Förstå era alternativ som familj

YouTube Kids och kontrollerade upplevelser på YouTube: visningsalternativ för familjer

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Du kan välja vilken YouTube-upplevelse som passar familjen bäst. I diagrammet nedan kan du läsa mer om skillnaderna mellan ett kontrollerat konto på YouTube och YouTube Kids-appen.

Om du vill ha mer specifik information om vilka funktioner som är inaktiverade för kontrollerade konton kan du läsa Vad är en kontrollerad upplevelse på YouTube?
  Kontrollerat konto på YouTube YouTube Kids
Vad är detta?

En föräldrahanterad version av vanliga YouTube med begränsade funktioner och skydd för digitalt välmående. I funktionen finns innehållsinställningar för barn från 9 år och äldre.

Läs mer om kontrollerade upplevelser på YouTube.

En separat app som ger barn en säkrare och enklare upplevelse. Föräldrar och vårdnadshavare får verktyg för att vägleda dem.

Läs mer på youtube.com/kids.
Vem är det till för? Barn under 13 år (eller relevant ålder i landet/regionen) vars föräldrar anser att de är redo att utforska YouTube med innehållsinställningar som föräldern valt.

Barn vars föräldrar vill välja exakt vilket innehåll de kan titta på. Barn vars föräldrar vill välja vilket innehåll de kan titta på baserat på tre åldersbaserade innehållsinställningar:

• Förskola (upp till 4 år)
  • Yngre (5 till 8 år)
  • Äldre (9 till 12 år)
Hur mycket innehåll får mitt barn tillgång till?

Inkluderar fler videor och mer musik än vår separata YouTube Kids-app.

Mängden tillgängligt innehåll ändras beroende på vilken innehållsinställning du väljer (i följande ordning):

• Utforska
  • Utforska mer
  • Nästan hela YouTube

Inkluderar ett mindre urval av videor än ett kontrollerat konto på YouTube.

Mängden tillgängligt innehåll ändras beroende på vilken innehållsinställning du väljer (i följande ordning):

• Förskola (upp till 4 år)
  • Yngre (5 till 8 år)
  • Äldre (9 till 12 år)
Hur skiljer sig de olika innehållsinställningarna från varandra?

Kontrollerade konton har innehållsinställningar som generellt sett stämmer in på innehållsklassificeringarna för tittare över 9 år, över 13 år eller nästan hela YouTube. Inkluderar inte åldersbegränsat innehåll.

Läs mer om innehållsinställningar för familjer som använder kontrollerade upplevelser.

YouTube Kids-appen har innehållsinställningar som passar olika åldrar. Inställningen Förskola är lämplig för barn upp till 4 år. Inställningen Yngre är lämplig för barn mellan 5 och 8 år. Inställningen Äldre är lämplig för barn mellan 9 och 12 år. Föräldrar kan också definiera profiler för sina barns tittande och välja vilka videor de får se.

Läs mer om innehållsinställningar för YouTube Kids.
Kan jag välja exakt vilka videor som mitt barn får se?

Du kan välja innehållsinställningar för ditt barns Google-konto. Sedan gör YouTube arbetet med att filtrera bort oönskade videor.

Obs! Vi gör vårt bästa för att filtrera bort oönskade videor, men våra system är inte perfekta och det kommer att ske misstag. Vissa videor kan vara olämpliga för barn. Om du hittar något som du inte tycker är lämpligt för YouTube kan du rapportera det.
Du kan välja exakt vilka videor ditt barn ska ha åtkomst till. Läs mer.
Hur ställer jag in gränser för skärmtid för mitt barn? I Google Family Link-appen kan du ställa in gränser för skärmtid för barnets kontrollerade enheter. I YouTube Kids-appen kan du göra inställningar för skärmtid direkt. Du kan också hantera gränser för skärmtid för ditt barn i Google Family Link-appen.
Är ett Google-konto för mitt barn nödvändigt?

Ja. Läs om hur du skapar ett Google-konto för ditt barn under 13 år (eller relevant ålder i ditt land/din region). Du kan hantera barnets Google-konto med Family Link.

Nej, inget Google-konto krävs.

Mer information om hur du skapar ett kontrollerat konto på YouTube finns i Komma igång med kontrollerade konton.

Om du vill ha mer information om YouTube Kids kan du läsa YouTube Kids – guide för föräldrar.