Lag eller endre spillelister

Hold oversikt over musikkvideoene du liker best, ved å opprette egendefinerte spillelister i YouTube Music. Spillelistene dine vises på Bibliotek-fanen både i YouTube Music- og YouTube-appen. På datamaskiner vises spillelistene også i sidefeltet. Spillelister på vei opp kan bli fremhevet på startsiden i YouTube Music-appen.

How to create and edit playlists in YouTube Music

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Spillelistene dine vises på Bibliotek-fanen både i YouTube Music- og YouTube-appen.

På sider med innhold laget for barn eller detaljsiden til artister er menyalternativene » annerledes enn for annet innhold. Dette innholdet kan ikke legges til i spillelister eller Likte sanger, og du kan ikke dele det.

Spillelister blir som standard gjort private for administrerte kontoer. Her kan du finne ut mer om YouTube-versjonen med tilsyn.

Opprett en ny spilleliste, eller legg til en sang i en spilleliste

Du kan opprette nye spillelister eller legge til sanger i eksisterende spillelister på flere forskjellige måter.

Fra en sang:

1. Velg Mer ».
  2. Velg Legg til i spilleliste.
  3. Velg Ny spilleliste, eller velg en eksisterende spilleliste.

Fra sidefeltet:

1. Velg Ny spilleliste.

Fra biblioteket:

1. Gå til Spillelister-fanen.
  2. Velg Ny spilleliste.

Endre en spilleliste

Create a YouTube Music playlist cover using our Generative AI tool

Slik endrer du en spilleliste du har opprettet:

1. Velg Bibliotek etterfulgt av Spillelister, eller velg spillelisten fra sidefeltet.
  2. Finn spillelisten du har opprettet og ønsker å endre.
  3. For å endre tittelen på spillelisten, legge til en beskrivelse eller justere tilgangsinnstillingen klikker du på Mer » etterfulgt av Rediger.
  4. For å endre rekkefølgen på sangene klikker du på spillelisten du har opprettet og ønsker å endre.
  5. Dra og slipp sangene i ønsket rekkefølge.

Slett spillelister

Slik sletter du en spilleliste:

1. Finn spillelisten i Bibliotek, eller velg spillelisten i sidefeltet.
  2. Velg Mer » etterfulgt av Slett spillelisten.

Samarbeid om spillelister

YouTube Music-lyttere kan samarbeide om spillelister. Når du samarbeider, kan du dele, sortere, legge til innhold i og redigere spillelisten.

Slik samarbeider du om en spilleliste:

1. For å redigere spillelisten velger du blyanten .
  2. Velg Samarbeid.
  3. Velg brukere som kan legge til sanger og videoer i samarbeidslister.
  4. Inviter andre til å samarbeide om en spilleliste ved å dele linken.

Merk: Eieren av spillelisten kan deaktivere delingslinken når som helst, slik at ingen andre kan endre på spillelisten.

Angi tilgangsinnstilling for spillelister via YouTube Music

Slik endrer du tilgangsinnstillingen for en spilleliste:

1. Velg Bibliotek etterfulgt av Spillelister, eller velg spillelisten fra sidefeltet.
  2. For å redigere spillelisten velger du blyanten .
  3. Velg rullegardinmenyen med tilgangsinnstillinger under spillelistetittelen og -beskrivelsen.
  4. Velg tilgangsinnstillingene.
  5. Velg Lagre.
I YouTube Music står musikken i sentrum. Du kan bare se på og opprette spillelister med musikkvideoer. Hvis du lager en spilleliste i den vanlige YouTube-appen, vises bare musikkvideoene fra denne spillelisten i YouTube Music. Hvis du vil se på spillelister med andre typer videoer, bruker du YouTube-appen.