Afegir o suprimir l'accés al teu canal de YouTube amb permisos del canal

Si tens un compte de marca, fes el canvi als permisos del canal per afegir o suprimir l'accés al teu canal de YouTube.  Obtén informació sobre com pots fer la migració als permisos del canal.

Amb els permisos del canal, pots concedir a altres persones accés a les dades, les eines i les funcions del teu canal a YouTube i YouTube Studio amb cinc nivells d'accés diferents. Diverses persones poden gestionar el teu canal sense tenir accés al teu Compte de Google. El poden gestionar directament des de YouTube o YouTube Studio en un ordinador o un dispositiu mòbil. Concedir permisos a algú:

• És més segur que compartir la teva contrasenya o una altra informació sensible d'inici de sessió.
  • Et permet especificar el seu nivell d'accés per tenir més control sobre qui pot veure o actualitzar el teu canal.

Permisos del canal a YouTube Studio: convidar persones a ajudar-te a gestionar el teu canal

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Tipus de rols dels permisos del canal

Rol

Compatible

No compatible

Propietari

Pot fer totes les accions en totes les plataformes, com ara:

• Suprimir el canal.
  • Gestionar les transmissions i el xat en directe.
  • Gestionar els permisos.
  • Enllaçar comptes de Google Ads.
  • No pot transferir la propietat a altres usuaris.

Gestor

• Pot veure totes les dades del canal.
  • Pot gestionar els permisos (a YouTube Studio).
  • Pot editar la informació del canal.
  • Pot gestionar les transmissions en directe.
  • Pot crear, penjar, publicar i suprimir contingut (inclosos els esborranys).
  • Pot xatejar o moderar el xat a la Sala de control en directe.
  • Pot crear publicacions.
  • Pot comentar.
  • Pot enllaçar comptes de Google Ads.
  • No pot suprimir el canal.

Editor

• Pot veure totes les dades del canal.
  • Pot editar-ho tot.
  • Pot penjar i publicar contingut.
  • Pot gestionar les transmissions en directe.
  • Pot suprimir esborranys.
  • Pot xatejar o moderar el xat a la Sala de control en directe.
  • Pot crear publicacions.
  • Pot comentar.
  • Pot enllaçar comptes de Google Ads.
  • No pot suprimir el canal ni el contingut publicat.
  • No pot gestionar els permisos.
  • No pot iniciar un contracte.
  • No pot suprimir transmissions en directe programades, en curs o finalitzades.
  • No pot suprimir ni restablir claus de transmissió.

Editor (amb limitacions)

• Té els mateixos permisos que el rol Editor.
  • Té les mateixes limitacions que el rol Editor.
  • No pot accedir a les dades dels ingressos (inclosos els ingressos del xat i la pestanya Activitat dels espectadors).
Editor de subtítols
  • Pot afegir subtítols, editar-los, publicar-los i suprimir-los en tots els vídeos aptes.
  • Té les mateixes limitacions que el rol Editor.
  • No pot editar res (excepte els subtítols de vídeo).
  • No pot accedir a les dades dels ingressos (inclosos els ingressos del xat i la pestanya Activitat dels espectadors).
  • No pot penjar ni publicar contingut (excepte subtítols de vídeo).
  • No pot gestionar les transmissions en directe.
  • No pot suprimir els esborranys.
  • No pot xatejar ni moderar el xat a la Sala de control en directe.
  • No pot gestionar les transmissions en directe.
  • No pot suprimir transmissions en directe programades, en curs o finalitzades.
  • No pot xatejar ni moderar el xat a la Sala de control en directe.
  • No pot veure totes les dades del canal.

Espectador

• Pot veure tota la informació del canal, però no editar-la.
  • Pot crear i editar grups de YouTube Analytics.
  • Pot veure les dades dels ingressos (inclosos els ingressos del xat i la pestanya Activitat dels espectadors).
  • Pot veure i supervisar les transmissions en directe que es creïn, tant abans com durant l'emissió.
  • Pot veure totes les opcions de configuració de la reproducció en directe excepte la clau de transmissió.
  • No pot gestionar les transmissions en directe.
  • No pot suprimir transmissions en directe programades, en curs o finalitzades.
  • No pot xatejar ni moderar el xat a la Sala de control en directe.

Espectador (limitat)

• Té els mateixos permisos que el rol Espectador.
  • Té les mateixes limitacions que el rol Espectador.
  • No pot accedir a les dades dels ingressos (inclosos els ingressos del xat i la pestanya Activitat dels espectadors).

