Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Klassieke sites converteren naar nieuwe sites

Belangrijk: Dit artikel is alleen van toepassing op mensen die Sites gebruiken met een persoonlijk account. Als je een Google-account via je school of werk gebruikt, bekijk je meer informatie over de overgangstijdlijn.

Tijdlijn voor migratie van sites

Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke sites niet meer worden bekeken door anderen. Als je wilt dat je websites zichtbaar blijven, moet je ze vóór 1 september 2021 converteren naar de nieuwe versie van Google Sites en ze publiceren.

Je kunt de Beheerder in de klassieke versie van Sites gebruiken om je websites over te zetten. Hiervoor doe je het volgende:

• Converteer je websites als niet-gepubliceerde concepten naar de nieuwe versie.
  • Download je websites als je gearchiveerde versies van je websites wilt opslaan.
  • Verwijder websites die je niet meer nodig hebt.

Als je vóór 1 september niets hebt gedaan, gebeurt het volgende met klassieke sites waarvan je de eigenaar bent:

• Ze worden automatisch gedownload als archief en opgeslagen in je Google Drive.
  • Ze worden vervangen door concepten in de nieuwe versie van Google Sites die je kunt bekijken en publiceren.
    • Belangrijk: Sites met meer dan 5000 pagina's worden in de nieuwe versie van Google Sites misschien niet vervangen door een concept.

Meer informatie over wat er gebeurt als je niets doet

Nagaan of je je klassieke site kunt converteren

Je kunt de meeste klassieke sites naar nieuwe sites converteren. Als je je site niet kunt converteren, kun je een nieuwe site maken.

1. Open op een computer een klassieke site. Neem contact op met de site-eigenaar als je niet de eigenaar bent.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Settings Grey.
  3. Klik op Site beheren.
  4. Klik in het linkermenu op Converteren naar de nieuwe versie van Sites. Als je deze tekst niet ziet, kun je je content kopiëren naar de nieuwe versie van Sites.
Je site converteren

Een klassieke site kan automatisch worden gemigreerd naar de nieuwe versie van Sites als één van de eigenaren van de klassieke site voldoet aan de volgende criteria:

• Het account van de eigenaar mag niet zijn gedeactiveerd.
  • De eigenaar is geen Google-groep. Google-groepen kunnen geen eigenaar worden van nieuwe sites. Gebruikers die lid zijn van een Google-groep, kunnen geen eigenaar worden. Gebruikers die individueel zijn toegevoegd als eigenaar van klassieke sites, kunnen wel eigenaar worden.
  • De eigenaar moet bij hetzelfde domein horen als de klassieke site. Gebruikers buiten het domein van de klassieke site kunnen geen eigenaar worden van de nieuwe site.

Als je een site converteert, is het contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites van toepassing.

Exportgegevens van klassieke sites downloaden

De eigenaar van de klassieke site moet aan de volgende criteria voldoen om exports van de klassieke site te kunnen downloaden:

• De eigenaar mag geen Google-groep zijn. Google-groepen die eigenaar zijn, kunnen geen exports van de klassieke site downloaden.
  • De eigenaar moet bij hetzelfde domein horen als de klassieke site. Gebruikers buiten het domein van de klassieke site kunnen geen exports van de klassieke site downloaden.

Tip: Als je een klassieke site converteert, bevat de nieuwe site geen Apps Scripts die zijn gemaakt in de klassieke site.

Je site converteren via de Beheerder in de klassieke versie van Sites
  1. Ga op je computer naar de klassieke versie van Sites.
  2. Klik in het linkervenster op Beheerder in de klassieke versie van Sites
  3. Klik in het rechtervenster op Converteertool. Selecteer een of meer sites die je wilt converteren. Je kunt filters gebruiken om de sites te vinden die je nodig hebt.
  4. Klik op Converteren.
  5. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje aan naast Instellingen voor delen behouden.
  6. Klik op Converteren.
    • Bij grote sites kan het een paar minuten duren voordat ze zijn geconverteerd.
    • Na de conversie worden wijzigingen die je op je oorspronkelijke site aanbrengt, niet overgezet naar de nieuwe site.
  7. Klik op Conceptsite bekijken om de site na te lopen.
    • Optioneel: Als je je nieuwe site op een ander adres wilt publiceren, klik je op Geavanceerd en dan Ontkoppelen.
  8. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  9. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  10. Klik op Publiceren.

Tips: Als je meerdere klassieke sites converteert naar de nieuwe versie van Sites:

• Je wordt de eigenaar van de geconverteerde sites.
  • Als iemand geen nieuwe sites kan maken in je site-instellingen, kan diegene ook geen klassieke sites converteren.
  • Als sommige sites niet kunnen worden geconverteerd, bijvoorbeeld als ze zich in een ander domein bevinden dan jij, worden ze overgeslagen en krijg je een melding per e-mail.
  • Voltooiingsmails worden alleen gestuurd als een conversie mislukt vanwege een schending van de grootte. Als je wilt checken op andere fouten, kun je filteren op sites waarbij 'Niet gestart' staat nadat je bulkconversie is afgerond.
Je site converteren via de instellingen in de klassieke versie van Sites
  1. Ga op je computer naar de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Settings Grey
  3. Klik op Site beheren.
  4. Klik in het linkermenu op Converteren naar de nieuwe versie van Sites.
  5. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje aan naast Delen met dezelfde mensen.
    • Belangrijk: Bewerkers op de geconverteerde site kunnen standaard niet publiceren, rechten wijzigen of nieuwe mensen toevoegen. Eigenaren kunnen naar Delen  en dan Instellingen Settings Grey gaan om deze opties toe te staan.
  6. Klik op Starten.
    • Bij grote sites kan het enkele minuten duren voordat ze zijn geconverteerd.
    • Na de conversie worden wijzigingen die je op je oorspronkelijke site aanbrengt, niet overgezet naar de nieuwe site.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Conceptsite bekijken om de site na te lopen.
    • Optioneel: Als je je nieuwe site op een ander adres wilt publiceren, klik je op Geavanceerd en dan Loskoppelen.
  9. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  10. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  11. Klik op Publiceren.
Je klassieke site kopiëren naar de nieuwe versie van Sites
  1. Open de nieuwe versie van Sites op je computer.
  2. Selecteer een template. Dit doe je bovenaan, onder Een nieuwe site starten.
  3. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  4. Klik op Toevoegen Add publish.
  5. Kopieer de content van je klassieke site en plak deze in de nieuwe versie.
  6. Herhaal stap 4 en 5 indien nodig.
  7. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  8. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  9. Klik op Publiceren.

Tip: Plaats op je klassieke site een link om mensen naar je nieuwe site te leiden.

Gerelateerde bronnen: