Facturerings- of toegangsproblemen voor je YouTube Music-lidmaatschap oplossen

Als de maandelijkse betaling voor je YouTube Music-lidmaatschap wordt geweigerd, sturen we je een e-mail zodat je actie kunt ondernemen en je lidmaatschap opnieuw kunt activeren.

Nadat je deze e-mail ontvangt, gebeurt er het volgende:

• Je hebt 3 dagen de tijd om het probleem op te lossen. Daarna kun je geen gebruik meer maken van de voordelen van je lidmaatschap. Tijdens deze 3 dagen proberen we regelmatig opnieuw je maandelijkse betaling te verwerken.
  • Als we het bedrag na 3 dagen nog steeds niet kunnen innen, wordt je abonnement maximaal 30 dagen onderbroken. Zolang je abonnement is onderbroken, proberen we nog steeds periodiek de betaling te verwerken om de toegang tot je lidmaatschap te herstellen, tenzij je je abonnement opzegt.

Als je je betalingsgegevens in deze periode updatet, wordt je lidmaatschap automatisch hersteld bij de volgende poging om de maandelijkse betaling te innen. Wil je hier niet op wachten, dan kun je je abonnement opzeggen en je opnieuw aanmelden om direct toegang te krijgen.

Problemen met een YouTube-afschrijving oplossen

Klik op de knop hieronder om problemen met je YouTube-factuur op te lossen.

PROBLEMEN MET EEN YOUTUBE-AFSCHRIJVING OPLOSSEN

Denk je dat de betaling voor een betaald lidmaatschap is afgeschreven, maar kun je toch geen gebruik maken van de voordelen? Klik dan hier.

Als je betaling voor een lidmaatschap is geweigerd, is er waarschijnlijk een probleem met je betaalmethode dat je moet oplossen. Hieronder lees je onze tips over hoe je dit doet.

Een geweigerde betaling oplossen

Je maandelijkse lidmaatschapsbetaling kan zijn geweigerd door een probleem met je kaart of andere betaalmethode. Nadat de betalingsproblemen zijn opgelost, probeert het systeem de kosten opnieuw af te schrijven en de toegang tot je lidmaatschapsvoordelen te herstellen.

Zorg ervoor dat je kaartgegevens up-to-date zijn

Betalingen mislukken vaak doordat een creditcard verlopen is of omdat het factuuradres niet klopt. Als je deze gegevens wilt updaten, doe je het volgende:
  1. Ga naar youtube.com/paid_memberships als je YouTube op een computer gebruikt. Als je de mobiele app van YouTube gebruikt, klik je op je profielfoto en dan Betaalde lidmaatschappen.
  2. Klik op naast de melding Huidige betaalmethode kan niet worden verwerkt.
  3. Klik op Betaalmethode updaten.
  4. We raden je aan om te controleren of al je kaartgegevens kloppen, inclusief de vervaldatum. De vermelde postcode voor je betaalmethode moet ook overeenkomen met de postcode van het huidige factuuradres van je kaart.
Kan de geregistreerde betaalmethode niet meer worden gebruikt? Kies dan een andere betaalmethode of voeg er een toe.
Tip: Als je via de bovenstaande link de optie Betaalmethode updaten niet ziet, kun je de betaalmethode voor je lidmaatschap ook updaten via de pagina Abonnementen en services van Google Pay.

Gevraagde informatie indienen

Als je een foutmelding krijgt en wordt gevraagd om extra informatie in te dienen bij Google, volg je de onderstaande instructies. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je identiteit moet bevestigen in Google Pay voordat je iets via je Google-account kunt kopen.
Je kunt ook altijd in Google Pay kijken of er meldingen zijn of hulp vragen om problemen met je account op te lossen.

Check of je voldoende saldo hebt voor de aankoop

Soms wordt een transactie geweigerd vanwege onvoldoende saldo. Check in je account of je voldoende saldo hebt om de aankoop af te ronden.

