YouTube Musicin jäsenyyteen liittyvät laskutus- ja käyttöongelmat

Jos YouTube Musicin kuukausimaksusi hylätään, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse, jotta voit korjata asian ja palauttaa jäsenyytesi.

Sähköpostin vastaanottamisen jälkeen:

• Sinulla on kolme päivää aikaa ratkaista ongelma ennen kuin menetät jäsenetusi. Näiden kolmen päivän aikana yritämme säännöllisin väliajoin saada kuukausimaksusi käsiteltyä.
  • Jos emme pysty veloittamaan tiliäsi näiden kolmen päivän kuluessa, tilauksesi keskeytetään 30 päiväksi. Keskeytyksen aikana yritämme aika ajoin saada maksusi käsiteltyä jäsenyytesi palauttamiseksi, paitsi jos perut tilauksesi.

Jos päivität maksutietosi tänä aikana, jäsenyytesi palautuu ennalleen automaattisesti seuraavan veloitusyrityksemme onnistuttua. Jos et halua odottaa, kunnes järjestelmä yrittää veloittaa tiliäsi uudestaan, voit peruuttaa tilauksesi ja rekisteröityä uudestaan saman tien.

Ohjeita YouTube-veloitusten ongelmatilanteisiin

Klikkaa alla olevaa painiketta, jos haluat ratkaista YouTube-laskuun liittyviä ongelmia tai saada lisätietoja laskusta.

RATKAISE YOUTUBE-VELOITUSONGELMA

Jos sinua on mielestäsi veloitettu maksullisesta jäsenyydestä, mutta edut eivät ole käytettävissäsi, klikkaa tästä.

Jos jäsenmaksusi on hylätty, sinun on todennäköisesti ratkaistava maksutapaan liittyvä ongelma. Lue alta vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.

Hylätyn maksun korjaaminen

Kuukausittainen jäsenyysmaksusi on voitu hylätä korttisi tai muun maksutapasi ongelman vuoksi. Kun olet korjannut maksuongelman, järjestelmä yrittää automaattisesti veloittaa tiliäsi uudestaan ja palauttaa jäsenedut käyttöösi.

Varmista että kortin tiedot ovat ajan tasalla

Usein maksut epäonnistuvat, koska credit-kortti on vanhentunut tai laskutusosoite on virheellinen. Näin päivität tietosi:
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen youtube.com/paid_memberships. Jos käytät YouTuben mobiilisovellusta, klikkaa profiilikuvaasi ja sitten Maksulliset jäsenyydet.
  2. Valitse "Nykyistä maksutapaa ei voitu käsitellä" ‑viestin vierestä .
  3. Valitse Päivitä maksutapa.
  4. Sinun kannattaa tarkistaa kaikki kortin tiedot ja varmistaa, että ne ovat ajan tasalla – mukaan lukien viimeinen voimassaolopäivä. Maksutapasi kohdalla näkyvän postinumeron pitää vastata korttisi nykyisen laskutusosoitteen postinumeroa.
Jos tallennettu maksutapasi ei ole enää käytettävissä, lisää tai valitse toinen maksutapa.
Vinkki: Jos yllä olevassa linkissä ei näy "Päivitä maksutapa" ‑vaihtoehtoa, voit päivittää jäsenyytesi maksutavan myös Google Payn Tilaukset ja palvelut ‑sivulta.

Pyydettyjen tietojen lähettäminen

Jos näet virheilmoituksen, jossa sinua pyydetään lähettämään lisätietoja Googlelle, toimita kyseiset tiedot ohjeiden mukaisesti. Sinun pitää ehkä vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit tehdä ostoksia Google-tiliäsi käyttäen.
Voit myös tarkistaa Google Paysta milloin tahansa, onko sinulla tiliongelmien korjaamiseen liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä.

Riittävän saldon tarkistaminen

Tapahtuma voidaan hylätä, koska saldo ei riitä ostoksen maksamiseen. Tarkista tililtäsi, että varat riittävät ostoksen tekemiseen.

