Muziek downloaden om offline te beluisteren

Als je lid bent van YouTube Music Premium, kun je offline naar muziek luisteren door je favoriete nummers en video's te downloaden naar je mobiele apparaat. Je moet elke 30 dagen minimaal 1 keer verbinding maken met internet om je downloads te behouden.

Download music to listen offline with YouTube Music (Android)

Je kunt muziek op 2 manieren downloaden om offline te beluisteren:

• Schakel Slim downloaden in. De app downloadt dan automatisch content voor je op basis van wat je eerder hebt beluisterd. Je hoeft zelf niets te doen.
  • Kies specifieke playlists, nummers of albums die je wilt downloaden.

Lees meer over YouTube Music Premium en ontdek hoe je je kosteloze proefperiode start.

Slimme downloads aanzetten

Als je altijd muziek bij je wilt hebben, zelfs onderweg, zet je zo slimme downloads aan op je mobiele apparaat:
  1. Open de YouTube Music-app.
  2. Tik op je profielfoto.
  3. Tik op Downloads .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Zet Slim downloaden aan.

Nadat je slimme downloads hebt aangezet, wordt er automatisch muziek gedownload op basis van je luistergeschiedenis. Je kunt je kijkgeschiedenis bekijken, onderbreken of verwijderen om je aanbevelingen te verbeteren en aan te passen welke muziek er voor je wordt gedownload.

Als je een specifieke playlist of een bepaald album in je downloads niet leuk vindt, kun je het item verwijderen door op Menu  en dan op Download verwijderen  te tikken. Als je een playlist of album verwijdert, wordt het item niet opnieuw gedownload naar je slimme downloads, maar je kunt de content wel op andere plekken in de YouTube Music-app zien.

De gedownloade muziek wordt elke nacht vernieuwd als je een wifi-verbinding hebt. De muziek kan ook worden geüpdatet via onbeperkte mobiele data, afhankelijk van je downloadinstellingen. Je moet ook meer dan 40% batterijlading hebben. Gedownloade muziek kan maximaal 30 dagen zonder internetverbinding worden afgespeeld. Als je weer verbinding maakt met internet, is bepaalde content mogelijk niet meer beschikbaar vanwege wijzigingen in de content of omdat een creator beperkingen heeft ingesteld.

Playlists en albums downloaden

Overal waar je een playlist of album in de YouTube Music-app ziet, kun je op Menu  tikken en Downloaden selecteren. Je kunt ook op de pagina met album- of playlistgegevens op de downloadpijl tikken.

Nummers downloaden

Je kunt afzonderlijke nummers van de weergavepagina downloaden door op de omslagafbeelding van een nummer te tikken. Tik daarna op Downloaden  of op Menu  en daarna op Downloaden .

Opslagruimte voor downloads

Het aantal nummers dat je kunt downloaden, is afhankelijk van de hoeveelheid vrije ruimte op je apparaat. Ook de lengte en de kwaliteit van de audio- of videobestanden die je wilt opslaan, spelen een rol.

Je kunt instellen hoeveel nummers je slimme downloads maximaal mogen bevatten en kunt kiezen of er audio of video wordt gedownload. Tik hiervoor op je profielfoto en dan Instellingen en dan Instellingen voor Offline.

Verbindingstypen selecteren voor downloads

Je kunt kiezen welke verbindingstypen worden gebruikt om nummers te downloaden in de YouTube Music-app. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nummers alleen te downloaden via wifi.

Sommige providers van mobiele netwerken bieden onbeperkte mobiele data. Voor dit datagebruik is er geen limiet. Als je hiervan gebruikmaakt, zie je de optie om te downloaden via wifi of onbeperkte mobiele data. Met deze optie worden je nummers gedownload als je een wifi-verbinding of een onbeperkte mobiele internetverbinding gebruikt.

Onbeperkte mobiele data is alleen beschikbaar voor Android-versie R of nieuwer. Deze optie wordt alleen aangeboden door deelnemende mobiele providers en is misschien beperkt tot het 5G-netwerk.

Opmerking: Dit wordt momenteel aangeboden door Verizon en AT&T in de Verenigde Staten en door KDDI in Japan.

Zo wijzig je je instellingen:

1. Open de YouTube Music-app.
  2. Tik op je profielfoto.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Selecteer een verbindingstype voor downloads.