YouTube Kids, YouTube en het Google-account van je kind

Als je via Family Link een Google-account maakt voor een kind dat jonger is dan 13 jaar, kan je kind de YouTube Kids-app gebruiken (in landen waar de app beschikbaar is). Andere YouTube-apps, -websites of -functies kan je kind pas gebruiken als het 13 jaar wordt en zelf het eigen Google-account beheert. Je kind kan YouTube gebruiken als je toezicht hebt toegevoegd aan het eerder bestaande Google-account van je kind.

Family Link gebruiken: Als je een Google-account voor je kind hebt gemaakt met Family Link of toezicht hebt toegevoegd aan een bestaand account voor een kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land buiten de Europese Unie), kun je de Family Link-app gebruiken om de activiteitsinstellingen van je kind te beheren, inclusief de instellingen voor de YouTube-geschiedenis.

Opmerking: Voorbeelden van het gebruik van YouTube zijn een YouTube-kanaal maken, video's en livestreams uploaden en openbaar delen, reacties plaatsen en de live chat gebruiken. Meer informatie

Toezicht aan een bestaand Google-account toevoegen

Als je toezicht toevoegt aan een bestaand account voor een kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land buiten de Europese Unie), worden de video's, chats, reacties, live chats, posts, playlists en verhalen op YouTube, evenals gekochte en gehuurde YouTube-video's en YouTube-abonnementen verwijderd. Google raadt kinderen aan hun gegevens te downloaden voordat toezicht wordt ingesteld. Meer informatie

Hoe YouTube Kids werkt

De YouTube Kids-app bevat zowel populaire kindervideo's als allerlei nieuwe content, en is eenvoudig te gebruiken door kinderen.

Als je kind de YouTube Kids-app heeft gedownload, moet je de app eerst instellen voordat je kind ermee aan de slag kan.

In Family Link kun je de YouTube Kids-functies beheren die je kind kan gebruiken. Je kunt onder andere het volgende bepalen:

• Het contentniveau dat geschikt is voor je kind
  • Of je wilt dat je kind de zoekfunctie in de app kan gebruiken

Opmerking: Er zijn enkele andere YouTube Kids-instellingen, bijvoorbeeld voor geluid en casten, die je alleen in de YouTube Kids-app van je kind kunt wijzigen. Bekijk de YouTube Kids-gids voor ouders voor meer informatie.

YouTube Kids-instellingen wijzigen

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op de kaart Instellingen op Instellingen beheren en dan Meer en dan YouTube Kids.
    • Tip: Als je de app niet hebt ingesteld, zie je de optie YouTube Kids niet.
  4. Onder 'Instellingen voor YouTube Kids' kun je het volgende doen:
    • Op Bewerken tikken om de instellingen voor het contentniveau te updaten
    • Zoeken aan- of uitzetten
    • Voor een account video's blokkeren of de blokkering opheffen

De toegang tot YouTube beheren

De YouTube-site blokkeren of toestaan
Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet naar de YouTube-site kan gaan op het eigen Android-apparaat of de eigen Chromebook.

Opmerking: In deYouTube Kids-gids voor ouders vind je meer informatie over toegangsbeheer.
De YouTube-app blokkeren of toestaan
Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet de YouTube-app kan gebruiken op het eigen Android-apparaat of de eigen Chromebook.
Opmerking: In de YouTube Kids-gids voor ouders vind je meer informatie over hoe je de YouTube-app kunt blokkeren.

Beperkte modus in- of uitschakelen

Kinderen kunnen de YouTube-app en andere functies gaan gebruiken zodra ze 13 jaar worden (of de geldende minimumleeftijd in je land buiten de Europese Unie). In YouTube zijn standaard geen contentfilters ingeschakeld. Je kunt de beperkte modus inschakelen om niet-gezinsvriendelijke content waarvan je niet wilt dat je kind die ziet, eruit te filteren. Geen enkel filter is 100% nauwkeurig, maar hiermee kan je kind de meeste niet-gezinsvriendelijke content vermijden.

Meer informatie

Ga als volgt te werk om de beperkte modus in of uit te schakelen via Family Link:

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer Instellingen beheren en dan Filters.
  3. Selecteer YouTube YouTube.
  4. Schakel 'Beperkte modus' in of uit.