Yhteydenotto pankkiin tai kortin myöntäjään

Maksu voidaan hylätä korttisi rajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä korttisi myöntäneeseen pankkiin tai yritykseen ja kysy heiltä tapahtuman hylkäämisen syytä.
Jos et asu Yhdysvalloissa, varmista, että korttisi tai pankkisi tukee kansainvälisiä maksutapahtumia. Joissakin maissa sinun pitää pyytää pankkia vahvistamaan korttisi käyttö kansainvälisissä maksutapahtumissa.

Toisen maksutavan käyttäminen

Voit vaihtaa maksutapaa seuraavien ohjeiden avulla:
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen youtube.com/paid_memberships. Jos käytät YouTuben mobiilisovellusta, klikkaa profiilikuvaasi ja sitten Maksulliset jäsenyydet.
  2. Valitse "Nykyistä maksutapaa ei voitu käsitellä" ‑viestin vierestä .
  3. Valitse Päivitä maksutapa.
  4. Valitse toinen maksutapa.
Vinkki: Jos sinulla on edelleen ongelmia maksutavan käyttämisessä oston tekemiseen YouTubessa, voit kokeilla maksaa Google Play ‑saldolla (jos se on saatavilla maassasi). Katso tästä, missä maissa Google Play ‑saldo on saatavilla.

Lisää ensin Google Play ‑saldoa ja valitse sitten Google Play ‑saldo maksutavaksi. Voit myös lukea lisää Google Play ‑saldon lunastamisesta.

Näin korjaat etujen käyttöön liittyvät ongelmat, kun veloitus on tehty

Olet ehkä yrittänyt tehdä ostoksen tai saanut ilmoituksen veloituksesta (kuten mobiilioperaattorin viestin), mutta et voi kuitenkaan käyttää ostamaasi palvelua. Tämä voi johtua siitä, että veloituksen käsittely on kesken tai veloitus on hylätty.

Tietoja katevarauksista ja odottavista tapahtumista

Google Payn tai tiliotteesi odottavat veloitukset ovat katevarauksia, joita ei ole vielä käsitelty.
On mahdollista, että saman tilausmaksun kohdalla näkyy useita odottavia veloituksia, koska jokainen odottava veloitus edustaa yhtä vahvistusyritystä. Jos maksu odottaa eikä sitä ole käsitelty, sitä ei ole veloitettu tililtäsi. Jos veloitus epäonnistuu, merkintä epäonnistuneesta maksunvahvistuksesta poistuu tililtäsi itsestään.

Odottavan maksun tarkistaminen

• Tarkista tiliotteesi tai Google Payn tiedot. Jos klikkaat tapahtumaa Google Payssa, oston tilana pitäisi olla "Odottaa", ei "Valmis".
  • Etsi sähköpostikuitti. YouTube lähettää sinulle sähköpostikuitin, kun veloitus on käsitelty.
  • Voit myös tarkistaa Google Paysta milloin tahansa, onko sinulla tiliongelmien korjaamiseen liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä. Sinun pitää ehkä vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit käyttää Google-tiliäsi ostosten tekemiseen. Jos Google Payssa ei näy ilmoituksia tai pyyntöjä, muistathan, että odottava maksu yleensä joko käsitellään 1–14 arkipäivässä tai se poistuu itsestään, mikäli maksunvälittäjä hylkää sen. Jos tililläsi näkyy odottava maksu vielä tämän jälkeenkin, ota yhteyttä maksunvälittäjään.

Hylätyn maksun tarkistaminen

Voit tarkistaa uudelleen ostosi tilan Google Paysta. Tapahtuman pitäisi näkyä Google Payssa hylättynä. Lue alta vinkkejä hylätyn maksun korjaamiseen.
Jos maksu näkyy yhä katevarauksena, sen pitäisi poistua itsestään 1–14 arkipäivän kuluessa huolimatta siitä, onko se hyväksytty tai hylätty. Jos tililläsi näkyy odottava maksu vielä tämän jälkeenkin, ota yhteyttä maksunvälittäjään.
Huom. Vuodesta 2022 alkaen Android-laitteella tehdyt uudet YouTube Premiumin ja Music Premiumin tilaukset laskutetaan Google Playn kautta. Muutos ei vaikuta nykyisiin tilaajiin. Osoitteesta payments.google.com voit katsoa viimeaikaiset veloitukset ja tarkistaa, miten sinua laskutetaan. Jos haluat pyytää hyvitystä Google Play ‑ostoksesta, seuraa näitä ohjeita.