Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Je site publiceren en delen

Je kunt je site publiceren en zelf bepalen wie de site kan zien.

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites (met Maken Create new site rechtsonder). Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Stap 1: Bekijk een voorbeeld van je site

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan op Voorbeeld Voorbeeld.
  3. Kies rechtsonder een optie.
  4. Sluit het voorbeeld door rechtsonder op Sluiten Voorbeeld sluiten te klikken.

Stap 2: Publiceer je site

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan op Publiceren.
  3. Voer het webadres van je site in.
  4. Klik op Publiceren.
  5. Optioneel: Ga naar het webadres van je site om te controleren of de site correct is gepubliceerd.

Opmerking: Als je een webadres wilt gebruiken dat nu wordt gebruikt of in het verleden is gebruikt voor een site waarvan je de eigenaar bent, kun je het adres wijzigen of de bestaande site definitief verwijderen. Meer informatie over hoe je het webadres van een bestaande site wijzigt Meer informatie over hoe je een site verwijdert

Stap 3: Check je opties voor delen

Kiezen wie je site kan zien
  1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan op Delen Delen met anderen.
  3. Selecteer naast Gepubliceerde site de optie Beperkt of Openbaar in het dropdownmenu.
    • Als je Sites gebruikt voor je werk of school, zie je misschien andere opties.
  4. Klik op Opslaan of Klaar.
  5. Als je Beperkt hebt geselecteerd, kunt je je site delen met specifieke mensen en groepen toevoegen. Geef de naam of het e-mailadres op van de persoon die je wilt toevoegen en klik op het dropdownmenu en dan Kijker van gepubliceerde items en dan Sturen.
    • Als je een e-mailmelding naar de persoon of groep wilt sturen, zet je een vinkje bij Mensen op de hoogte brengen.

Je site afmelden bij zoekmachines

Belangrijk: Dit is een verzoek en geen garantie dat de site niet wordt weergegeven in openbare zoekmachines.

Deze optie is alleen beschikbaar als de site is ingesteld op Openbaar op internet en door iedereen kan worden bekeken.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan naast Publiceren op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Publicatie-instellingen.
  4. Klik op Openbare zoekmachines vragen mijn site niet weer te geven.
  5. Klik op Opslaan.

Stap 4 (optioneel): Zoek op een Google-site

1. Ga naar een Google-site.
  2. Klik rechtsboven op Zoeken Zoeken.
  3. Typ een zoekopdracht en druk op Enter.

Ankerlinks aan- of uitzetten

Je kunt een ankerlink gebruiken om naar een specifieke kop of subkop op een gepubliceerde site te linken.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Tools voor kijkers.
  4. Zet Ankerlinks weergeven aan of uit.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren.

Naar Google-sites zoeken

In de nieuwe versie van Google Sites kun je via de zoekbalk bovenaan naar gedeelde sites zoeken die je kunt bewerken.
Tip: Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je zoeken naar gepubliceerde sites die met jou zijn gedeeld.

Klassieke versie van Google Sites

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites (met Maken linksboven). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Een voorbeeld van je site bekijken en je site delen

Je site delen
  1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Delen.
  3. Klik op Wijzigen onder Wie heeft toegang.
  4. Kies wie je site kan zien.
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je een Google-account via je school of werk gebruikt, kun je de site mogelijk niet met iedereen delen. Neem contact op met je beheerder als je hulp nodig hebt

Anderen uitnodigen om je site te bekijken

Je kunt de site delen met specifieke mensen of Google-groepen.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Delen.
  3. Voer de naam of het e-mailadres van een persoon of een Google-groep in onder Mensen uitnodigen.
  4. Klik op Verzenden.
  5. Optioneel: Verwijder een persoon of groep door naast de naam op Verwijderen Verwijderen te klikken.
Een voorbeeld van een pagina bekijken
  1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Ga naar de pagina die je wilt bekijken.
  3. Klik op Meer acties Instellingen en dan Paginavoorbeeld bekijken als lezer.
Een site naar een werk-, school- of ander groepsaccount verplaatsen

Je kunt een klassieke site verplaatsen naar een account dat je gebruikt voor werk, school of een andere groep.

Stap 1: Deel de site met je andere account

Als je niet de eigenaar van de site bent, vraag je de eigenaar om de site met je te delen.
Als je wel de eigenaar bent, voer je deze stappen uit:

1. Open op een computer de site die je wilt verplaatsen in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan op Delen.
  3. Voeg het e-mailadres van je werk, school of een andere groep toe onder Mensen uitnodigen.
  4. Kies naast je e-mailadres Is eigenaar.
  5. Klik op Verzenden.

Stap 2: Maak een kopie van de site

1. Open op een computer de site die je wilt verplaatsen in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Deze website kopiëren.
  4. Geef een naam op voor de nieuwe site naast Sitenaam.
  5. Klik bovenaan op Kopiëren.
  6. Wacht tot de kopie is gemaakt. Je hebt nu 2 exemplaren van de site. Je kunt het volgende doen:
    • De oude site verwijderen: jij of de oorspronkelijke eigenaar kan de site op het oude webadres verwijderen, zodat er nog maar één site is.
    • Beide versies houden: je kunt gebruikers vanaf de oude site doorsturen naar het nieuwe webadres.