Feilsøk problemer med fakturering av eller tilgang til YouTube Music-abonnementet ditt

Hvis den månedlige abonnementsbetalingen din for YouTube Music blir avvist, varsler vi deg per e-post, slik at du kan gjøre det som trengs for å gjenopprette abonnementet.

Følgende gjelder når du har mottatt denne e-posten:

• Du har 3 dager på deg til å løse problemet før du mister tilgangen til abonnementsfordelene. I løpet av disse 3 dagene prøver vi jevnlig å behandle den månedlige betalingen din.
  • Hvis vi fortsatt ikke har fått belastet deg etter 3 dager, settes abonnementet ditt på pause i 30 dager. I denne perioden prøver vi med jevne mellomrom å behandle betalingen og gjenopprette abonnementet, med mindre du sier det opp.

Hvis du oppdaterer betalingsopplysningene dine i løpet av denne perioden, skal abonnementet automatisk bli gjenopprettet neste gang vi forsøker å belaste betalingsmåten din. Hvis du ikke vil vente til systemet forsøker å belaste deg igjen, kan du si opp abonnementet og opprette et nytt for å få tilgang umiddelbart.

Feilsøk en YouTube-belastning

Klikk på knappen nedenfor for å feilsøke eller finne ut mer om en YouTube-faktura.

FEILSØK EN YOUTUBE-BELASTNING

Hvis du mener at du er belastet for et betalt abonnement, men ikke har tilgang til fordelene, kan du klikke her.

Hvis betalingen for et abonnement er avvist, må du trolig løse et problem med betalingsmåten din. Nedenfor finner du noen tips om hvordan du gjør det.

Løs problemer med avviste betalinger

Betalingen for det månedlige abonnementet ditt kan ha blitt avvist på grunn av et problem med kortet ditt eller en annen betalingsmåte. Når du har løst eventuelle betalingsproblemer, prøver systemet automatisk å belaste deg igjen og gi deg tilbake tilgangen til abonnementsfordelene.

Sørg for at kortinformasjonen er oppdatert

Vanlige årsaker til at betalinger ikke går gjennom, er at kredittkortet er utløpt, eller at faktureringsadressen er feil. Slik kan du oppdatere denne informasjonen:
  1. Hvis du bruker datamaskin, går du til youtube.com/paid_memberships. Hvis du bruker YouTube-mobilappen, gjør du følgende: Klikk på profilbildet ditt etterfulgt av Betalte abonnementer.
  2. Klikk på ved siden av meldingen «Den nåværende betalingsmåten kunne ikke behandles».
  3. Klikk på Oppdater betalingsmåten.
  4. Vi anbefaler at du sjekker alle opplysningene du har oppgitt om kortet, så du vet at alt stemmer, inkludert utløpsdatoen. Postnummeret du har registrert med betalingsmåten din, skal også samsvare med postnummeret i faktureringsadressen for kortet.
Hvis den registrerte betalingsmåten ikke lenger kan brukes, må du legge til eller velge en annen betalingsmåte.
Tips: Hvis du ikke ser alternativet «Oppdater betalingsmåten» når du følger linken ovenfor, kan du oppdatere betalingsmåten for abonnementet ditt på Abonnementer og tjenester-siden på Google Pay.

Send inn den forespurte informasjonen

Hvis du ser en feilmelding der du blir bedt om å sende inn tilleggsinformasjon til Google, følger du veiledningen i meldingen for å sende inn dette. Det kan for eksempel hende du må bekrefte identiteten din på Google Pay før du kan kjøpe noe via Google-kontoen din.
Google Pay kan du også se etter varsler eller forespørsler om å løse kontoproblemer.

Kontrollér at du har nok penger på kontoen til å betale for kjøpet

Noen ganger avvises transaksjoner på grunn av manglende dekning. Sjekk at det er nok penger på kontoen din til kjøpet.

Kontakt banken eller kortutstederen

Kortet ditt kan være pålagt visse begrensninger som fører til at betalingen ikke går gjennom. Kontakt banken eller selskapet som utstedte kortet ditt, og spør om de vet årsaken til at transaksjonen ble avvist.
Hvis du er utenfor USA, må du i tillegg sjekke at kortet og banken støtter internasjonale transaksjoner. Avhengig av landet ditt kan det også hende du må kontakte banken for å få kortet autorisert for transaksjoner på nettet.

Prøv å betale med en annen betalingsmåte

Du kan prøve å bytte til en annen betalingsmåte ved å følge denne fremgangsmåten:
  1. Gå til youtube.com/paid_memberships hvis du bruker en datamaskin. Hvis du bruker YouTube-mobilappen, gjør du følgende: Klikk på profilbildet ditt  etterfulgt av Betalte abonnementer.
  2. Klikk på ved siden av meldingen «Den nåværende betalingsmåten kunne ikke behandles».
  3. Klikk på Oppdater betalingsmåten.
  4. Velg en annen betalingsmåte.
Tips: Hvis du fortsatt har problemer med å handle med den aktuelle betalingsmåten på YouTube, kan du vurdere å betale med Google Play-saldoen din (hvis dette er tilgjengelig i landet ditt). Her kan du se landene der det er mulig å betale med Google Play-saldo.

Legg først til penger i Google Play-saldoen din, og velg deretter «Google Play-saldo» som betalingsmåte. Du kan også finne ut mer om hvordan du løser inn Google Play-saldoen din.

Løs problemer med tilgang til fordeler etter at du er belastet

Du har kanskje prøvd å kjøpe noe eller fått et varsel om en belastning (f.eks. fra mobiloperatøren din), men likevel har du ikke tilgang til kjøpet. Dette kan skje hvis belastningen fortsatt er under behandling, eller hvis den er avvist.

Om reserverte beløp og ventende transaksjoner

Utestående beløp på Google Pay eller kontoutskriften for kortet ditt er reserverte beløp som ennå ikke er behandlet.
Det kan vises flere utestående beløp for den samme abonnementsbetalingen, da hvert av disse beløpene representerer et forsøk på autorisasjon. Hvis en belastning er oppført som «Ventende» i stedet for ferdig behandlet, er du fortsatt ikke belastet med dette beløpet. Eventuelle mislykkede forsøk på å autorisere betalinger forsvinner fra kontoutskriften av seg selv, og du blir ikke belastet for disse.

Slik kan du kontrollere utestående beløp

• Sjekk kontoutskriften din eller Google Pay. Hvis du klikker deg inn i selve transaksjonen på Google Pay, kan du se at kjøpet er oppført som et «utestående beløp» – ikke som gjennomført.
  • Søk etter e-postkvitteringen. YouTube sender deg en kvittering på e-post for alle belastninger som faktisk gjennomføres.
  • Google Pay kan du også se etter varsler eller forespørsler om å løse kontoproblemer. Det kan for eksempel hende du må bekrefte identiteten din på Google Pay før du kan kjøpe noe via Google-kontoen din. Hvis du ikke finner noen varsler eller forespørsler på Google Pay, bør du notere deg at dette utestående beløpet enten kommer til å gå gjennom – vanligvis i løpet av 1–14 virkedager – eller forsvinne av seg selv i løpet av denne perioden hvis betalingen avvises av betalingsformidleren din. Hvis du fortsatt ser et utestående beløp etter denne perioden, kan du kontakte betalingsformidleren.

Slik kan du kontrollere avviste belastninger

Du kan dobbeltsjekke statusen for kjøpet ditt på Google Pay. På Google Pay skal statusen for transaksjonen være «Avvist». I delen ovenfor finner du tips om hvordan du kan løse problemer med avviste betalinger.
Hvis denne betalingen fortsatt er oppført som utestående eller et ventende beløp på kontoutskriften din, skal den forsvinne av seg selv i løpet av 1–14 virkedager hvis betalingen avvises. Hvis du fortsatt ser et utestående beløp etter denne perioden, kan du kontakte betalingsformidleren.
Merk: Fra og med 2022 blir nye YouTube Premium- og Music Premium-abonnenter som registrerer seg via Android, fakturert via Google Play. Denne endringen påvirker ikke eksisterende abonnenter. Du kan gå til payments.google.com for å se nylige belastninger og sjekke hvordan du blir fakturert. For å be om refusjon for et Google Play-kjøp følger du denne fremgangsmåten.