Skapa eller redigera en spellista

Skapa egna spellistor i YouTube Music så tappar du aldrig bort de musikvideor du gillar mest. Dina spellistor visas på fliken Bibliotek i båda YouTube Music- och YouTube-apparna. På datorn visas dina spellistor även i sidofältet. Populära spellistor kan visas på startsidan i YouTube Music-appen.

How to create and edit playlists in YouTube Music

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Dina spellistor visas på fliken Bibliotek i båda YouTube Music- och YouTube-apparna.

När du tittar på ett innehåll som är avsett för barn eller en artists informationssida är alternativen på menyn ” inte desamma som för annat innehåll. Du kan inte lägga till det här innehållet i en spellista eller i dina gillade låtar, och du kan inte dela det.

Spellistor blir som standard privata för kontrollerade konton. Läs mer om den kontrollerade upplevelsen på YouTube här.

Skapa en ny spellista eller lägga till en låt i en spellista

Det finns några olika sätt att skapa en ny spellista eller lägga till låtar i en befintlig spellista.

Från en låt:

1. Välj Mer ”.
  2. Välj Lägg till i spellista.
  3. Välj Ny spellista eller välj en befintlig spellista.

Från sidofältet:

1. Välj Ny spellista.

Från biblioteket:

1. Öppna fliken Spellistor.
  2. Välj Ny spellista.

Redigera spellista

Create a YouTube Music playlist cover using our Generative AI tool

Så här redigerar du en spellista du har skapat:

1. Välj Bibliotek följt av Spellistor eller välj din spellista i sidofältet.
  2. Leta upp spellistan du har skapat och vill redigera.
  3. Om du vill ändra titeln på spellistan, lägga till en beskrivning eller ändra integritetsinställningar klickar du på Mer ” följt av Redigera.
  4. Om du vill arrangera om låtarna klickar du på spellistan som du har skapat och vill redigera.
  5. Dra och släpp låtarna i önskad ordning.

Ta bort en spellista

Så här tar du bort en spellista:

1. Leta upp spellistan i ditt Bibliotek eller välj din spellista i sidofältet.
  2. Välj Mer ” följt av Ta bort spellista.

Samarbeta med en spellista

YouTube Music-lyssnare kan samarbeta med spellistor. Som samarbetspartner kan du dela, sortera, lägga till i och redigera spellistan.

Så här samarbetar du med en spellista:

1. Välj pennan om du vill redigera spellistan.
  2. Välj Samarbeta.
  3. Välj utvalda samarbetspartners som kan lägga till låtar och videor.
  4. Bjud in samarbetspartners till din spellista genom att dela länken.

Obs! Spellistans ägare kan inaktivera delningslänken när som helst, vilket förhindrar att andra lägger till i spellistan.

Ställa in integritetsinställningar för spellistor via YouTube Music

Så här ändrar du spellistans integritetsinställningar:

1. Välj Bibliotek följt av Spellistor eller välj din spellista i sidofältet.
  2. Välj pennan om du vill redigera spellistan.
  3. Välj rullgardinsmenyn för spellistans integritetsinställningar under spellistans titel och beskrivning.
  4. Välj integritetsinställningar.
  5. Välj Spara.
YouTube Music fokuserar på musikupplevelser – du kan bara titta på och skapa spellistor av musikvideor. Om du skapar en spellista i YouTube-appen visas bara musikvideor i spellistan på YouTube Musik. Du kan skapa spellistor av videor som inte innehåller musik i YouTube-appen.