Muziek downloaden om offline te beluisteren

Als je lid bent van YouTube Music Premium, kun je offline naar muziek luisteren door je favoriete nummers en video's te downloaden naar je mobiele apparaat. Zelfs als je niet online bent of gewoon geen data wilt verbruiken, kun je naar je favoriete artiesten blijven luisteren. Je moet elke dertig dagen minstens één keer verbinding maken met internet om je downloads te behouden.

Download music to listen offline with YouTube Music (Android)

Er zijn twee manieren waarop je muziek kunt downloaden om offline te beluisteren:

• Schakel smart downloads in. De app downloadt dan automatisch content voor je op basis van wat je eerder hebt beluisterd. Je hoeft zelf niets te doen.
  • Kies specifieke playlists, nummers of albums die je wilt downloaden.

Lees meer over YouTube Music Premium en ontdek hoe je je kosteloze proefperiode start.

Smart downloads inschakelen

Schakel smart downloads als volgt in op je mobiele apparaat, zodat je altijd muziek bij je hebt, ook onderweg:
  1. Open de YouTube Music-app.
  2. Tik op je profielfoto.
  3. Tik op Downloads .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Schakel Smart downloads in.

Nadat je smart downloads hebt ingeschakeld, wordt er automatisch muziek gedownload op basis van je luistergeschiedenis. Je kunt je kijkgeschiedenis bekijken, onderbreken of verwijderen om je aanbevelingen te verbeteren en aan te passen welke muziek er voor je wordt gedownload.

Als je een specifieke playlist of een bepaald album in je downloads niet leuk vindt, kun je het item verwijderen door op Menu  en vervolgens 'Download verwijderen' te tikken. Als je een playlist of album verwijdert, wordt het item niet opnieuw toegevoegd aan je smart downloads, maar je ziet de content mogelijk nog wel op andere plekken in de YouTube Music-app.

De gedownloade muziek wordt elke nacht vernieuwd als je een wifi-verbinding en meer dan 40% batterijlading hebt. Gedownloade muziek kan maximaal dertig dagen zonder internetverbinding worden afgespeeld. Als je weer verbinding maakt met internet, is bepaalde content mogelijk niet meer beschikbaar vanwege wijzigingen in de content of omdat een creator beperkingen heeft ingesteld.

Playlists en albums downloaden

Overal waar je een playlist of album in de YouTube Music-app ziet, kun je op Menu  tikken en Downloaden selecteren. Je kunt ook op de pagina met album- of playlistgegevens op de downloadpijl tikken.

Nummers downloaden

Je kunt afzonderlijke nummers van de weergavepagina downloaden door op de omslagafbeelding van een nummer te tikken. Tik daarna op Downloaden  of op Menu  en daarna op Downloaden .

Opslagruimte voor downloads

Het aantal nummers dat je kunt downloaden, is afhankelijk van de hoeveelheid vrije ruimte op je apparaat. Ook de lengte en de kwaliteit van de audio- of videobestanden die je wilt opslaan, spelen een rol.

Je kunt instellen hoeveel nummers je smart downloads maximaal mogen bevatten en kunt kiezen of er audio of video wordt gedownload. Tik hiervoor op je profielfoto > Instellingen > Instellingen voor Offline.