Reacties beoordelen en beantwoorden

Reacties modereren en erop reageren is een goede manier om de community op je kanaal gezond te houden.

Reacties beoordelen en beheren

YouTube Studio-app voor Android

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Selecteer in het menu onderaan de optie Reacties .
  3. Gepubliceerde reacties zijn je standaardweergave. Je kunt:
    • Filteren: Tik op de filterbalk  om de reacties die je krijgt, te filteren op onder andere zoekopdrachten, vragen en reactiestatus.
    • Beantwoorden: tik op Reageren om reacties te beantwoorden.
    • Hartje: Tik op het hartje  om je waardering te tonen.
    • Liken: Tik op het duimpje omhoog  om aan te geven dat je een reactie leuk vindt.
    • Disliken: Tik op het duimpje omlaag  om aan te geven dat je een reactie niet leuk vindt.
    • Verwijderen, spam melden of gebruiker verbergen op kanaal: Tik op Meer ''.
    • Vastzetten: Tik op een reactie en dan op Meer '' Vastzetten om een reactie bovenaan de weergavepagina van je video te markeren. Deze optie is alleen beschikbaar als je reacties op een afzonderlijke video bekijkt.

Actie ondernemen voor reacties die zijn vastgehouden voor beoordeling

Op het tabblad Te beoordelen kun je de volgende acties ondernemen. Je vindt deze opties ook op het tabblad Gepubliceerd als je op Meer '' klikt.

• Goedkeuren: Tik op Goedkeuren  om een reactie te publiceren.
  • Verwijderen: Tik op Verwijderen  om een reactie te verwijderen.
  • Spam of misbruik melden: Tik op Melden  om spam of misbruik in een reactie te melden. Meer informatie over reacties met spam
  • Gebruiker verbergen: Tik op Meer '' en dan Gebruiker verbergen op kanaal. Meer informatie over het verbergen van reacties van specifieke personen
  • Altijd goedkeuren: Deze optie is alleen beschikbaar op het tabblad Gepubliceerd. Als je alle toekomstige reacties van een bepaalde kijker automatisch wilt goedkeuren en voor iedereen zichtbaar wilt maken, tik je op Meer '' en dan Reacties van deze gebruiker altijd goedkeuren.

Veelgestelde vragen

Wat kan een reactiemoderator doen?

Welke acties reactiemoderators kunnen uitvoeren, hangt af van of ze standaardmoderator of moderator met beheerrechten zijn. Moderators met beheerrechten beschikken over meer opties dan standaardmoderators. Beide typen moderators kunnen reacties vasthouden zodat jij ze kunt beoordelen.
Moderators hebben geen toegang tot je kanaal in YouTube Studio. De reactie wordt in je wachtrij 'Te beoordelen' vastgehouden voor jouw beoordeling. Andere kijkers zien de reactie niet, tenzij je die goedkeurt.

Meer informatie over wat reactiemoderators kunnen doen
Het modereren van reacties werkt anders bij live chats. Ontdek hoe je moderators voor live chats kunt toewijzen.

Hoe verwijder ik een reactiemoderator?

Je kunt je moderators beheren via de hierboven genoemde stappen om een reactiemoderator toe te voegen Daarna selecteer je de optie voor verwijderen.

Worden kijkers op de hoogte gesteld als ik hun reactie een hartje geef, like, dislike, vastzet of beantwoord?

Als je een reactie een hartje geeft, vastzet of beantwoordt, krijgt de gebruiker die de reactie heeft geplaatst mogelijk een melding dat je gereageerd hebt. Dit hangt af van de instellingen voor meldingen van de betreffende gebruiker.
Likes en dislikes zijn anoniem. Als je een reactie liket, krijgt de reageerder mogelijk de melding Iemand heeft je reactie geliket. Kijkers krijgen geen melding als je hun reactie disliket.

Hoe maak ik een reactie weer los?

Als je een vastgezette reactie op de weergavepagina wilt weghalen, kun je de reactie weer losmaken door ernaast Meer '' en dan Losmaken te kiezen.
Je kunt ook een andere reactie vastzetten. Daarmee maak je automatisch de vorige reactie los.

Wat gebeurt er als ik een reactie markeer als spam?

De reactie wordt permanent verborgen op je kanaal. YouTube beoordeelt de reactie en het gedrag van de reageerder mogelijk ook om na te gaan of er sprake is van spam.

Hoe worden reactieonderwerpen samengevat en kan ik ze modereren?

Reactieonderwerpen maken gebruik van AI-modellen van Google om reacties te ordenen en samen te vatten (zonder menselijke beoordeling) bij YouTube-video's met een groot reactiegedeelte. Onderwerpen worden alleen gemaakt als er genoeg reacties zijn voor een thema.

Er is geen optie om je af te melden voor reactieonderwerpen. Als je de reacties verwijdert die onder een specifiek onderwerp worden weergegeven, wordt het onderwerp verwijderd.

Er worden geen onderwerpen gemaakt op basis van reacties die worden vastgehouden ter beoordeling, geblokkeerde woorden bevatten of afkomstig zijn van verborgen gebruikers.

Zo geef je feedback over reactieonderwerpen:

1. Open het reactiegedeelte van een video in de YouTube-app.
  2. Tik op Onderwerpen .
  3. Tik op Meer ''.
  4. Tik op Feedback sturen.