YouTube Kids, YouTube ja lapsen Google-tili

Kun luot Family Linkin avulla Google-tilin alle 13-vuotiaalle, hän voi käyttää YouTube Kids ‑sovellusta maissa, joissa se on saatavilla. Lapsi ei kuitenkaan voi käyttää muita YouTuben sovelluksia, sivustoja tai ominaisuuksia, ennen kuin hän täyttää 13 vuotta ja alkaa hallinnoida omaa Google-tiliään. Lapsi voi käyttää YouTubea, jos olet lisännyt valvonnan tämän Google-tilille.

Family Linkin käyttäminen: Jos olet luonut Google-tilin lapselle Family Linkillä tai lisännyt valvonnan alle 13-vuotiaan (tai Euroopan unioniin kuulumattomassa maassa sovellettavaa ikää nuoremman) tilille, voit hallinnoida lapsen toiminta-asetuksia, esimerkiksi YouTube-historian asetuksia, Family Link ‑sovelluksella.

Huom. YouTuben käyttöön lasketaan YouTube-kanavan luominen, videoiden ja livestriimien lataaminen palveluun ja julkinen jakaminen, kommentointi ja live-chatin käyttäminen. Lue lisää.

Valvonnan lisääminen Google-tilille

Jos lisäät valvonnan alle 13-vuotiaan (tai Euroopan unioniin kuulumattomassa maassa sovellettavaa ikää nuoremman) tilille, hänen YouTube-videonsa, chatinsa, kommenttinsa, live-chatinsa, postauksensa, soittolistansa, tarinansa ja tilauksensa sekä hänen ostamansa ja vuokraamansa YouTube-videot poistetaan. Google suosittelee, että lapset lataavat datansa ennen valvonnan määrittämistä. Lue lisää.

YouTube Kidsin toiminta

YouTube Kids ‑sovellus sisältää sekä suosittuja lasten videoita että monenlaista uutta sisältöä sellaisessa muodossa, jota lapsen on helppo käyttää.

Jos annat lapsesi ladata YouTube Kids ‑sovelluksen, sinun on määritettävä sovellus, ennen kuin lapsi voi käyttää sitä.

Family Linkissä voit säädellä, miten lapsesi käyttää YouTube Kidsiä, päättämällä

• lapsellesi sopivan sisältötason
  • saako lapsesi käyttää sovelluksen hakutoimintoa.

Huom. Joitakin YouTube Kidsin asetuksia, kuten ääntä ja suoratoistoa, voi muuttaa ainoastaan lapsen YouTube Kids ‑sovelluksesta. Lue lisää YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.

YouTube Kids ‑asetusten muuttaminen

1. Avaa Family Link Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset-kortista Määritä asetuksia ja sitten Lisää ja sitten YouTube Kids.
    • Vinkki: YouTube Kids ‑sovellusta ei löydy, jos et ole ottanut sitä käyttöön.
  4. YouTube Kidsin asetuksissa voit
    • napauttaa Muokkaa päivittääksesi sisältötasoasetukset
    • laittaa Haku-toiminnon päälle tai pois päältä
    • estää videoita tilillä ja kumota estoja.

Näin päätät YouTuben käytöstä

YouTube-sivuston estäminen ja salliminen
Näiden ohjeiden avulla voit määrittää, voiko lapsi käydä YouTube-sivustolla Android-laitteellaan tai Chromebookillaan.

Huom. Lue lisää käyttöoikeuden määrittämisestä YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.
YouTube-sovelluksen estäminen ja salliminen
Näiden ohjeiden avulla voit määrittää, voiko lapsi käyttää YouTube-sovellusta Android-laitteellaan tai Chromebookillaan.
Huom. Lue lisää YouTube-sovelluksen estämisestä YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.

Rajoitettu tilan käyttöönotto tai poistaminen käytöstä

Lapsesi voi aloittaa YouTube-sovelluksen ja muiden ominaisuuksien käytön täytettyään 13 (tai saavutettuaan Euroopan unioniin kuulumattomassa maassa sovellettavan iän). YouTuben sisältösuodattimet ovat oletuksena pois käytöstä. Voit laittaa rajoitetun tilan päälle, jos haluat suodattaa pois mahdollisesti aikuisille suunnattua sisältöä, jota et halua lapsen näkevän. Yksikään suodatin ei ole erehtymätön, mutta se auttaa lapsia välttämään suurimman osan tällaisesta sisällöstä.

Lue lisää.

Rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä Family Linkissä:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse Määritä asetuksia ja sitten Suodattimet.
  3. Valitse YouTube YouTube.
  4. Laita Rajoitettu tila päälle tai pois päältä.