Een playlist maken of bewerken

Maak gepersonaliseerde playlists in YouTube Music. Zo heb je je favoriete muziekvideo's altijd bij de hand. Je playlists verschijnen op het tabblad Bibliotheek van de YouTube Music- en YouTube-app. Op de computer worden je playlists ook in de zijbalk getoond. Trending playlists kunnen worden getoond op de homepage van de YouTube Music-app.

How to create and edit playlists in YouTube Music

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je playlists verschijnen op het tabblad Bibliotheek van de YouTube Music- en YouTube-app.

Als je voor kinderen gemaakte content of de detailpagina van een artiest bekijkt, zijn de beschikbare opties in het menu '' anders dan bij andere content. Je kunt deze content niet toevoegen aan een playlist of aan je gelikete nummers, en je kunt de content ook niet delen.

Playlists worden standaard privé ingesteld voor accounts die onder toezicht staan. Hier vind je meer informatie over ouderlijk toezicht op YouTube.

Een nieuwe playlist maken of een nummer aan een playlist toevoegen

Je kunt op verschillende manieren een nieuwe playlist maken of nummers aan een bestaande playlist toevoegen.

Via een nummer:

1. Selecteer Meer ''.
  2. Selecteer Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer Nieuwe playlist of selecteer een bestaande playlist.

Via de zijbalk:

1. Selecteer Nieuwe playlist.

Via de bibliotheek:

1. Ga naar het tabblad Playlists.
  2. Selecteer Nieuwe playlist.

Een playlist bewerken

Create a YouTube Music playlist cover using our Generative AI tool

Zo kun je een playlist bewerken die je zelf hebt gemaakt:

1. Selecteer Bibliotheek en dan Playlists of selecteer je playlist in de zijbalk.
  2. Zoek de playlist die je hebt gemaakt en wilt bewerken.
  3. Als je de titel van je playlist wilt wijzigen, een beschrijving wilt toevoegen of de privacyinstellingen wilt aanpassen, klik je op Meer '' en dan Bewerken.
  4. Als je de volgorde van nummers wilt wijzigen, klik je op de playlist die je hebt gemaakt en wilt bewerken.
  5. Sleep de nummers en zet ze in de gewenste volgorde.

Een playlist verwijderen

Zo verwijder je een playlist:

1. Ga naar de playlist in je Bibliotheek of selecteer de playlist in de zijbalk.
  2. Selecteer Meer '' en dan Playlist verwijderen.

Samenwerken aan een playlist

YouTube Music-luisteraars kunnen samenwerken aan playlists. Als bijdrager kun je de playlist delen, bewerken, content in de playlist sorteren en er content aan toevoegen.

Zo werk je samen aan een playlist:

1. Selecteer het potloodje  om de playlist te bewerken.
  2. Selecteer Samenwerken.
  3. Selecteer bijdragers die nummers en video's kunnen toevoegen.
  4. Nodig bijdragers uit voor je playlist door de link te delen.

Opmerking: De eigenaar van de playlist kan de link voor delen op elk gewenst moment deactiveren. Anderen kunnen dan geen content meer toevoegen aan de playlist.

De privacy van een playlist instellen via YouTube Music

Zo wijzig je de privacyinstellingen voor je playlist:

1. Selecteer Bibliotheek en dan Playlists of selecteer je playlist in de zijbalk.
  2. Selecteer het potloodje  om de playlist te bewerken.
  3. Selecteer het dropdownmenu met privacyinstellingen voor de playlist onder de titel en beschrijving van de playlist.
  4. Selecteer je privacyinstellingen.
  5. Selecteer Opslaan.
YouTube Music is speciaal bedoeld voor muziek. Daarom kun je er alleen playlists met muziekvideo's bekijken en maken. Als je een playlist maakt in de standaard YouTube-app, worden alleen de muziekvideo's in die playlist weergegeven in YouTube Music. Gebruik de YouTube-app om playlists met andere typen video's dan muziekvideo's af te spelen.