liittyviä mainoksia. Jos haluat käyttää tätä suodatinta, sinun on valittava myös Sijoittelu-ulottuvuus.

Ulottuvuudet, mittarit ja määritteet

Ulottuvuudet, mittarit ja määritteet löytyvät oikealla olevasta sivupalkista. Voit avata tai sulkea sivupalkin klikkaamalla Muokkaa. Klikkaa sitten ulottuvuuksia, mittareita ja määritteitä, jotka haluat lisätä raporttiin tai poistaa siitä. Voit myös muuttaa sarakkeiden järjestystä vetämällä sivupalkissa olevia ulottuvuuksia, mittareita ja määritteitä.

Ulottuvuudet

Ulottuvuudet vaikuttavat siihen, miten raportti järjestetään. Jos esimerkiksi haluat nähdä kampanjasi impressiot maittain eriteltyinä, lisää Maa-ulottuvuus. Kun lisäät uusia ulottuvuuksia, saat entistä tarkempaa dataa uudelleen järjestettynä.

Seuraavat ulottuvuudet ovat käytettävissä Kampanja-sivulla:

• Sijoittelu: Sovellus, jossa näkyy toista sovellusta mainostavia mainoksia.
  • Päivämäärä: Katso kampanjatulokset valitun aikavälin mukaan eriteltynä. Valitse aikaväli päivämääräsuodattimesta.
  • Mainos: Kampanjassa näkyvä mainos. Voit katsoa tai muokata mainosta klikkaamalla linkkiä.
  • Maa: Katso kampanjatulokset maittain.
  • Mainosmuoto: Miten ja missä mainokset näkyvät sovelluksessasi. Lue lisää mainosmuodoista.

Mittarit

Mittarit kuvaavat raportin sisältämän datan tyyppiä. Kun lisäät ulottuvuuksia, mittariarvot lasketaan uudelleen uuden järjestyksen tai ulottuvuusryhmittelyjen perusteella. Seuraavat mittarit ovat käytettävissä Kampanja-sivulla:

• Impressiot: Käyttäjille näkyneiden mainosten kokonaismäärä.
  • Klikkaukset: Mainoksen saamien klikkausten määrä.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen saamien klikkausten määrä jaettuna mainoksen impressioiden määrällä.
  • Asennukset: Kuinka monta kertaa sovelluksesi on ladattu laitteelle.
  • Arvioitu hinta: Arvioitu hinta, jonka maksat, jos kampanjamainos näkyy tuloja tuottavan mainoksen sijasta.
  • Keskimääräinen hinta asennusta kohti: Keskimääräinen asennuskohtainen hinta. Tämä tarkoittaa keskimääräistä summaa, joka on käytetty uuden käyttäjän saamiseksi sovelluksellesi.

Määritteet

Määritteet ovat kampanjasi yleisiä tietoja, kuten alkamispäivä tai tila. Seuraavat määritteet ovat käytettävissä Kampanja-sivulla:

• Kampanjan tila: Kampanjasi tila. Lue lisää kampanjan tiloista
  • Kampanjan alkamispäivä: Päivä, jona kampanja alkaa raportoida impressioita, klikkauksia ja muita mittareita.
  • Kampanjan päättymispäivä: Päivä, jona kampanja lakkaa raportoimasta impressioita, klikkauksia ja muita mittareita.
  • Elinkaaren aikainen edistyminen: Miten kampanjoidesi tavoitteiden saavuttaminen edistyy valitulla aikavälillä.
  • Kampanjatyyppi: Kampanjan tyyppi:
    • Oman yrityksen mainos – mainostaa omia sovelluksiasi tai verkkosivustojasi
    • Suora myynti – myy mainosinventaaria tietylle mainostajalle
  • Mainoksen tila: Kampanjasi mainosten tila. Lue lisää mainosten tiloista
  • Mainostyyppi: Sovelluksen käyttäjille näkyvän mainoksen tyyppi. Valitset mainostyypin luodessasi mainosyksikköä. Kun mainosyksikkö pyytää mainosta, se vastaanottaa ainoastaan valittua mainostyyppiä vastaavia mainoksia.
  • Sijoittelun sovelluskaupan tunnus: Sen sovelluksen sovelluskauppatunnus tai paketin nimi, jossa näkyy toiseen sovellukseen liittyviä mainoksia.

Elinkaaren aikainen edistyminen

Elinkaaren aikainen edistyminen ‑sarakkeesta näet, miten kampanjan tavoitteen saavuttaminen edistyy. Edistymistä mittaavista palkeista voit saada lisätietoa kunkin kampanjan edistymisestä. Edistymisdata päivittyy kahden tunnin välein.

Välitetyt mainokset ‑tavoitetyyppiä käyttäessäsi näet Elinkaaren aikainen edistyminen ‑sarakkeesta, onko mainoksesi järjestetty välitystä varten käyttämällä manuaalista todellista tuhannen impression hintaa vai onko ne optimoitu täydennystä varten.

Arvioitu hinta

Arvioitu hinta tarkoittaa arvioituja tuloja, jotka saatat menettää julkaisemalla kampanjamainoksen tuloja tuottavan mainoksen sijaan. Kampanjamainokset ovat peräisin oman yrityksen mainoskampanjoistasi tai suoramyyntikampanjoistasi, kun taas tuloja tuottavat mainokset ovat peräisin välityksestä ja hintatarjouksista.

AdMob-kampanjat ovat aina maksuttomia, mutta kampanjamainoksen näkyminen tarkoittaa, että näkymättä jää mainos, joka olisi tuottanut tuloja. Voit ajatella arvioitua hintaa tuloina, joista luovut, jotta voit saada konversioita kampanjamainoksilla.

AdMob-kampanjat optimoivat impressiosi niin, että saat mahdollisimman paljon konversioita ja arvioitu hinta pysyy asennuskohtaista tavoitehintaa pienempänä.