Accions admeses

Nota: és possible que algunes accions no estiguin disponibles quan s'actuï com a delegat.
Categoria Nivell d'accés / Accions públiques YouTube Studio en un ordinador Aplicació YouTube Studio YouTube
Control de permisos granular Rol de gestor
Rol d'editor
Rol d'editor (limitat)
Rol només d'espectador
Rol d'espectador (limitat)
Rol només d'espectador
Gestió de vídeos Penjar vídeos o curts
Crear curts
Entendre el rendiment dels vídeos a YouTube Analytics o a Analytics per a artistes
Gestionar els vídeos (metadades, monetització, visibilitat)
Crear una llista de reproducció
Afegir un vídeo a una llista de reproducció pública existent
Gestionar llistes de reproducció
Reproduir en directe en nom del canal
Subtítols, compartició de vídeos privats
Gestió del canal Personalitzar i gestionar la pàgina d'inici del canal
Implicació de la comunitat Crear una publicació
Gestionar publicacions de la comunitat, però no suprimir-ne
Suprimir publicacions de la pestanya Comunitat [Només el gestor] [Només el gestor]
Respondre a comentaris en nom del canal des de YouTube Studio
Comentar i interaccionar amb comentaris en vídeos d'un altre canal en nom del canal
Utilitzar el xat en directe com a canal
Funcions específiques per a artistes Funcions del canal oficial d'artista (per exemple, concerts)
Utilitzar el gestor de discografia de l'artista [Propietaris, gestors, editors i editors (limitats)]

Comparació entre l'activitat pública i la privada a YouTube

En actuar com a delegat d'un canal directament a YouTube, hi ha una distinció entre les accions públiques i les privades.

• Accions públiques: els delegats poden dur a terme aquestes accions per al propietari del canal i l'acció s'atribuirà al canal.
    • Les accions públiques es mostren a la taula anterior.
  • Accions privades: els delegats duen a terme aquestes accions com a compte personal amb què s'ha iniciat la sessió.

Els indicadors visuals ajudaran els delegats a saber com s'atribueix l'acció.

Concedir accés al teu canal amb permisos

Si tens un compte de marca, primer has de migrar els permisos del canal.

Afegir l'accés en un ordinador

1. Ves a studio.youtube.com.
  2. A la part esquerra, fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Permisos.
  4. Fes clic a Convida i introdueix l'adreça electrònica de la persona que vols convidar.
  5. Fes clic a Accés i selecciona el rol que vols assignar a aquesta persona a la taula següent.
  6. Fes clic a Fet.
    • Nota: les invitacions caduquen 30 dies després d'haver-se enviat.

Suprimir l'accés al teu canal

1. Ves a studio.youtube.com.
  2. A la part esquerra, fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Permisos.
  4. Ves a la persona que vols suprimir i fes clic a la fletxa avall .
  5. Selecciona un rol nou o fes clic a Suprimeix l'accés.

Nota: els permisos dels canals encara no admeten algunes funcions de YouTube. Encara que el propietari pugui accedir a aquestes funcions, els usuaris convidats no hi tindran accés:

• YouTube Music
  • Aplicació YouTube Kids
  • API de YouTube

Accions privades a YouTube

A continuació s'indiquen les accions que es consideren privades i que s'associarien al compte personal d'un delegat:

Gestió de vídeos

Implicació de la comunitat

• Indicar que t'agrada, no t'agrada o votar una publicació.

Selecció/consum

• Cercar contingut o accedir a l'historial de cerques.
  • Veure un vídeo o accedir a l'historial de visualitzacions.
  • Bloquejar usuaris al canal.
  • Veure subscripcions.
  • Compres (per exemple: pel·lícules i programes, Premium).
  • Historial de compres.

Cercar la informació del propietari del canal

Cercar el nom i l'adreça electrònica del propietari del canal en un ordinador

Si gestiones un canal, pots cercar el nom i l'adreça electrònica del seu propietari. És possible que necessitis aquesta informació, per exemple, per demanar-li que verifiqui el canal mitjançant el telèfon i així obtenir accés a determinades funcions.

Nota: només els gestors i el propietari poden veure els noms i les adreces electròniques de les persones que tenen accés a un canal.
  1. Ves a studio.youtube.com.
  2. Fes clic a Configuració i després Permisos.
  3. Veuràs el nom i l'adreça electrònica de totes les persones que tenen accés al canal.