Ærekrenkelse

Lover om ærekrenkelse varierer fra land til land, men omfatter som oftest innhold som skader omdømmet til en annen person eller bedrift. Selv om definisjonen av ærekrenkelse er varierende rundt om i verden, er ærekrenkelse generelt ethvert usant utsagn som er skadelig for noens omdømme eller fører til at noen blir tilsidesatt eller unngått.

Vi tar hensyn til lokal lovgivning i prosessen vår for blokkering som følge av ærekrenkelse, og i noen tilfeller krever vi en rettskjennelse. For at vi skal kunne behandle en forespørsel om blokkering som følge av ærekrenkelse, må kravet være spesifikt og godt underbygd. Kravet må for eksempel inneholde en forklaring på hvorfor du mener at utsagnene er usanne, og hvordan dette skader omdømmet ditt.

I noen tilfeller fjerner opplasterne skadelig innhold frivillig. Det kan være kostbart og tidkrevende å skaffe en rettskjennelse, og derfor anbefaler vi brukere å kontakte opplasterne av det aktuelle innholdet direkte.

Hvis du ikke får kontaktet opplasteren, kan du vurdere om videoen oppfyller standardene for fjerning i henhold til personvernreglene våre eller retningslinjene om trakassering.

Hvis du har forsøkt å kontakte opplasteren og du mener det er mer aktuelt å sende inn et krav knyttet til ærekrenkelse enn en personvernklage eller klage om trakassering, kan du velge landet der tvisten oppstod fra rullegardinmenyen nedenfor, og deretter følger veiledningen.

Vi kan ikke bedømme om innholdet i videoene er sannhet eller løgn, og derfor fjerner vi ikke videoer på bakgrunn av påstander om ærekrenkelse. I henhold til paragraf 230(c) i den amerikanske Communications Decency Act anbefaler vi at du tar saken direkte med personen som har lagt ut innholdet. Hvis du velger å gå til søksmål mot innholdsskaperen, kan vi i mange tilfeller etterkomme en eventuell rettskjennelse med krav om at innholdsskaperen fjerner det aktuelle innholdet

Hvis det foreligger en rettskjennelse som angår innhold som er lagt ut på www.youtube.com, kan du sende den til følgende postadresse: YouTube, Inc., Attn Legal Support, 901 Cherry Ave., Second Floor, San Bruno, CA 94066, USA.

Du kan også kontakte opplasteren.

Hvis du lurer på noe angående opphavsrett, kan du gå til Senter for opphavsrett. Hvis du har noen flere spørsmål angående brudd på YouTube-retningslinjene, kan du gå til rapporteringssenteret.

Hvis du ikke finner landet ditt i rullegardinmenyen ovenfor

YouTube.com er underlagt amerikansk lovgivning.

Vi kan ikke bedømme om innholdet i videoene er sannhet eller løgn, og derfor fjerner vi ikke videoer på bakgrunn av påstander om ærekrenkelse. I henhold til paragraf 230(c) i den amerikanske Communications Decency Act anbefaler vi at du tar saken direkte med personen som har lagt ut innholdet. Hvis du velger å gå til søksmål mot innholdsskaperen, kan vi i mange tilfeller etterkomme en eventuell rettskjennelse med krav om at innholdsskaperen fjerner det aktuelle innholdet

Hvis det foreligger en rettskjennelse som angår innhold som er lagt ut på www.youtube.com, kan du sende den til følgende postadresse: YouTube, Inc., Attn Legal Support, 901 Cherry Ave., Second Floor, San Bruno, CA 94066, USA.

Du kan også kontakte opplasteren.

Hvis du lurer på noe angående opphavsrett, kan du gå til Senter for opphavsrett. Hvis du har noen flere spørsmål angående brudd på YouTube-retningslinjene, kan du gå til rapporteringssenteret.