Neem contact op met je bank of kaartuitgever

Er kunnen specifieke beperkingen voor je kaart gelden waardoor de betaling mislukt. Vraag aan de bank of instelling die je kaart heeft uitgegeven of zij weten waarom de transactie is geweigerd.
Als je niet in de VS woont, moet je ook checken of je kaart en bank internationale transacties ondersteunen. Afhankelijk van je land moet je misschien contact opnemen met je bank om te regelen dat je je kaart kunt gebruiken voor online transacties.

Betalen met een andere betaalmethode

Volg deze stappen om een andere betaalmethode te gebruiken:
  1. Ga naar youtube.com/paid_memberships als je YouTube op een computer gebruikt. Als je de mobiele app van YouTube gebruikt, klik je op je profielfoto  en dan Betaalde lidmaatschappen.
  2. Klik op naast de melding Huidige betaalmethode kan niet worden verwerkt.
  3. Klik op Betaalmethode updaten.
  4. Selecteer een andere betaalmethode.
Tip: Als het nog steeds niet lukt om de betaalmethode te gebruiken voor je aankoop op YouTube, kun je betalen met Google Play-saldo (als die mogelijkheid er is in je land). Klik hier om te zien in welke landen je kunt betalen met Google Play-saldo.

Vul je Google Play-saldo aan en selecteer Google Play-saldo als betaalmethode. Hier vind je meer informatie over betalingen met je Google Play-saldo.

Toegangsproblemen oplossen nadat je hebt betaald

Wilde je een aankoop doen of heb je een melding gekregen van een betaling (bijvoorbeeld een bericht van je mobiele provider), maar heb je geen toegang tot je aankoop? Dan kan het zijn dat de betaling nog niet is verwerkt of dat deze is geweigerd.

Over autorisatie-inhoudingen en transacties in behandeling

Openstaande bedragen in Google Pay of op je betaalkaartafschrift zijn autorisatie-inhoudingen die nog niet zijn verwerkt.
Het kan zijn dat je meerdere openstaande bedragen ziet staan voor dezelfde betaling. Dit komt doordat er bij elke incassopoging een openstaand bedrag bij komt. Openstaande bedragen zijn niet verwerkt en worden niet afgeschreven. Eventuele mislukte incassopogingen verdwijnen vanzelf van je rekeningoverzicht.

Een openstaand bedrag checken

• Bekijk je rekeningoverzicht of Google Pay. Als je in Google Pay op de transactie klikt, heeft de transactie de status In behandeling in plaats van Voltooid.
  • Zoek in je e-mail naar een betalingsbevestiging. YouTube stuurt een betalingsbewijs per e-mail zodra een betaling is verwerkt.
  • Je kunt ook altijd in Google Pay kijken of er meldingen zijn of hulp vragen om problemen met je account op te lossen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je identiteit moet bevestigen in Google Pay voordat je iets via je Google-account kunt kopen. Als je geen meldingen of verzoeken hebt in Google Pay, wordt het openstaande bedrag binnen 14 dagen verwerkt of verdwijnt het binnen die periode vanzelf als de betaling door je betalingsverwerker is geweigerd. Neem contact op met je betalingsverwerker als de status na deze periode nog steeds In behandeling is.

Een geweigerde betaling checken

Je kunt de status van je aankoop bekijken in Google Pay. De transactie heeft nu de status Geweigerd in Google Pay. In het gedeelte hierboven vind je een paar tips over hoe je een geweigerde betaling oplost.
Als de status van de betaling nog steeds op In behandeling staat, verdwijnt deze binnen 14 werkdagen vanzelf als de betaling is geweigerd. Neem contact op met je betalingsverwerker als de status na deze periode nog steeds In behandeling is.
Opmerking: Nieuwe YouTube Premium- en Music Premium-abonnees die zich op Android hebben aangemeld, worden vanaf 2022 gefactureerd via Google Play. Deze wijziging heeft geen invloed op bestaande abonnees. Op payments.google.com kun je recente afschrijvingen en de factureringsmethode bekijken. Volg deze stappen om een terugbetaling aan te vragen voor een Google Play-aankoop.