Kommenttien tarkastaminen ja niihin vastaaminen

Kommenttien valvominen ja niihin reagoiminen auttaa ylläpitämään toimivaa yhteisöä kanavallasi.

Kommenttien tarkastaminen ja käsittely

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Valitse alavalikosta Kommentit .
  3. Julkaistut kommentit näkyvät oletuksena.  Voit tehdä seuraavia:
    • Suodata: Voit suodattaa näkemäsi kommentit esimerkiksi haun, kysymysten tai vastausten tilan mukaan napauttamalla suodatinpalkkia .
    • Vastaa: Voit vastata kommentteihin napauttamalla Vastaa.
    • Anna sydän: Voit antaa sydämen valitsemalla .
    • Tykkää: Voit tykätä kommentista antamalla sille yläpeukun .
    • Älä tykkää: Jos et tykkää kommentista, voit antaa sille alapeukun .
    • Poista, merkitse roskasisällöksi tai piilota käyttäjä kanavalta: Napauta Lisää ".
    • Kiinnitä: Napauta kommenttia ja valitse Lisää " > Kiinnitä, niin kommentti näkyy videon katselusivun yläreunassa. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain yksittäiselle videolle jätetyissä kommenteissa.

Tarkastettavaksi asetettujen kommenttien käsitteleminen

Tarkastettavana-välilehdellä on seuraavat toiminnot. Nämä löytyvät myös Julkaistut-välilehdeltä kohdasta Lisää ".

• Hyväksy: Jos haluat kommentin näkyvän julkisesti, napauta Hyväksy .
  • Poista: Poista kommentti napauttamalla Poista .
  • Merkitse roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä: Jos kommentissa on roskasisältöä tai väärinkäytöksiä, valitse Tee ilmoitus . Lue lisää roskasisältökommenteista.
  • Piilota käyttäjä: Valitse Lisää " ja sitten Piilota käyttäjä kanavalta. Lue lisää tiettyjen käyttäjien kommenttien piilottamisesta.
  • Hyväksy aina: Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain Julkaistut-välilehdellä. Jos haluat sallia tietyn katsojan kommentit automaattisesti niin, että ne tulevat näkyviin ilman tarkastusta, valitse Lisää " ja sitten Hyväksy aina tämän käyttäjän kommentit.

Usein kysyttyä

Mitä moderaattori voi tehdä?

Kommenttien moderaattorin käytettävissä olevat toiminnot riippuvat siitä, onko hän perustason moderaattori vai vastaava moderaattori. Vastaavilla moderaattoreilla on enemmän mahdollisuuksia kuin perustason moderaattoreilla. Kummatkin voivat ohjata kommentteja tarkastettavaksesi.
Moderaattorit eivät pääse kanavallesi YouTube Studiossa. Kommentti siirretään odottamaan tarkastustasi Tarkistettavana-jonoon. Muut katsojat eivät näe kommenttia, jos et hyväksy sitä.

Lue lisää moderaattorien käytettävissä olevista toiminnoista.
Kommenttien valvominen toimii erilailla live-chatissa. Katso lisätietoja valvojien lisäämisestä live-chattiin.

Miten moderaattorin oikeudet voi poistaa?

Edellä on kerrottu, miten voit lisätä moderaattoreita. Seuraa samoja ohjeita mutta valitse poistamisvaihtoehto.

Saavatko katsojat ilmoituksen, jos reagoin heidän kommenttiinsa (sydän, tykkäys, ei-tykkäys, kiinnitys tai vastaus)?

Jos annat kommentille sydämen, kiinnität sen katselusivun ylälaitaan tai vastaat siihen, käyttäjälle voidaan lähettää ilmoitus hänen ilmoitusasetuksistaan riippuen.
Tykkäykset ja ei-tykkäykset näytetään nimettöminä. Jos tykkäät kommentista, käyttäjä voi saada ilmoituksen "Joku tykkäsi kommentistasi". Ei-tykkäyksistä ei lähetetä ilmoituksia.

Miten kiinnityksen voi poistaa kommentista?

Jos olet kiinnittänyt kommentin katselusivun ylälaitaan, voit poistaa kiinnityksen seuraavasti: Valitse kommentin vierestä Lisää " ja sitten Irrota.
Voit myös korvata nykyisen kommentin kiinnittämällä uuden kommentin.

Mitä tapahtuu, kun merkitsen kommentin roskasisällöksi?

Kommentti piilotetaan kanavaltasi pysyvästi. YouTube voi myös tarkastaa kommentin ja kommentoijan käytöksen roskasisällön varalta.

Miten kommenttiaiheiden yhteenveto tehdään, ja voinko moderoida niitä?

Kommenttiaiheet perustuvat Googlen omistamiin tekoälymalleihin, jotka järjestävät kommentteja ja tekevät niistä yhteenvetoja ilman ihmisen tekemää tarkastusta. Ominaisuus on käytössä YouTube-videoissa, joita on kommentoitu paljon. Aiheita luodaan, kun kommentteja on riittävästi jonkin teeman tunnistamiseksi.

Kommenttiaiheita ei voi poistaa käytöstä. Jos poistat tietyn aiheen yhteydessä näkyvät kommentit, myös aihe poistuu.

Aiheita ei luoda kommenteista, jotka on asetettu tarkastettavaksi, sisältävät estettyjä sanoja tai ovat peräisin piilotetuilta käyttäjiltä.

Näin voit antaa palautetta kommenttiaiheista:

1. Avaa videon kommenttiosio YouTube-sovelluksessa.
  2. Napauta Aiheet .
  3. Valitse Lisää ".
  4. Valitse Lähetä palautetta.