Suprimir programari maliciós o no segur

El programari maliciós és un programari que o no és segur o bé no és desitjat i que pot robar informació personal o malmetre el vostre dispositiu.

És possible que tingueu programari maliciós al dispositiu si:

• Google ha tancat la sessió del vostre Compte de Google al dispositiu per protegir-vos del programari maliciós.
  • Observeu indicis sospitosos al dispositiu, com ara anuncis emergents que no desapareixen.

Trobar més indicis de programari maliciós

Símptomes del dispositiu

• Es mostren alertes sobre un virus o sobre un dispositiu infectat.
  • El programari antivirus que utilitzeu ja no funciona o no s'executa.
  • Es produeix una disminució significativa de la velocitat de funcionament del dispositiu.
  • Es produeix una disminució significativa i inesperada de l'espai d'emmagatzematge del dispositiu.
  • El dispositiu deixa de funcionar correctament o no funciona.

Símptomes del navegador

• Es mostren alertes sobre un virus o sobre un dispositiu infectat.
  • Els anuncis emergents o les pestanyes noves no desapareixen.
  • Les barres d'eines o les extensions de Chrome no desitjades tornen a mostrar-se.
  • Sembla que no pugueu controlar la navegació i el navegador us redirigeix a pàgines o anuncis que no reconeixeu.
  • La pàgina d'inici de Chrome o el motor de cerca canvien constantment sense el vostre permís.

Altres símptomes

Els vostres contactes han rebut missatges de mitjans socials o correus electrònics vostres sense que els hàgiu enviat.

Pas 1: suprimiu el programari maliciós

Ordinadors Windows

Per obtenir més informació sobre com podeu suprimir programari no segur, aneu a l'assistència de Microsoft.

Ordinadors Mac

Per suprimir programari perjudicial no desitjat, podeu fer-ho manualment.

Per obtenir més informació sobre com podeu suprimir programari perjudicial, aneu a la pàgina d'assistència d'Apple.

Chromebooks

Podeu suprimir les aplicacions no desitjades del Chromebook.

Consell: si un lloc web fraudulent fa que el Chromebook es bloquegi, podeu desbloquejar-lo.

Pas 2: suprimiu les extensions del navegador que no siguin de confiança

Si utilitzeu Chrome, desinstal·leu les extensions del navegador Chrome que no siguin necessàries o de confiança, o que procedeixin de fonts que no siguin Chrome Web Store.

Si feu servir un altre navegador, consulteu el centre d'ajuda corresponent per obtenir informació sobre com podeu desinstal·lar extensions en què ja no confieu.

Pas 3: restabliu la configuració del navegador

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  • Mac: a "Restableix la configuració", feu clic a Restableix la configuració als valors predeterminats originals i, a continuació, Restableix la configuració.
  • Windows: a "Restableix i neteja", feu clic a Restableix la configuració i, a continuació, Restableix la configuració.

Si restabliu la configuració del navegador, és possible que hàgiu de tornar a activar algunes extensions. Per activar extensions, a la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Més eines i, a continuació, Extensions. Activeu només les extensions de confiança.

Pas 4: actualitzeu el sistema operatiu

Per consultar els passos per actualitzar el sistema operatiu, aneu al centre d'ajuda del fabricant.

Pas 5: feu una Comprovació de seguretat

1. A l'ordinador, obriu un navegador web, com ara Chrome.
  2. Aneu a myaccount.google.com/security-checkup.
  3. Per resoldre qualsevol problema de seguretat del compte, seguiu els passos en pantalla.

Consell: seguiu l'enllaç següent per obtenir més informació sobre com podeu revisar la configuració del compte i protegir-lo.

Si continueu detectant indicis de programari maliciós

Si continueu detectant indicis de programari maliciós, és possible que hàgiu de restablir les dades de fàbrica del dispositiu o seguir altres passos específics del dispositiu. Contacteu amb el fabricant per obtenir més instruccions.