Gjennomgå og svar på kommentarer

Ved å moderere og svare på kommentarer kan du bidra til å opprettholde et godt fellesskap på kanalen din.

Gjennomgå og administrer kommentarer

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst velger du Kommentarer .
  3. Som standard vises publiserte kommentarer.  Du kan:
    • filtrere: Trykk på filterlinjen for å filtrere kommentarene du ser, etter søk, spørsmål, svarstatus med mer.
    • svare: Trykk på Svar for å svare på kommentarer.
    • legge til et hjerte: Trykk på Hjerte for å vise at du setter pris på den.
    • legge inn Liker-klikk: Trykk på tommel opp  for å vise at du liker en kommentar.
    • legge inn Liker ikke-klikk: Velg tommel ned  for å vise at du ikke liker en kommentar.
    • fjerne, rapportere som søppelpost eller skjule brukeren på kanalen: Trykk på Mer ».
    • feste: Trykk på en kommentar og så på Mer » Fest en kommentar hvis du vil fremheve en kommentar øverst på den aktuelle videosiden. Dette alternativet vises bare når du ser på kommentarene til en enkeltvideo.

Behandle kommentarer som venter på vurdering

På «Venter på vurdering»-fanen kan du velge mellom handlingene som er nevnt nedenfor. Du finner også disse alternativene ved å klikke på Mer » på «Publisert»-fanen.

• Godkjenn: Trykk på Godkjenn  for å tillate at kommentaren vises offentlig.
  • Fjern: Velg Fjern  for å fjerne kommentaren.
  • Rapportér nettsøppel eller trakassering: Trykk på Rapportér  for å rapportere nettsøppel eller trakassering i kommentaren. Finn ut mer om nettsøppelkommentarer.
  • Skjul brukeren: Velg Mer » etterfulgt av Skjul brukeren på kanalen. Finn ut mer om hvordan du kan skjule kommentarer lagt inn av bestemte personer.
  • Godkjenn alltid: Dette alternativet finner du bare på «Publisert»-fanen. For å angi at alle fremtidige kommentarer fra en bestemt seer automatisk skal godkjennes og vises offentlig, trykker du på Mer » etterfulgt av Godkjenn alltid kommentarer fra denne brukeren.

Vanlige spørsmål

Hva kan kommentarmoderatorer gjøre?

Hvilke handlinger en kommentarmoderator kan utføre, avhenger av om vedkommende er standardmoderator eller administrerende moderator. Administrerende moderatorer har flere tilgjengelige alternativer enn standardmoderatorer. Begge moderatortypene kan holde kommentarer tilbake for å vurderes av deg.
Moderatorer har ikke tilgang til kanalen din i YouTube Studio. Kommentaren holdes tilbake for vurdering i «Venter på vurdering»-køen din. Andre seere kan ikke se kommentaren før du eventuelt godkjenner den.

Finn ut mer om hva kommentarmoderatorer kan gjøre.
Kommentarmoderering fungerer på en annen måte i direktechat. Finn ut hvordan du kan tilordne moderatorer i direktechat.

Hvordan kan jeg fjerne kommentarmoderatorer?

Du kan administrere moderatorene dine ved å følge fremgangsmåten ovenfor for å legge til kommentarmoderatorer og deretter velge alternativet for fjerning.

Får seerne beskjed når jeg liker, ikke liker, fester eller svarer på kommentarene deres eller merker dem med hjerte?

Hvis du fester eller svarer på en kommentar eller merker den med hjerte, kan den aktuelle brukeren få et varsel. Dette er avhengig av varselsinnstillingene vedkommende har angitt.
Liker- og Liker ikke-klikk er anonyme. Hvis du liker en kommentar, kan den aktuelle brukeren få et varsel av typen «Noen liker kommentaren din». Seerne blir ikke varslet hvis du angir at du ikke liker kommentarene deres.

Hvordan kan jeg løsne kommentarer?

Hvis du har festet en kommentar øverst på videosiden, men ikke lenger vil ha den der, kan du løsne den. Ved siden av kommentaren velger du Mer » etterfulgt av Løsne.
Hvis du fester en annen kommentar, fører det også til at den forrige kommentaren løsnes.

Hva skjer hvis jeg merker en kommentar som nettsøppel?

Kommentaren blir permanent skjult på kanalen din. YouTube kan også vurdere innholdet i kommentaren og brukerens atferd med tanke på nettsøppel.

Hvordan oppsummeres kommentaremner, og kan jeg moderere dem?

Kommentaremner tar i bruk Google-eide AI-modeller for å organisere og oppsummere kommentarer til YouTube-videoer med store kommentarfelt. Dette foregår uten menneskelig evaluering. Emner opprettes først når det finnes nok kommentarer til at de utgjør et tema.

Det er ikke mulig å velge bort kommentaremner. Hvis du fjerner kommentarene som vises under et bestemt emne, blir emnet fjernet.

Emner opprettes ikke ut fra kommentarer som holdes tilbake for vurdering, inneholder blokkerte ord eller kommer fra skjulte brukere.

Slik gir du tilbakemelding om kommentaremner:

1. Åpne kommentardelen for en video i YouTube-appen.
  2. Trykk på Emner .
  3. Trykk på Mer ».
  4. Trykk på Send tilbakemelding.