Je publiek op YouTube leren kennen

Op het tabblad Publiek in YouTube Analytics vind je een overzicht van je kijkers en hun demografie. De kaart met belangrijkste statistieken toont het aantal terugkerende en nieuwe kijkers, unieke kijkers en abonnees.

Opmerking: Sommige gegevens, zoals geografische informatie, verkeersbronnen of het geslacht van kijkers, kunnen beperkt beschikbaar zijn in YouTube Analytics.

Je YouTube-doelgroeprapporten bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Publiek in het menu bovenaan.

Video's die zorgen dat je meer publiek krijgt

Dit rapport vertelt je welke video's je publiek hebben vergroot in de afgelopen 90 dagen. Zo krijg je meer inzicht in de groei van je publiek.

Wanneer je kijkers op YouTube zitten

Dit rapport laat zien wanneer je kijkers de afgelopen 28 dagen online waren op YouTube. Hiermee kun je je community opbouwen, ontdekken wanneer je het best een première organiseert of je volgende livestream plannen.

Belmeldingen aan abonnees

In dit rapport vind je het percentage van je abonnees dat belmeldingen van je kanaal krijgt. Meer informatie over meldingen voor abonnees

Kijktijd van abonnees

In dit rapport zie je welk percentage van je kijktijd afkomstig is van abonnees en niet-abonnees.

Content die je publiek bekijkt

In dit rapport staat welke andere video's, Shorts, livestreams en podcasts je kijkers in de afgelopen 7 dagen buiten je kanaal hebben bekeken. Zo kun je inspiratie opdoen voor nieuwe onderwerpen en titels. Je kunt de informatie ook gebruiken om thumbnails te bedenken en samenwerkingsmogelijkheden te ontdekken. Als je een officieel artiestenkanaal hebt, zie je hier geen video's waarin jij de hoofdartiest bent, ook niet als de video ergens anders dan op je officiële artiestenkanaal staat.

Kanalen die je publiek bekijkt

Dit rapport laat zien welke andere kanalen je kijkers de afgelopen 28 dagen consistent hebben bekeken buiten jouw kanaal. Zo kun je erachter komen wat voor kanalen je kijkers interessant vinden en samenwerkingsmogelijkheden ontdekken.

Nieuwe en terugkerende gebruikers

Dit rapport toont het aantal nieuwe en terugkerende kijkers per format voor je kanaal. Zo kun je ontdekken welk format de meeste nieuwe kijkers trekt. Je kunt het rapport ook gebruiken om te zien voor welk format kijkers het vaakst terugkomen naar je kanaal.

Geografie

Dit rapport vertelt je in welke geografische gebieden je de meeste kijktijd hebt voor je kanaal.

Leeftijd en geslacht

In dit rapport staat welke leeftijdscategorieën het meest bijdragen aan je kijktijd. Ook krijg je inzicht in de verdeling van het gender van je publiek.

Meest gebruikte ondertitelingstalen

In dit rapport vind je een overzicht van het publiek van je kanaal per ondertitelingstaal.

Krijg tips om te ontdekken wie je kijkers zijn en wat ze kijken.

Handige statistieken

Terugkerende kijkers Het aantal kijkers dat je kanaal al eerder heeft bekeken en is teruggekomen in de geselecteerde periode.
Nieuwe kijkers Het aantal kijkers dat je kanaal voor het eerst heeft bekeken in de geselecteerde periode. Kijkers die een privébrowser gebruiken, hun kijkgeschiedenis hebben gewist of je kanaal al meer dan een jaar niet hebben bekeken, worden als nieuw geteld.
Unieke kijkers Geschat aantal mensen dat je content heeft bekeken in de geselecteerde periode.
Abonnees Het aantal kijkers dat zich heeft geabonneerd op je kanaal.
Kijktijd (uur) Hoelang kijkers je video hebben bekeken.
Weergaven Het aantal legitieme weergaven voor je kanalen of video's.
Gemiddeld aantal weergaven per kijker Het gemiddelde aantal keren dat een kijker in deze periode naar deze specifieke video heeft gekeken.
Gemiddeld percentage bekeken Het gemiddelde percentage van een video dat je kijkers per weergave bekijken.
Gemiddelde weergaveduur Het geschatte gemiddelde aantal minuten bekeken per vertoning voor de geselecteerde video en periode.