Een playlist maken of bewerken

Maak gepersonaliseerde playlists in YouTube Music. Zo heb je je favoriete muziekvideo's altijd bij de hand. Je playlists verschijnen op het tabblad Bibliotheek van de YouTube Music- en YouTube-app. Op de computer worden je playlists ook in de zijbalk getoond. Trending playlists kunnen worden getoond op de homepage van de YouTube Music-app.

How to create and edit playlists in YouTube Music

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je playlists verschijnen op het tabblad Bibliotheek van zowel de YouTube Music- als de YouTube-app.

Als je voor kinderen gemaakte content of de detailpagina van een artiest bekijkt, zijn de beschikbare opties in het menu '' anders dan bij andere content. Je kunt deze content niet toevoegen aan een playlist of aan je gelikete nummers, en je kunt de content ook niet delen.

Playlists worden standaard privé ingesteld voor accounts die onder toezicht staan. Hier vind je meer informatie over ouderlijk toezicht op YouTube.

Een nieuwe playlist maken of een nummer aan een playlist toevoegen

Je kunt op verschillende manieren een nieuwe playlist maken of nummers aan een bestaande playlist toevoegen.

Vanuit het nummer waarnaar je luistert:

1. Tik op Meer ''.
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Tik op Nieuwe playlist of selecteer een bestaande playlist.

Via de tabbladen Bibliotheek , Home  of Zoeken :

1. Tik op Meer ''.
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Tik op Nieuwe playlist of selecteer een bestaande playlist.

Vanaf het Samples- tabblad:

1. Tik op Toevoegen aan playlist .
  2. Tik op Wijzigen om een andere playlist te selecteren.

Door een nummer te selecteren in de wachtrij van een playlist of zender:

1. Tik op het nummer dat je wilt toevoegen en houd het vast.
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Tik op Nieuwe playlist of selecteer de gewenste playlist.

Een playlist bewerken

Zo kun je een playlist bewerken die je zelf hebt gemaakt:
  1. Selecteer het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik op de playlist die je hebt gemaakt en wilt bewerken.
  3. Voeg een nummer toe door naar het einde van de playlist te scrollen en op Een nummer toevoegen te tikken.
  4. Swipe naar links op een nummer en tik op Verwijderen om het te verwijderen.
  5. Als je de titel van je playlist wilt wijzigen, een beschrijving wilt toevoegen, de privacyinstellingen wilt aanpassen of de volgorde van de nummers wilt veranderen, tik je op Meer '' en dan Playlist bewerken.

Een playlist verwijderen

Zo verwijder je een playlist:

1. Zoek de playlist in je Bibliotheek .
  2. Tik op Meer '' en dan Verwijderen.

Samenwerken aan een playlist

YouTube Music-luisteraars kunnen samenwerken aan playlists. Als bijdrager kun je de playlist delen, bewerken, content in de playlist sorteren en er content aan toevoegen.

Zo werk je samen aan een playlist:

1. Selecteer het potloodje om de afspeellijst te bewerken.
  2. Selecteer Samenwerken.
  3. Bijdragers kunnen nummers en video's toevoegen.
  4. Nodig bijdragers uit voor je playlist door de link te delen.

Opmerking: De eigenaar van de playlist kan de link voor delen op elk gewenst moment deactiveren. Nieuwe mensen kunnen dan geen content meer toevoegen aan de playlist.

De privacy van een playlist instellen via YouTube Music

Zo wijzig je de privacyinstellingen voor je playlist:

1. Tik op het tabblad Bibliotheek.
  2. Tik op Playlist en dan Bewerken .
  3. Tik onder Titel bij Privacy op de pijl-omlaag.
  4. Tik op de gewenste privacyinstelling.
  5. Klik op Opslaan.
YouTube Music is speciaal bedoeld voor muziek. Daarom kun je er alleen playlists met muziekvideo's bekijken en maken. Als je een playlist maakt in de standaard YouTube-app, worden alleen de muziekvideo's in die playlist weergegeven in YouTube Music. Gebruik de YouTube-app om playlists met andere typen video's dan muziekvideo's af te spelen.